Sport

Foto. Imagini de colecţie cu Federer, Nadal şi Halep. Vedetele tenisului în copilărie

Starurile din tenisul mondial au fost la un moment dat copii foarte simpatici, căutând zi de zi marea performanţă pe terenul de antrenament.
29.11.2017 | 13:57

Vârful tenisului mondial reprezintă un tărâm al făgăduinţei pentru toţi copiii ce se antrenează zi de zi, la nivel mondial, în ideea de a reuşi cândva să atingă performanţele super vedetelor de la televizor. Fie că este vorba despre circuitul masculin sau feminin, tenismenii de top ajung modele pentru copii, aceştia imitându-i şi încercând să preia tot ceea ce se poate din comportamentul sau jocul lor.

Desigur, drumul până acolo este dificil, presărat cu foarte multe obstacole de natură competiţională, financiară, psihologică sau medicală, însă ideea că la un moment dat pot obţine popularitatea, faima şi performanţele modelelor lor trezeşte în copii ambiţia şi determinarea de a continua şi de a-şi învinge limitele. Cam acesta era cazul, în urmă cu 15-20 de ani şi a actualelor vedete din tenisul feminin şi masculin, ce aveau să ajungă acolo unde poate nici nu şi-ar fi închipuit. Fie că erau din Elveţia, Spania, Statele Unite ale Americii sau România, datorită unui talent nativ impresionant dar şi a unei ambiţii pe măsură, aceştia au urcat etapă cu etapă spre statutul de idoli ai sportului pe care îl au astăzi. VEZI IMAGINILE MAI SUS ÎN GALERIA FOTO.

ADVERTISEMENT

Starurile tenisului, în continuă schimbare!

Desigur, din punct de vedere fizic vedem destul de multe schimbări, însă nici pe departe la fel de multe ca la nivelul comportamentului. Roger Federer, de exemplu, era renumit pentru modul în care rupea rachetele şi vocifera mai mereu în perioada junioratului, ajungând apoi unul dintre cei mai calmi jucători şi poate modelul de fair-play în tenis. Rafael Nadal, pe de altă parte, a fost un mare talent încă de când era junior, iar combativitatea era demonstrată chiar şi la vârste foarte mici.

În circuitul feminin, surorile Williams au apărut în lumea tenisului cu acele codiţe multicolore, într-o perioadă în care nu ne imaginam că asistăm la apariţia unor legende ale tenisului, Simona Halep era tunsă foarte scurt atunci când făcea primii paşi spre tenis, iar Maria Sharapova ajunsese în SUA încă de la 7 ani pentru a căuta marea performanţă în tenis. Imaginile sunt grăitoare şi vă invităm să le vizionaţi în galeria foto.

ADVERTISEMENT