News

SPECIE RARĂ de Rechini cu DOUĂ CAPETE descoperiţi în mai multe zone din lume. FOTO

Pescari din zona Golfului din California şi din Nordul Mexicului au declarat că găsesc din ce în ce mai mulţi rechini cu două capete, anunţă Daily Star....
07.11.2016 | 16:49

Pescari din zona Golfului din California şi din Nordul Mexicului au declarat că găsesc din ce în ce mai mulţi rechini cu două capete, anunţă Daily Star.

Primul rechin cu două capete a fost depistat în 2008 pe o coastă din Australia, dar se pare că aceştia încep să fie depistaţi în din ce în ce mai multe zone din lume.

Luna trecută oameni de ştiinţă de la UniversitateA din Malaga, Spania au descoperit un embrion de rechin ce prezenta două capete.

VEZI IMAGINILE ÎN GALERIE FOTO   

Aceştia sunt de părere că este o mutaţie provocată de pescuitul excesiv care duce la încrucişare selectivă printre rechini a genelor şi naşterea mutaţiilor la nivelul lor.

Fiecare cap al rechinului prezintă individual caîte un creier, dantură şi doi ochi.

Doctorul Michael Wagner de la Universitatea din Michigan a declarat că aceşti peşti mutanţi rareori supravieţuiesc, ei fiind dezavanatajaţi pentru că cele două capete nu le permit să vâneze şi tot de asta sunt adesea o pradă uşoară.