Fotbal intern

“A fost predat către CNI”. Când o să fie gata noua arenă din Ghencea

Stadionul Ghencea, locul unde Steaua Bucureşti a cunoscut marile performanţe europene, este aproape de demolare. Arena steliştilor face parte din proiectul EURO 2020, prin care Bucureştiul a...
13.10.2017 | 09:22
A fost predat catre CNI Cand o sa fie gata noua arena din Ghencea

Stadionul Ghencea, locul unde Steaua Bucureşti a cunoscut marile performanţe europene, este aproape de demolare. Arena steliştilor face parte din proiectul EURO 2020, prin care Bucureştiul a reuşit să obţină dreptul de a organiza patru meciuri. Pe lângă “templul fotbalului românesc”, pe listă se mai regăsesc stadioanele lui Dinamo, Rapid şi cel al echipei naţionale de rugby, Arcul de Triumf.

Marius Lăcătuş, directorul tehnic al CSA Steaua, a declarat că stadionul Ghencea a fost predat către Compania Naţională de Investiţii. “Fiara” a exclus posibilitatea ca echipa susţinută financiar de Ministerul Apărării să joace pe arena care are 28.365 de locuri, acesta susţinând că nu există un aviz ISU pentru disputarea meciurilor de fotbal în siguranţă. Fostul atacant al steliştilor a lansat şi o dată la care noul stadion din Ghencea ar fi gata pentru inaugurare. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Stadionul Ghencea, dărâmat la 44 de ani de la inaugurare

“Stadionul a fost deja predat celor de la CNI. Cred că nici nu are avizul ISU pentru a disputa pe stadionul Ghencea. Din ce am înţeles eu, stadionul va fi gata în 2019”, a declarat Marius Lăcătuş pentru o televiziune de sport. Demolarea actualului stadion ar urma să aibă loc în primăvara anului viitor.

Stadionul Ghencea a fost inaugurat pe 9 aprilie 1974 cu ocazia meciului amical Steaua Bucureşti-OFK Belgrad 2-2. La începutul anilor ’90 au început lucrările instalaţiei de nocturnă, aceasta fiind inaugurată pe 14 august 1991, la meciul Steaua-FCM Bacău 4-1. Dintre proiectele existente la CNI pentru Campionatul European din 2020, cel mai avansat este al celor de la Steaua, iar cel mai întârziat al celor de la Dinamo.