Life

Sport la TV. Cine transmite FC Botoşani – Poli Iaşi. Programul transmisiunilor de vineri, 17 august

17.08.2018 | 10:00
Sport la TV Cine transmite FC Botosani  Poli Iasi Programul transmisiunilor de vineri 17 august

Programul transmisiunilor pentru vineri, 17 august, este dominat de partidele de fotbal din Liga 1 Betano, Ligue 1, precum şi de o partidă din Liga a 2-a din România. Atracţia principală a zilei este primul meci din etapa a 5-a din noul sezon în campionatul românesc de fotbal. Poli Iaşi şi FC Botoşani se întâlnesc într-un derby local care va putea fi urmărit de la ora 21:00 pe Digi Sport 1, Telekom Sport 1 şi Look TV.

Formaţia din Copou are un start dificil de sezon în Liga 1 Betano şi a încasat până în acest moment opt goluri, fiind pe primul loc în acest clasament negativ. Trupa lui Flavius Stoican este pe ultimul loc şi la goluri marcate cu doar o singură reuşită, iar în clasament ocupă poziţia 13 cu două puncte. FC Botoşani a avut în schimb un început de sezon mult  mai bun şi  ocupă locul şase cu tot atâtea puncte după primele patru runde.

Sport la TV. Cine transmite partida FC Botoşani – Poli Iaşi,  dar şi Petrolul – Pandurii Tg. Jiu

Partida dintre Petrolul Ploieşti şi Pandurii Tg. Jiu deschide etapa cu numărul trei din Liga a 2-a . Cele două echipe care în trecut se lupta pe prima scenă fotbalistică din România se întâlnesc într-o partidă programată de la ora 18:00 şi care poate fi urmărită pe Digi Sport, Telekom Sport şi Look TV.

O altă opţiune importantă pentru fanii fotbalului este partida dintre Reims şi Olympique Lyon din runda a doua a campionatului francez. Remis a câştigat în prima etapă, surprinzător, pe terenul celor de la Nice, 1-0, în timp ce Lyon a învins pe teren propriu pe Amiens 2-0. Duelul dintre cele două echipe va fi transmis de către Digi Sport 3 de la ora 21:45.

Sport la TV. Cine transmite FC Botoşani - Poli Iaşi. Programul transmisiunilor de joi, 17 august
Sport la TV. Cine transmite FC Botoşani – Poli Iaşi. Programul transmisiunilor de joi, 17 august

Fanii tenisului vor putea să urmărească duelurile de la Cincinatti pe Telekom Sport 2 şi Digi Sport 2, fiind programate mai multe partide din sferturile de finală ale întrecerii de peste Ocean. La Liga, campionatul spaniol de fotbal, debutează şi el vineri cu disputele dintre Girona şi Real Valladoid, precum şi Betis – Levante.

Cele două partide din întrecerea iberică nu vor fi însă televizate în România după ce Telekom Sport şi Digi Sport, cei doi giganţi de pe piaţa media nu au reuşit să ajungă la o înţelegere cu oficialii întrecerii pentru un acord.  Drepturile TV pentru cele două campionate au expirat, pentru teritoriul ţării noastre, odată cu finalul sezonului trecut. S-a intrat pe următorul pachet de 3 ani, 2018-2021, iar o firmă din Spania, Mediapro, a achiziţionat deja aceste drepturi, iar următorul pas a fost să le propună televiziunilor din România.

Spaniolii îşi doresc în schimbul drepturilor de televizare nu mai puţin de 35 de milioane de euro pentru achiziţionarea drepturilor pentru următoarele trei sezoane. Televiziuniile din România ar urma să plătească aproximativ 11 milioane de euro pentru fiecare sezon în parte. Interesul pentru întrecerea spaniolă a scăzut şi mai mult după ce Cristiano Ronaldo a plecat la Juventus Torino în această vară în schimbul sumei de 100 de milioane de euro. Fanii fotbalului vor putea în schimb să vadă campionatul Germaniei, cel care va fi transmis la Telekom Sport şi Digi Sport.