Fotbal intern

STEAUA. Ei sînt ŞEFII vestiarului! “Faceţi ce vreţi!” Situaţia lui Varela

STEAUA. Fernando Varela a fost numit căpitan al roş-albaştrilor după ce Cristi Tănase a plecat în China. Fundaşul din Insulele Capului Verde a avut evoluţii bune în tricoul Stelei, care i-au...
26.03.2016 | 11:41
STEAUA Ei sint SEFII vestiarului Faceti ce vreti Situatia lui Varela

STEAUA. Fernando Varela a fost numit căpitan al roş-albaştrilor după ce Cristi Tănase a plecat în China. Fundaşul din Insulele Capului Verde a avut evoluţii bune în tricoul Stelei, care i-au adus respectul vestiarului.

Apărătorul a fost, însă, foarte aproape să rămînă fără banderolă în iarnă. “În al doilea cantonament voi vorbi cu jucătorii despre asta. Mie îmi place ca liderul echipei să fie la mijlocul terenului. Varela este un căpitan bun la Steaua, să vedem ce decid jucătorii”, a anunţat Laurenţiu Reghecampf. Fundaşul şi-a păstrat, totuşi, banderola, în principal pentru că tehnicianul nu a dorit să inflameze spiritele în vestiar.

Varela a rămas căpitan pentru linişte 

STEAUA. În plus, staff-ul campioanei României s-a gîndit la faptul că pe Varela se poate obţine o sumă mult mai bună la finalul sezonului dacă va fi vîndut ca şi căpitan al echipei. Sînt şanse ca Espanyol, în cazul în care Constantin Gâlcă va rămîne antrenor, să facă o ofertă concretă pentru fundaş după terminarea campionatului. Dacă mutarea s-ar concretiza, banderola va rămîne vacantă.

Gabi Tamaş şi Alexandru Bourceanu stau la pîndă. Conform surselor FANATIK.RO, unul dintre aceştia ar urma să devină în viitorul apropiat urmaşul fundaşului african. „Reghecampf nu a dorit să creeze tensiuni inutile şi a preferat să-l lase căpitan pe Varela pînă la finalul sezonului. Lucrurile s-ar putea schimba, însă, în vară”, au precizat sursele noastre.

“Au voie să-şi certe colegii şi să dea indicaţii”

STEAUA. Totuşi, din informaţiile FANATIK.RO, Varela are deja puteri limitate în vestiar. Cei care conduc ostilităţile sînt chiar Tamaş şi Bourceanu. “Li s-a transmis că pot face ce vor, că ei sînt şefii. Gabi şi Alex au ca obiectiv păstrarea liniştii în vestiar şi menţinerea unei atmosfere plăcute. În prezent, ei sînt cei care taie şi spînzură, nu Varela. Au voie să-şi certe colegii, să le atragă atenţia cînd greşesc şi să le dea sfaturi despre poziţionarea în teren.

Varela nu mai are aproape nici o putere. Ştie şi el că a rămas căpitan pentru păstrarea liniştii în sînul echipei. El mai participă doar la alegerea terenurilor înainte de partide şi la unele discuţii cu arbitrii. Tamaş şi Bourceanu sînt şefii”, susţin sursele FANATIK.RO.

Bourceanu a mai fost căpitan la Steaua

STEAUA. Banderola de căpitan nu este o necunoscută pentru Bourceanu. Mijlocaşul a fost liderul roş-albaştrilor şi pînă să plece la Trabzonspor, în februarie 2014. Ilie Stan, Mihai Stoichiţă şi Laurenţiu Reghecampf i-au dat lui Alex Bourceanu puteri depline pe teren şi în vestiar şi nu au regretat pasul făcut. În decembrie 2012, mijlocaşul a bifat meciul 60 din postura de căpitan al roş-albaştrilor, record absolut la Steaua după plecarea lui Mirel Rădoi, în 2008, la Al Hilal.