News

STB a anunţat o nouă linie urbană. A intrat în circulaţie de azi pe traseul Cartierul Militari – Bulevardul Preciziei

09.09.2019 | 12:10
STB a anuntat o noua linie urbana A intrat in circulatie de azi pe traseul Cartierul Militari  Bulevardul Preciziei
STB a anunțat un nou autobuz - 278. Ce traseu va avea acesta *foto: facebook

Societatea de Transport București (STB) a anunțat că de astăzi, 9 septembrie, va funcționa o nouă linie de transport urban. Este vorba de autobuzele cu numărul 278, care a funcționa pe traseul cartierul Militari – Bulevardul Preciziei. Potriit comunicatului STB, noua linie va opri în aceleași stații cu ale liniei 178.

Ce traseu are noua linie STB cu numărul 278

Potrivit celor de la STB, noua linie 278 va funcționa pe traseul: terminal Cartier Militari, Str. Tineretului, Str. Rezervelor, Drumul Osiei, Bd. Iuliu Maniu, Str. Valea Cascadelor, terminal Bd. Preciziei, pe sens Bd. Preciziei.

La retur, va 278 va circula pe traseul terminal Bd. Preciziei, Str. Valea Cascadelor, Bd. Iuliu Maniu, Drumul Osiei, Str. Rezervelor, Str. Apeductului, Str. Tineretului, terminal Cartier Militari, pe sens Cartier Militari. Autobuzele care vor deservi noul traseu STB vor avea stații comune cu cele ale liniei 178.

STB a anunțat un nou autobuz - 278. Ce traseu va avea acesta
STB a anunțat un nou autobuz – 278. Ce traseu va avea acesta *foto: facebook

Noul traseu STB vine în sprijinul celor care sunt „sabotați” de noul program al tramvaiului 41

Nevoia pentru o nouă linie STB în zonă a devenit destul de stringentă după ce reparațiile nu au fost terminate la timp pe linia tramvaiului 41, cel care deservea vestul Capitalei și asigura legătura dintre oamenii din zonă și metrou. Astfel, autoritățile au oprit toată vara tramvaiul pentru repararea podului Giulești, pentru a termina podul Ciurel și stația de metroul de la Drumul Taberei.

Cum autoritățile nu s-au ținut de promisiune și nu au apucat să termine la timp cel trei proiecte, STB a reluat traseul tramvaiului 41, dar pe podul Giulești circulă pe un singur fir până când vor fi gata toate construcțiile. Când a fost făcut acest anunț, autoritățile au dat asigurări că vor mai face o linie suplimentară de transport în comun, care pare a fi acest 278.