ADVERTISEMENT
Hotnews

Statul român trebuie să plătească despăgubiri de 66 milioane de euro către GDF Suez

ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei) a pierdut la Curtea de Apel Bucureşti un proces intentat de distribuitorul de gaze GDF Suez. Judecătorii au dat câştig de...
Autor: Ionuţ Cataramă | 04.05.2015 | 15:01
Statul român trebuie să plătească despăgubiri de 66 milioane de euro către GDF Suez

ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei) a pierdut la Curtea de Apel Bucureşti un proces intentat de distribuitorul de gaze GDF Suez. Judecătorii au dat câştig de cauză celor de la GDF Suez şi România trebuie să le plătească daune de 66 milioane euro, informează hotnews.ro.

ADVERTISEMENT

Preşedintele ANRE, Niculae Havrilet, spune că GDF Suez a cerut în instanţă în septembrie 2012 plata unor costuri nerecuperate din perioada 2008-2011. Conform şefului ANRE, GDF Suez avea de recuperat în jur de 300 milioane lei, însă din 2012 până acum Autoritatea i-ar fi recunoscut această sumă şi chiar şi-a recuperat mare parte din aceasta, însă nu de la stat, ci de la consumatori.

Niculae Havrielt speră că la recurs, ANRE va câştiga procesul având în vedere că GDF şi-a recuperat o mare parte din suma de 300 milioane de lei. “Din 2012, ANRE a recunoscut datoriile si le-a dat dreptul sa le recupereze etapizat”, a spus Havrilet.

ADVERTISEMENT

“In mod normal ar fi trebuit sa se retraga din proces, insa nu au facut-o”, a mai spus Havrilet. Potrivit sursei citate, instanţa nu ar fi hotărât ca ANRE să emită un ordin pentru recuperarea a 66 milioane euro, ci doar a admis existenţa prejudiciului.

ANRE se află în proces asemănător şi cu E.ON, urmând ca instanţa să se pronunţe şi în acest caz, în care valoarea prejudiciului ar fi tot în jur de 300 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Sursă:

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!