Fotbal intern

SE DĂRÎMĂ OBLEMENCO. Stadionul pe care erau 15.000 de olteni la ANTRENAMENT!

Ultimul meci găzduit de legendarul “Ion Oblemenco” se va disputa între CS U Craiova şi Steaua azi, 4 decembrie....
04.12.2014 | 00:06
SE DARIMA OBLEMENCO Stadionul pe care erau 15000 de olteni la ANTRENAMENT

Ultimul meci găzduit de legendarul “Ion Oblemenco” se va disputa între CS U Craiova şi Steaua azi, 4 decembrie.

Iată o scurtă prezentare a stadionului din Bănie, relatată de site-ul lui CS U Craiova, csuc.ro.

“În 1964, odată cu promovarea Universităţii în prima ligă, stadionul Tineretului s-a dovedit neîncapător, prea mic pentru pasiunea şi dragostea oltenilor pentru fotbal şi echipa lor de suflet. Astfel, s-a proiectat o nouă arenă: Centralul din Bănie! Stadionul a fost inaugurat la 29 octombrie 1967, cu ocazia meciului de tineret România – Polonia, scor 2-2, joc în care au evoluat şi alb-albaştrii Sfîrlogea, Deliu, Ţarălungă şi Marin Marcel”, notează site-ul csuc.ro.

Echipe de vis: Fiorentina, Leeds, Kaiserslautern…

Arena din Bănie a fost martora unor partide memorabile, în care au evoluat fotbalişti de renume: “De atunci a devenit fieful Universităţii Craiova! Locul în care zeii din Maxima au coborît în iarbă pentru a face fericiţi zeci de mii de suporteri. Fiorentina, Leeds United, Olimpiakos Pireu, Bordeaux, Kaiserslautern, Betis Sevilla, Monaco ori Galatasaray au fost îngenuncheate de Universitatea Craiova pe vechiul Central. Aici, craiovenii au sărbătorit cele patru titluri naţionale cucerite. Vechiul Central a fost martorul unor goluri şi meciuri de legendă, inclusiv al parcursului european al Universităţii Craiova din sezonul 1982-1983 pînă în semifinalele Cupei UEFA”.

Record de spectatori la antrenament: 15.000 de olteni!

Stadionul din Craiova a găzduit şi echipa naţională în mai multe rînduri. “Pe stadionul Central a evoluat în cinci rînduri şi naţionala României: 1972 – România-Austria (1-1), 1979 – România-Spania (2-2), în preliminariile CE, 1984 – România-Grecia (2-0), 1985 – România-Turcia (3-0), în preliminariile CM, 2003 – România-Bosnia (2-0), în preliminariile CE. De altfel, stadionul deţine recordul de spectatori la un antrenament al echipei naţionale: 15.000 de olteni au venit să-i vadă pe tricolori la şedinţa de pregătire dinaintea meciului cu Bosnia, în 2003. Din 1996, odată cu plecarea Tunarului din Bănie în lumea celor buni, stadionul i-a purtat numele: „Ion Oblemenco“, în semn de omagiu pentru cel mai prolific atacant din istoria Craiovei, omul care s-a identificat practic cu clubul”, notează csucs.ro.

Stadion nou în 2017

După partida cu Steaua, “Ion Oblemenco” va fi demolat, iar o arenă ultramodernă urmează să fie dată în folosinţă cel mai tîrziu peste trei ani.CS Universitatea Craiova îşi doreşte să reînnoade tradiţia marilor performanţe şi bucurii, drept pentru care vom renaşte împreună pe arena „Ion Oblemenco“, casa alb-albaştrilor din 1967 încoace.  În sezonul 2013-2014, CS Universitatea Craiova va evolua pe stadionul „Ion Oblemenco“, apoi legendarul templu al fotbalului românesc va fi demolat pentru a se construi o arenă ultramodernă. Stadionul va avea o capacitate de 40.000 de locuri, dotări de ultimă generaţie. Cel mai optimist termen de finalizare este 2015, cel mai pesimist: 2017”, notează site-ul grupării oltene.

500 Ron BONUS, 5 runde gratuite + 15 dupa prima depunere doar la cazinoul Unibet!