Fotbal intern

DESTĂINUIRILE unui STELIST: “BRAVO lui Moţi!”

Eric Bicfalvi, fostul fotbalist al Stelei, jucătorul care a întîlnit luni seară, în tricoul formaţiei Volin Luţk, pe Dinamo Kiev a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK.RO despre forţa...
25.09.2014 | 12:45
DESTAINUIRILE unui STELIST BRAVO lui Moti

Eric Bicfalvi, fostul fotbalist al Stelei, jucătorul care a întîlnit luni seară, în tricoul formaţiei Volin Luţk, pe Dinamo Kiev a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK.RO despre forţa viitoarei adversare a roş-albaştrilor în grupele Europa League şi despre viitorul său în Ucraina.

 

Eric, se apropie meciul Dinamo Kiev-Steaua, tocmai ai întîlnit această echipă în campionat, aţi pierdut cu 4-1, cum a fost meciul vostru?

Aşa este, din păcate am pierdut, dar am întîlnit o echipa foarte bună cu jucatori care, luaţi individual, sînt extrem de buni. Însă, cel mai important mi se pare că Dinamo Kiev a crescut in joc ! Echipa lor mi se părea unită şi foarte bine pusă la punct tactic! În schimb trebuie să recunosc că noi nu am făcut un joc reuşit. Puteam mai mult, dar din anumite motive echipa a fost obosită şi pur şi simplu atît am putut!

bic2

Care sînt, după părerea ta, punctele forte ale celor de la Dinamo Kiev, dar totodată care ar fi şi punctele lor mai slabe?

Punctele forte sînt, după părerea mea, jucătorii de pe benzi, Iarmolenko şi Lens! Iar ca puncte slabe, fazele fixe ar putea fi speculate de către Steaua. Asta am simţit în meciul direct.

“Iarmolenko este cel mai periculos jucător”

Care este cel mai periculos jucător al formaţiei Dinamo Kiev?

Iarmolenko, de departe. Este un jucător foarte bun şi trebuie tratat cu mare atenţie. Nouă ne-a înscris două goluri în jocul direct, este într-o formă excelentă.

Crezi că formaţia lui Costel Gâlcă are şanse în faţa ucrainienilor?

Normal! Ca stelist, cred în şansa Stelei, dar îi va fi destul de greu. Acum rămîne de văzut ce se va întampla în meciul de săptămîna viitoare! Îi doresc baftă Stelei, din tot sufletul! Sînt convins că va ieşi o dispută pe cinste între cele mai bune echipe din acea grupă de Europa League.

70812

“Nu m-a sunat nimeni de la Steaua să mă întrebe despre Dinamo Kiev”

Te-a sunat cineva de la Steaua să îţi ceară date despre Dinamo Kiev?

Nu m-a sunat nimeni, dar cred că oamenii din staff-ul Stelei oricum sînt bine informaţi la ora asta despre tot ce se întîmplă la Dinamo Kiev. Îţi repet, nu m-a căutat nimeni din România să mă întrebe ceva despre această echipă.

Claudiu Keşeru este unul dintre cei mai buni marcatori ai Stelei din ultimii ani, pînă în prezent are 16 goluri înscrise doar în acest sezon, crezi că se va descurca şi contra celor de la Dinamo Kiev?

Pe Claudiu îl stiu de la lotul de tineret! E un fotbalist cu calităţi de marcator şi o dovedeşte din plin în acest an la Steaua. Cred că are şanse sa marcheze şi contra lui Dimamo Kiev. În plus, cred că pe toţi jucătorii de la Steaua îi ambiţionează un meci de Europa League împotriva unei echipe puternice din Ucraina.

bicfff

“E linişte în Ucraina acolo unde se va juca Dinamo Kiev – Steaua”

Tensiunile din Ucraina crezi că vor conta înaintea jocului Dinamo Kiev – Steaua?

Sub nicio formă! În zona unde se va juca meciul, e linişte. Tensiuni mari sînt la Doneţk. Jucătorii Stelei nu trebuie să îşi facă grijă în acea parte a Ucrainei, acolo unde vor disputa ei partida.

