Sport

EXCLUSIV / Primul transfer de Ligă! “Vreau la Steaua!”

Valeriu Argăseală a recunoscut, în direct la FANATIK SHOW,  că a stat de vorbă cu Gigi Becali în cele cinci zile în care acesta a avut permisie. Cei doi au convenit să formeze o echipă...
26.09.2014 | 00:04
EXCLUSIV  Primul transfer de Liga Vreau la Steaua

Valeriu Argăseală a recunoscut, în direct la FANATIK SHOW că a stat de vorbă cu Gigi Becali în cele cinci zile în care acesta a avut permisie. Cei doi au convenit să formeze o echipă competitivă, care să facă faţă în grupele Ligii Campionilor. “Vrem să luăm nişte jucători, am hotărît şi un buget. Vrem să întărim echipa. Gata, nu vă spun mai multe, nu mă forţaţi”, a spus preşedintele Stelei.

În timp ce Argăseală vorbea de situaţia lui Latovlevici, în discuţie a intervenit Ilie Balaci, care l-a întrebat pe oficialul din Ghencea dacă l-a remarcat pe Florin Acsinte, de la FC Botoşani. Preşedintele Stelei a rîs cu subînţeles şi a spus scurt: “Lăsaţi-mă să nu spun nimic!”. “Înseamnă că l-ai văzut, Vali! Înseamnă că l-ai văzut”, a replicat Balaci. Argăseală a continuat să rîdă, iar cei din studio i s-au adresat preşedintelui Stelei ironic: “Vali, ai un rîs parşiv.” Toată discuţia a avut loc de faţă cu preşedintele celor de la FC Botoşani, Cornel Şfaiţer, care, cu zîmbetul pe buze, a preferat să nu comenteze.

Conform surselor FANATIK.RO, afacerea este ca şi făcută, Florin Acsinte urmînd să ajungă la Steaua în locul lui Latovlevici, aflat în ultimul an de contract şi căruia trupa din Ghencea nu i-a propus prelungirea înţelegerii.

1.FOTBAL:CONCORDIA CHIAJNA-FC BOTOSANI, LIGA 1 (20.09.2014)

Contactat de FANATIK.RO, Florin Acsinte a recunoscut că există tratative între Steaua şi FC Botoşani, însă, deocamdată, nu l-a contactat nimeni din Ghencea. Totodată, fundaşul stînga îl consideră pe Latovlevici cel mai bun fundaş stînga din România şi promite că Bucureştiul nu-i va lua minţile dacă transferul la Steaua se realizează.

Salut Florin! Steaua se interesează de tine. Cum comentezi?

– Mă bucur foarte mult să aud asta, că m-au remarcat şi că mă apreciază. Cu mine nu a discutat nimeni. Mai am contract cu FC Botoşani încă doi ani şi vreau să-mi fac treaba cît mai bine aici.

Pe tine te-a contactat cineva din Ghencea?

– Eu sînt dispus să merg la Steaua! Acum totul depinde de tratativele care se vor purta între cele două cluburi. Am auzit că au fost unele discuţii, dar nu ştiu mai multe detalii. Din cîte cunosc, mă mai doresc alte două, trei echipe din Liga 1, plus o echipă din liga a doua germană.

“Sînt familist, Bucureştiul nu mi-ar lua capul!”

Un transfer la Steaua ar reprezenta apogeul carierei tale?

– Ar reprezenta un vis pentru mine. Oricine şi-ar dori să evolueze la Steaua. Eu sînt un băiat muncitor şi îmi doresc mult în carieră. Important este ca eu să fiu sănătos.

Cum este Florin Acsinte? Religios sau clubber?

– Sînt religios, un familist convins, am şi o fetiţă de două luni. Muncesc pentru familia mea! Bucureştiul nu-mi va lua capul. Cine mă cunoaşte ştie ce vorbesc.

2.FOTBAL:SPORTUL STUDENTESC-FC BOTOSANI 0-4,LIGA 2 (18.05.2013)

“Am învăţat multe de la Latovlevici”

În urmă cu cinci ani ai fost foarte aproape de Dinamo. De ce nu ai mai ajuns în “Ştefan cel Mare”?

– Am stat acolo cîteva luni, mi s-a dat ok-ul. Apoi, m-am dus la domnul Badea la birou ca să semnez contractul, însă nu s-a mai putut! Nici pînă în clipa de faţă nu cunosc motivul pentru care nu am mai ajuns la Dinamo. Dar nu-mi pare rău. Am învăţat din acea experienţă şi m-a făcut mai puternic.

Nu-ţi este teamă de o eventuală concurenţa cu Latovlevici, dacă ar rămîne la Steaua?

– Repet, eu sînt tipul de fotbalist muncitor. Dacă îşi faci datoria, fotbalul te răsplăteşte. Latovlevici este cel mai bun fundaş stînga din România. Am învăţat foarte multe de la el.

“Eu şi familia mea ţinem cu Steaua!”

Eşti un fotbalist polivalent?

– Joc acolo unde mă pune antrenorul. De-a lungul carierei am evoluat şi fundaş central, şi mijlocaş stînga. Doar îl am ca idol de Alaba de la Bayern Munchen (rîde).

Cu ce echipă din România simpatizezi?

– Voi fi sincer şi vreau ca lumea să nu creadă că afirm asta doar pentru că Steaua se interesează de mine. Eu şi familia mea simpatizăm cu Steaua. Dar asta nu înseamnă că aş refuza o ofertă de la altă echipă din România. Sînt fotbalist preofesionist şi joc acolo unde am contract.

“Acsinte este căutat de mai multe formaţii, atît din Liga 1, cît şi din liga secundă germană. Este un fotbalist constant şi unul dintre cei mai buni jucători de bandă stîngă. Cu excepţia lui Latovlevici, nu mai ştiu un fundaş stînga valoros. Despre un posibil transfer la Steaua, e prea devreme să discutăm”

Cornel Şfaiţer, preşedinte FC Botoşani

“Ne onorează interesul Stelei pentru Acsinte! Este un fotbalist cuminte, muncitor, care poate juca fără probleme la Steaua. În iarnă totul este posibil”

Valeriu Iftime, patron FC Botoşani

700.000 de euro este cota lui Acsinte conform site-ului transfermarkt.de

76 de partide a jucat Acsinte pentru Botoşani şi a reuşit trei goluri

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

Tags: