News

STB, anunţ de ULTIMA ORĂ! Tramvaiele 16 şi 36 îşi vor relua circulaţia

31.08.2019 | 17:48
STB anunt de ULTIMA ORA Tramvaiele 16 si 36 isi vor relua circulatia

Vești cât se poate de bune pentru bucureștenii care preferă să se deplaseze cu ajutorul mijloacelor de transport în comun. După câteva săptămâni în care circulația tramvaielor 16 și 36 în zona Lacul Tei a fost suspendată, acestea își vor relua traseele de bază.

Tramvaiele 16 și 36 reintră în circulație. Anunțul STB

Anunțul a fost făcut chiar de Societatea de Transport București (STB), printr-o postare piblicată pe rețelele de socializare. Totodată, compania care operează întreaga rețea de transporturi publice din Capitală a precizat că linia 616 va fi desființată.

Liniile de tramvai 16 şi 36 vor reveni pe traseele de bază. Începând cu data de 01.09.2019, se vor lua următoarele măsuri: Liniile 16 şi 36 vor reveni pe traseele de bază de la intersecţia Bd. Lacul Tei/Str. Teiul Doamnei (bucla Lacul Tei), Bd. Lacul Tei, Şos. Petricani, Bd. Dimitrie Pompeiu, ‘’Platforma Industrială Pipera’’. Linia navetă 616 se desfiinţează”, se arată în informarea transmisă pe pagina de Facebook a autorității de transport.

Tramvai STB. Sursa foto: stb.ro
Tramvai STB. Sursa foto: stb.ro

Câți bani câștigă un controlor STB

Hulită de mulți, mai ales din cauza amenzilor, meseria de controlor în mijloacele de transport în comun rămâne în continuare la mare căutare în rândul românilor. Spre exemplu, numai în București, acest post este ocupat de cel puțin 300 de oameni, în ciuda remunerației pe care majoritatea o cataloghează drept rușinoasă.

În momentul de față, corpul de control al Societății de Transport București (STB) cuprinde nu mai puțin de 300 de controlori, oameni care se asigură în permanență ca locuitorii Capitalei să aibă legitimații de călătorie de fiecare dată când circulă cu autobuzele sau tramvaiele din oraș.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanții companiei care operează întreaga rețea de transporturi publice din București, salariul net al unui controlor variază între 2.000 și 2.300 de lei lunar. În plus, aceștia sunt obligați să îndeplinească o anumită normă de amenzi aplicate în fiecare zi, motiv pentru care au înmulțit controalele și, în același timp, abuzurile, potrivit bucureștenilor.