Favoritul lui Becali din Liga 1, coleg cu noul star Super Kombat: “Talentat şi serios”

Gabriel Esanu   
in Fotbal intern
04/02/2018, 18:06
Favoritul lui Becali din Liga 1, coleg cu noul star Super Kombat: “Talentat şi serios” GALERIE FOTO

Coleg de generaţie la Chindia Târgovişte cu starul Craiovei, Alex Băluţă, şi student la inginerie fizică, Adelin Mihăilă este omul pe care Leonard Doroftei pariază că va deveni următorul campion mondial al României în sporturile de contact.

Neînvins în Superkombat, sportivul pregătit de Moşu’ este challenger obligatoriu la titlul mondial al categoriei semigrea. FANATIK vă prezintă povestea fabuloasă a luptătorului care a reuşit să iasă din tiparele vieţii de sportiv.

Se visa Mirel Rădoi!

„Cu siguranţă, prima dragoste a fost fotbalul. Jucam mijlocaş defensiv la juniorii Chindiei şi îmi doream să ajung precum Mirel Rădoi. Planurile s-au cam schimbat între timp”, spune acum, amuzat, omul care a intrat de două ori consecutiv în Top 5 cele mai frumoase KO-uri ale anului, în 2016 şi 2017.

Într-o echipă, unde printre lideri se afla şi actualul număr 10 de la CS U Craiova, Alex Băluţă, Adelin a ajuns până în finala Campionatului Naţional de juniori, pierdută în faţa Viitorului lui Gică Hagi. Despre fotbalistul Alex Băluţă, luptătorul Adelin Mihăilă are numai cuvinte de laudă.

Băluţă, omul pe care Gigi Becali a anunţat că vrea să plătească trei milioane de euro în această iarnă, a fost coleg cu Adelin Mihăilă la Chindia Târgovişte.

„Era foarte talentat şi serios de atunci. A crescut foarte mult imediat după ce a fost promovat la echipa mare. Nu am mai ţinut legătura fiindcă fiecare a ales diferit, dar sunt convins că şi acum a rămas la fel de muncitor”, a spus, în exclusivitate pentru FANATIK, challengerul la titlul mondial Superkombat. 

Moşu’: „Este un exemplu de dăruire”

Tranziţia către lupte a avut loc în urmă cu 7 ani. În momentul în care a păşit pentru prima dată într-o sală de arte marţiale, a simţit că acolo e locul lui. „Atunci am hotărât să o iau pe drumul ăsta, iar în 2016 am avut primul meci la profesionişti”, a povestit pentru FANATIK Adelin Mihăilă.

De atunci, a înregistrat 12 victorii, dintre care 7 prin KO. Acum, se află în plină pregătire pentru meciul carierei. Pe 31 martie va lupta pentru centura mondială împotriva elveţianului Daniel Stefanovski, la rândul său neînvins până acum în circuit.

„Este un meci pe care toată Europa îl aşteaptă, cu siguranţă ambii au şanse să câştige, dar învingătorul va reuşi să devină viitorul star mondial”, a declarat pentru FANATIK promotorul Eduard Irimia. Iar Leonard Doroftei, antrenorul său de la Superkombat Academy România, îi oferă tot creditul.

“Este o plăcere să lucrezi cu el. Este un exemplu şi pentru ceilalţi din sală prin dăruirea sa la fiecare şedinţă de pregătire. Am încredere că va reuşi să devină un nume mare în acest sport”, povesteşte Doroftei, care face zilnic naveta Ploieşti-Bucureşti pentru a-i pregăti pe Mihăilă şi pe ceillaţi sportivi de la academia coordonată de Cezar Gheorghe.

Face Politehnica la zi

Adelin Mihăilă este un sportiv atipic. Dincolo de modestie şi disciplina de fier, la care se adaugă două antrenamente zilnice, nu neglijează deloc şcoala. Calificat în faza pe ţară a Olimpiadei la matematică şi cu o medie de 9,60 la examenul de Bacalaureat, Adelin este student în anul IV la Politehnică, la buget, şi studiază ingineria fizică.

Sportivul în vârstă de 22 de ani, devenit între timp o maşinărie de KO-uri, vrea să devină inginer şi chiar să facă în paralel cele două meserii. „Campionul UFC la categoria grea este pompier, Remy Bonjasky era bancher, nu văd o problemă în a face şi asta”, spune Adelin.

A cochetat şi cu modellingul

Evoluţia sa fulminantă, dar şi carisma, l-au adus pe Adelin în postura de a fi imaginea unui brand de îmbrăcăminte, „Qua Sar”, cu bazele în Italia, care a intrat recent pe piaţa din România. A fost vedeta într-un catalog pentru moda toamnă-iarnă. „Şi în Italia ne-am asociat imaginea cu performanţa şi reperele morale. Adelin nu este doar imagine, ci şi un sportiv pe care îl susţinem în drumul său spre glorie. Avem mare încredere în el”, a declarat Mihai Oană, preşedintele grupului „Qua Sar”.

„Viaţa lui se rezumă la antrenamente şi şcoală. Este un sportiv disciplinat, care se concentrează total pe ţelul lui, iar progresul din ultimul an este unul formidabil. Cu siguranţă, poate obţine centura”,  Cezar Gheorghe, coordonator Superkombat Academy România

12 este numărul victoriilor obţinute de Adelin Mihăilă în Super Kombat

23 de ani va împlini Mihăilă pe 27 iulie

Ştirea MOMENTULUI

Kylian Mbappe dedică victoria tuturor francezilor: “Suntem mândri că i-am făcut fericiţi”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.