Fotbal intern

Sparta Praga vrea să îl cumpere definitiv pe Alexandru Chipciu! Ce sumă plătesc cehii către Anderlecht

17.11.2018 | 16:55
Sparta Praga vrea sa il cumpere definitiv pe Alexandru Chipciu Ce suma platesc cehii catre Anderlecht

Internaționalul român a dat un randament foarte bun de la împrumutul său din această vară. Oficialii cehi sunt mulțumiți de prestațiile mijlocașului, iar Sparta Praga vrea să îl cumpere definitiv pe Alexandru Chipciu.

Fostul fotbalist de la FCSB a fost cedat de Anderlecht pentru un sezon, dar Sparta a avut grijă să treacă în acordul cu gruparea belgiană și o opțiune de cumpărare. Clauza este una importantă și va fi plătită de clubul din Praga în perioada următoare.

Sparta Praga vrea să îl cumpere definitiv pe Alexandru Chipciu! Cehii achită 2 milioane de euro!

Ajuns la 29 de ani, Alexandru Chipciu pare să își fi redescoperit plăcerea de a juca fotbal. După o perioadă destul de dificilă petrecută la Anderlecht, Chipciu a ales să se alăture lui Florin Niță și Nicolae Stanciu, foștii săi colegi de la FCSB, în Cehia. Sparta Praga a bătut palma cu Anderlecht și l-a împrumutat pe român pentru un an, în schimbul sumei de un milion de euro.

Alex Chicpiu se luptă cu un adversar pentru balon
Alexandru Chipciu și-a câștigat respectul la Sparta Praga prin tenacitatea pe care a arătat-o la fiecare meci

Mijlocașul a devenit rapid un titular incontestabil la noua echipă și unul dintre cei mai apreciați fotbaliști din lot. Pe lângă jocurile bune făcute pentru Sparta, Chipciu a impresionat și în tricoul naționalei României, acolo unde a fost printre cei mai buni în partidele din Liga Națiunilor. Ca urmare a acestor evoluții, clubul praghez a decis, conform informațiilor FANATIK, să activeze opțiunea de cumpărare definitivă a românului. Clauza din contractul cu Anderlecht stipulează că Sparta Praga trebuie să plătească încă 2 milioane de euro dacă dorește să îl cumpere definitiv pe Alexandru Chipciu. Cehii doresc să rezolve transferul până la finalul acestui an.

Urmărit de echipe din Bundesliga. Ce profit vrea să facă Sparta

Planul oficialilor de la Sparta Praga nu vizează neapărat păstrarea lui Alex Chipciu și în sezonul viitor. Conform surselor noastre, de serviciile lui Chipciu s-au arătat interesate câteva echipe din Bundesliga, care au fost să urmărească partide ale clubului ceh. Ajuns la vârsta propice pentru a face față într-un campionat de top al Europei, internaționalul român ar putea face obiectul unui transfer spectaculos.

Alex Chipciu poartă numărul 7 în naționala României
Evoluțiile lui Alex Chipciu în tricoul României au fost foarte bune în ultima perioadă, fapt ce a atras atenția multor cluburi din străinătate

În aceste condiții, Sparta Praga dorește să îl cumpere pe Chipciu de la Anderlecht și apoi să negocieze direct cu nemții pentru un preț cel puțin dublu față de costul total al investiției: 6 milioane de euro! Patronul clubului este cunoscut drept un tip foarte pragmatic, pentru care un profit de acest gen nu poate fi ignorat. Chipciu va fi titular în partida cu Lituania, programată de la ora 21:45, la Ploiești, în Liga Națiunilor.