Sport

Spectacol pirotehnic la un derby în Maroc. Tribune în “flăcări” la FAR Rabat – Raja Casablanca. VIDEO

28.02.2019 | 10:33
Spectacol pirotehnic la un derby in Maroc Tribune in flacari la FAR Rabat  Raja Casablanca VIDEO

Miercuri seară, când toată lumea se pregătea de El Clasico în Cupa Spaniei, un derby din Maroc a oferit un spectacol pirotehnic absolut grandios în tribune. Tribunele parcă au luat foc, la figurat, dar nu departe a fost și la propriu, în derbyul locurilor 2 și 3 din prima divizie a Marocului, un meci de lungă tradiție pentru fotbalul din această țară, FAR Rabat – Raja Casablanca.

Spectacol pirotehnic în tribune la FAR Rabat – Raja Casablanca, în Maroc

În Maroc prima divizie se numește Botola Pro, după numele sponsorului competiției interne numărul 1. Lider este Wydad Casablanca, la distanță mare de restul lumii, un fel de Juventus sau PSG în variantă marocană. Wydad are 42 de puncte, față de cele 28 ale locului 2, Raja, adică marele dușman local. Iar apoi urmează o aglomerație de echipe, cinci la număr, printre care și FAR Rabat, cu 27 de puncte și încă una cu 26.

Așadar o adevărată inflație de pretenții și aspirații în lupta pentru locul 2, care asigură prezența în grupele Ligii Campionilor Africii pentru viitoarea ediție. S-au dus 19 etape din cele 30 ale sezonului și Raja are un avantaj important, nu doar acel punct, dar și două meciuri mai puțin, care ar putea-o distanța mai consistent.

FAR Rabat - Raja Casablanca. Spectacol pirotehnic în tribune
FAR Rabat – Raja Casablanca. Spectacol pirotehnic în tribune

Gazdele au bătut cu 2-1 din două lovituri de la 11 metri, ultima în prelungiri

Miercuri seară s-a jucat un astfel de meci între candidatele la locul 2. FAR Rabat a primit vizita celor de la Raja Casablanca și a reușit să obțină victoria cu forcepsul, în al treilea minut de prelungiri. A fost 2-1 pentru FAR Rabat, cu două goluri marcate din penalty, ultimul în minutul 90+3, care, nu se putea altfel, a declanșat polemici numeroase și a fost vehement contestat de oaspeți.

Care însă au zis bine că au ieșit cu bine din infernul de pe stadionul din Rabat. Pentru că suporterii lui FAR au vrut să lumineze mai tare ca un far și au declanșat un spectacol pirotehnic în tribune absolut incredibil. Imaginile care au făcut înconjurul planetei pe Youtube arată un stadion în flăcări, de la focurile bengale care s-au aprins de la un capăt la altul.

Astfel de showuri sunt la ordinea zilei în fotbalul marocan

Spectacol uluitor, dar și extrem de riscant mai ales pentru viețile celor din tribune, dar se pare că fanii sunt obișnuiți cu astfel de manifestări, mai ales că derbyul de Casablanca, Wydad – Raja, este considerat drept unul dintre cele aprinse din toate punctele de vedere, iar la Rabat cei de la FAR nu puteau face…rabat de la tradiție.