Apropos de tensiunile din Ucraina, Marius Niculae şi Burdujan au părăsit această ţară, tu cum de ai decis să rămîi? Nu consideri că ai riscat să rămâi acolo?
Nu risc absolut nimic deoarece nu jucăm în zonele de conflict, ei ştiu cel mai bine de ce au plecat, dar totuşi  nu cred că neapărat au părăsit echipa din cauza problemelor din Ucraina.
bic1

“Moţi a vrut să devină erou şi a reuşit”

Ai evoluat atît în campionatul României cît şi în cel al Ucrainei, care e mai puternic dintre ele?

Campionatul Ucrainei este mai puternic. Bineînţeles, acum vor fi voci care vor spune că m-am trezit şi eu să vorbesc că joc eu în Ucraina, dar acesta este adevărul. Am jucat şi în România şi ştiu bine ce vorbesc. Îţi repet, în momentul de faţă, campionatul din România este sub cel al Ucrainei, ca nivel.

Ai văzut sau ai citit despre isprava lui Cosmin Moţi de la Sofia contra Stelei?

Absolut! Moţi a dorit să fie erou şi i-a reuşit. Bravo lui pentru ce a făcut, dar imi pare rău că făcut-o împotriva Stelei. Dar faptul că a jucat contra Stelei sînt convins că l-a  ambiţionat şi mai tare să intre în poartă.

cosmin-moti

“Mă gîndesc să joc într-un alt campionat, dar nu sînt disperat să plec”

Nu crezi că după ce ai jucat aproape trei sezoane în Ucraina este timpul să faci un alt pas în cariera ta?

Mai am contract pînă în vara lui 2015 cu Volyn Luţk. Normal că mă gîndesc, deoarece fiecare fotbalist doreşte să meargă la mai bine. Deci, da, ma gîndesc să fac pasul respectiv, dar totuşi nu sînt disperat. Ma simt bine şi încerc să dau totul pentru actuala mea echipă.

Rusescu şi Bourceanu au revenit la Steaua, crezi că este un pas înapoi pentru ei? Tu ai fi revenit la Steaua sau în fotbalul românesc?

Nu pot sa comentez dacă este bine sau nu că s-au întors. E decizia lor! Ambii sînt jucători valoroşi şi vor ajuta Steaua, dar eu personal aş fi ales o altă variantă. Îi doresc lui Bourceanu să îsi revină cît mai repede după accidentare şi să fie sănătos. Totodată, vreau să îl văd pe Rusescu marcînd cît mai multe goluri pentru Steaua.

“Chiar dacă nu am fost convocat niciodată, mai sper la naţională”

Te-ai împăcat cu gîndul că echipa naţională este un capitol închis pentru tine, după ce în tot aceşti ani nu ai fost convocat nici măcar o singură dată la lot?
De ce să mă împac cu gîndul că naţionala este un capitol închis? Nu, nici vorbă! Am 26 de ani, încă nu mă las de fotbal, dar ştiu că doar prin evoluţii bune pot primi o şană de la actualul selecţioner al României.
640_3175360

Ce crezi că îţi lipseşte să fii convocat la naţionala României după ce ai fost unul dintre cei mai buni jucători ai generaţiei tale la Under 21?

Ce îi lipseşte lui Eric Bicfalvi? Nişte viteză în plus nu ar strica!  Dar, totuşi cred că îmi lipseşte constanţa. Însă, încet, o să vedeţi că o să reglez şi aceste probleme. Mai am mulţi ani de jucat fotbal şi nu mă gîndesc să îmi agăţ aşa repede gehetele în cui.

La Steaua ai jucat mijlocaş central, la Volyn joci mai avansat. Pe ce poziţie preferi să evoluezi?

Mie imi place cel mai mult să joc mijlocaş central, să fiu acel “număr 8”. Îmi place să ajung să am ocazii de poartă şi să particip la faza de atac, dar să ştiţi că nu mă feresc să bag un tackling dacă e nevoie!

12 goluri şi 10 pase decisive are Eric Bicfalvi la Volyn Luţk în 57 de partide în 2 ani şi 2 luni

3 goluri a reuşit românul în tricoul Stelei în 93 de partide

1,2 milioane de euro este actuala cotă de piaţă a lui Bicfalvi

P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: