Fotbal intern

SEVILLA 86. SCANDAL! Helmuth Duckadam, acuzat dur: „Ne-a făcut PE ŞESTACHE!”

SEVILLA 86. „Duckadam a făcut dosarele pe şestache!”. Ilie Bărbulescu este dezamăgit că dintre eroii Stelei finalei de la Sevilla doar fostul portar şi Mihail Majearu primesc rente viagere....
07.05.2016 | 00:47
SEVILLA 86 SCANDAL Helmuth Duckadam acuzat dur Nea facut PE SESTACHE

SEVILLA 86. „Duckadam a făcut dosarele pe şestache!”. Ilie Bărbulescu este dezamăgit că dintre eroii Stelei finalei de la Sevilla doar fostul portar şi Mihail Majearu primesc rente viagere.

SEVILLA 86. Steaua ’86 este în mare sărbătoare. Pe 7 mai se împlinesc 30 de la seara de vis de la Sevilla, încununată cu cîştigarea Cupei Campionilor Europeni, iar jucătorii celei mai mari echipe din istoria Stelei s-au întîlnit în aceste zile pentru a sărbători cel mai probabil unicul succes de acest calibru pe care o echipă din România l-a reuşit şi-l va reuşi vreodată. Pe 3 mai, componenţii echipei de aur care a reuşit să cîştige, ulterior, şi Supercupa Europei în 1987, au fost onoraţi la Cercul Militar, iar pe 4 şi 5 mai au fost invitaţi şi la Cheile Grădiştei, acolo unde Helmuth Duckadam, portarul care a intrat în acea seară în Cartea Recordurilor după ce a apărat 4 lovituri de departajare, şi patronul locaţiei respective au organizat în ultimul timp an de an sărbătorirea zilei de 7 mai.

Printre cei prezenţi s-a numărat şi Ilie Bărbulescu, fostul fundaş stînga al Stelei în acea perioadă. Care, dincolo de bucuria momentului aniversar, este supărat foc pe actualul preşedinte de imagine al campionilor. Primul om care a pus mîna pe Cupa Campionilor Europeni a mărturisit pentru FANATIK că este dezamăgit şi de şefii Academiei Române.

„Doar Duckadam şi Majearu au cîştigat Cupa Campionilor?!”

SEVILLA 86. Ce s-a întîmplat? În urmă cu un an, Ilie Bărbulescu a fost invitat, la fel ca şi acum, la Cheile Grădiştei. Unde a aflat cu stupoare că o parte dintre colegii săi primesc rente viagere de la Acdemia Română, deşi lui i s-a transmis că dintre dosarele depuse anterior nu fusese nici unul aprobat! „Nu mai zic mare lucru, pentru că ne pregătim cu toţi de sărbătorirea celor 30 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor, dar nu e normal ce se întîmplă acum. Anul trecut am aflat la întîlnirea de la Cheile Grădiştei, la 29 de ani de la marele nostru succes, că lui Duckadam şi lui Majearu le-au fost aprobate dosarele, iar la restul dintre noi nu. L-am întrebat pe Duckadam şi a început să se bîlbîie, că o să vedem, că o să încerce el să rezolve. Vrăjeli de doi lei. A mers pe burtă, ca să nu se afle, dat tot am aflat. Eu dacă eram în locul lui Helmuth nu făceam aşa ceva. Ori primeam toţi, ori nici unul. Păi doar Duckadam şi Majearu au cîştigat Cupa Campionilor Europeni?! Recunosc că acum mă doare şi mai tare, deoarece am aflat că renta lor a fost chiar şi mărită. Acum cei doi cîştigă pe lună undeva în jurul sumei de 2.700-3.000 lei. Aceşti bani doream să îi primesc şi eu. Ştiu că poate sînt colegi de-ai mei care nu au nevoie de banii respectivi, însă eu recunosc fără nici o reţine că am nevoie de aceşti bani”, ne-a spus Bărbulescu.

SEVILLA 86. „Renta aia îl ţinea în viaţă pe Bălan!”

SEVILLA 86. În continuare, Ilie Bărbulescu ne-a dezvăluit şi din ce alt motiv este dezamăgit că doar dosarele lui Majearu şi Duckadam au fost aprobate. „Stau acum şi mă gîndesc că dacă Lucică Bălan ar fi primit şi el în fiecare lună 2.700, 2.800 sau cît o fi, poate acum, săracul, ar fi fost în viaţă… Lucică intrase într-o pasă foarte proastă cu banii şi ştiţi cu toţi că a decis să îşi pună capăt zilelor. Îmi spunea că-i este lehamite de modul în care s-au făcut şi au fost aprobate doar dosarele lui Duckadam şi Majearu, dar pînă la urmă aştia sîntem noi. Am demonstrat că nu am fost uniţi şi nu am format niciodată o adevărată familie. Fiecare a fost pentru el. Cine a ştiut să se bage pe sub pielea cui nu mai vreau eu să îi spun numele, a avut doar de cîştigat, iar restul dintre noi am rămas cu buza umflată. Vă repet, nu mai vreau să fac mare tam-tam că sîntem după sărbătorirea celui mai mare eveniment al Creştinătăţii, dar nici să tac nu prea pot! Oricum, presimt că întîlnirea asta de la Cheile Grădiştei o să fie ultima întîlnire pe care o să o mai facem. După 30 de ani nu cred că o să mai intereseze pe nimeni să mai organizeze ceva. În plus de asta, am văzut că unii dintre noi nici nu s-au omorît cu firea să participe la astfel de evenimente. Mi se pare că Loţi Bölöni nu a participat la nici o astfel de petrecere, ba avea meci cu echipa pe care o antrena, ba nu a dorit să vină. Este păcat că s-au întîmplat astfel de lucruri, deoarece eu am crezut că sîntem şi am fost o mare familie”, a încheiat „tirul” Ilie Bărbulescu.

„L-am întrebat pe Duckadam de ce au rente numai el şi Majearu şi a început să se bîlbîie, că o să vedem, că o să încerce el să rezolve. Vrăjeli de doi lei. A mers pe burtă, ca să nu se afle, dat tot am aflat” (Ilie Bărbulescu)

56 de ani avea Lucian Bălan cînd s-a sinucis din cauza sărăciei în care ajunsese, pe 12 noiembrie 2015