Fotbal intern

DINAMO-STEAUA. NEGOCIERI intense cu Gigi Becali! Ce i-a cerut!

Patronul Stelei face toate eforturile să nu rămînă fără un vis devenit obsesie: aducerea lui Ciprian Marica, unul dintre cei mai buni atacanţi români din ultimul deceniu. Rămas fără echipă...
17.11.2015 | 00:01
DINAMOSTEAUA NEGOCIERI intense cu Gigi Becali Ce ia cerut

Patronul Stelei face toate eforturile să nu rămînă fără un vis devenit obsesie: aducerea lui Ciprian Marica, unul dintre cei mai buni atacanţi români din ultimul deceniu. Rămas fără echipă după despărţirea de Konyaspor, un contract ratat, vîrful de 30 de ani a reînceput negocierile cu latifundiarul din Pipera pentru un posibil transfer la campioana României. Chiar dacă este într-o situaţie în care cooptarea în lotul lui Rădoi i-ar putea aduce o serie de beneficii, printre care şi participarea la EURO 2016 din Franţa, Ciprian Marica nu renunţă la pretenţiile financiare şi a purtat mai multe tratative atît cu Gigi Becali, cît şi cu reprezentantul acestuia, Ionuţ Luţu. Deşi nu s-au înţeles pînă în momentul de faţă, totul se poate schimba în orice secundă. Conform surselor autorizate FANATIK, lipsa semnăturii lui Marica de pe contractul oferit de Steaua ţine de un singur „amănunt”: o parcelă de pămînt!

Vrea un teren în Pipera!

Ciprian Marica i-a cerut lui Gigi Becali să îi ofere, pe lîngă salariul de la Steaua, un teren din Pipera evaluat la aproximativ un milion de euro! Deşi nu cad la o înţelegere în privinţa terenului, negocierile dintre cele două părţi vor continua în zilele următoare. „Becali nu s-a văzut faţă-n faţă cu Marica. Au negociat la telefon şi prin Ionuţ Luţu, care a vorbit direct cu Marica. Au stabilit salariul de bază, care va fi în jur de 30.000 euro pe lună, însă această sumă va fi doar dacă Becali îi acordă atacantului terenul pe care şi-l doreşte de doi ani şi care este evaluat la un milion de euro. Gigi consideră că este o cerinţă prea mare a unui fotbalist de 30 de ani, dar sînt şanse ca să ajungă la o înţelegere, mai ales că ultima oară au vorbit nu mai demult de o săptămînă”, au precizat sursele FANATIK.

Insistă de doi ani

Marica şi Becali nu sînt la primele tratative de acest gen. De fapt, negocierile au început în urmă cu doi ani, în 2013, cînd doleanţa lui Marica a fost identică. Latifundiarul din Pipera dezvăluia faptul că negociază intens cu atacantul naţionalei, însă acesta doreşte să fie plătit într-un bun imobiliar. „L-aş lua în trei secunde pe Ciprian Marica. E un om care îşi face programul şi cînd nu are echipă. Are şcoala germană, se ţine de pregătire. Marica vrea să ia un teren care costă cam un milion de euro, i-am zis că îi dau eu terenul şi să joace un an la Steaua. Cu o condiţie, să semnăm pe doi ani ca să iau şi eu bani de pe un transfer. Marica rîde, e băiat deştept, ştie să cîştige banii”, dezvăluia Becali în 2013.

„Gigi, îţi pui vestiarul în cap”

Venirea lui Ciprian Marica la Steaua nu este privită cu ochi buni de apropiaţii lui Gigi Becali. Cei care i-au rămas alături i-au recomandat acestuia să nu îl aducă pe jucătorul descoperit de Dinamo şi crescut de Mircea Lucescu în vestiarul stelist, unde sînt caractere puternice, ca Alexandru Chipciu sau Adi Popa. „Gigi, nu este o idee bună să îl cumperi pe Marica, este un jucător a cărui carieră este pe final. În plus, ai destabiliza vestiarul, pentru că toţi ştiu că el vine doar pe un salariu imens”, a fost sfatul primit de latifundiarul din Pipera din partea apropiaţilor.

Steaua înseamnă EURO

Oferta venită din partea lui Gigi Becali poate fi ultima şansă pentru Ciprian Marica. Asta în condiţiile în care atacantul este la un pas să rateze EURO din cauza faptului că nu are echipă şi nu joacă. „Marica nu a fost luat în calcul nici o secundă pentru amicalul cu Italia, iar revenirea sa este privită cu neîncredere de Anghel Iordănescu şi secunzii acestuia. Dacă Marica nu va prinde o echipă cît mai curînd şi, mai mult, nu va marca, nu va fi cooptat în lotul pentru EURO”.

25 de goluri a marcat Ciprian Marica pentru naţioanala României

„Marica este un fotbalist foarte bun şi ca atare trebuie plătit bine. Să vină repede, să-i ia banii lui Gigi Becali. Părerea mea este să joace” (Dumitru Dragomir)