News

Spectacol de Ziua Marinei la Constanța. Militari americani, ucrainieni și italieni vor participa la manifestație

13.08.2019 | 17:41
Spectacol de Ziua Marinei la Constanta Militari americani ucrainieni si italieni vor participa la manifestatie

Spectacol de Ziua Marinei la Constanța, pe data de 15 august, unde alături de militari români vor participa și militari din Italia, Ucraina și Statele unite ale Americii! Așadar, se anunță un adevărat spectacol militar pe apă, dar și în aer,  la care vor participa sute de constănțeni și turiști aflați pe litoral, mai ales că vremea se anunță a fi una foarte frumoasă!

Spectacol de Ziua Marinei la Constanța

La exercițiul naval demonstrativ „Forțele Navale Române 19”, organizat joi, 15 august, la Constanța, vor participa nave și aeronave militare din Italia, Ucraina și Statele Unite ale Americii.

Publicul spectator de pe faleza din fața Comandamentului Flotei va putea să admire în dispozitivul naval de pe mare, în plus față de navele militare românești, o navă-școală ucraineană din clasa Petrushka, precum și distrugătorul american USS „Porter”. Va fi spectacol și în aer! Secvențele aeriene vor fi asigurate de aeronave ale forțelor navale și aeriene române, precum și de aeronave italiene Eurofighter Typhoon și un avion american de cercetare P8 Poseidon.

Spectacol de Ziua Marinei la Constanța
Spectacol de Ziua Marinei la Constanța

Turiștii vor avea ocazia să vadă distrugătorul american USS „Porter”

Garda de onoare, prezentă la Ziua Marinei Române 2019, este alcătuită din patru detașamente de militari din Forțele Navale Române și câte un detașament de militari din Italia, Ucraina și SUA, cu detașamentul Asociației „Tradiția Militară” încheind formația.

Navele-școală ucrainene și distrugătorul american au acostat luni, 12 august, în Portul Constanța, pentru o escală de trei zile, timp în care sunt planificate vizite, pentru echipajele acestora, la obiectivele turistice de pe litoral.

Vremea va fi una foarte frumoasă, de Sfânta Maria, după cum anunță meteorologii. Se vor înregistra temperaturi care vor atinge 27 de grade Celsius, pe litoral, iar acestea nu vor scădea sub 18 grade Celsius, seara. Cerul va fi însorit, dar ăși vor face apariția și câșiva nori. Sunt însă șanse de ploaie de doar 7%, iar vântul va bate cu 20 de kilometri pe oră.

Tags: