Fotbal international

Benfica a reușit o victorie clară în derby-ul Lisabonei. Dezastru pentru Sporting. Video

03.02.2019 | 21:55
Benfica a reusit o victorie clara in derbyul Lisabonei Dezastru pentru Sporting Video

Benfica Lisabona a reușit o victorie clară pe terenul marii rivale, Sporting, scor 4-2, în runda cu numărul 20 din prima ligă portugheză. „Vulturii” au deschis scorul încă din minutul 11 și nu a avut probleme să se impună, în ciuda faptului că Sporting a revenit pe tabela de scor pe finalul primei reprize.

Elvețianul Haris Seferovic a deschis scorul în minutul 11, după o centrare sosită din partea stângă de la Grimaldo. A fost al 11-lea gol în acest sezon pentru elvețianul născut în Bosnia-Herțegovina și a șaptea reușită în ultimele 5 runde! Același Seferovic l-a servit în careu pe Joao Felix cu o excelentă pasă filtrantă printre apărătorii lui Sporting, iar portughezul a înscris pentru 2-0 în minutul 36. La finalul primei reprize, veteranul Nani l-a servit excelent pe Bruno Fernandes, care a tras cu sete și a redus din diferență în minutul 43.

Benfica Lisabona a reușit o victorie clară pe terenul rivalei de la Sporting
Haris Seferovic este golgeterul lui Benfica Lisabona

Benfica și-a asigurat victoria în a doua repriză cu Sporting Lisabona

Repriza secundă a început cum nu se putea mai prost pentru gazde. Benfica Lisabona a obținut o lovitură liberă din flancul drept al atacului, Pizzi a executat și fundașul central Ruben Dias a înscris cu capul. Același Pizzi, specialistul fazelor fixe la Benfica, a transformat un penalty obținut de Joao Felix și a dus scorul la un neverosimil 4-1 pentru „Vulturi” pe terenul marii rivale din capitala Portugaliei.

Finalul de meci a fost unul destul de tensionat. Portarul grec al Benficăi, Odysseas Vlachodimos, a comis un penalty și a primit un cartonaș roșu. Golgeterul olandez Bas Dost a transformat lovitura pentru Sporting, dar alb-verzii nu au reușit să întoarcă soarta partidei cu un om în plus și cu 8 minute suplimentare jucate în derby-ul Lisabonei. Vezi toate golurile aici

După această victorie, Benfica ajunge la 47 de puncte rămâne în plasa celor de la FC Porto, care au 49 de puncte, dar și un meci mai puțin disputat. De partea cealaltă, Sporting Lisabona rămâne pe locul 4, cu 39 de puncte. Sporting Braga completează podiumul primei ligi lusitane, cu 46 de puncte. În partida tur, Benfica și Sporting Lisabona terminaseră la egalitate, scor 1-1.