Fotbal intern

STEAUA. Cum şi-au pierdut GOLGETERUL: 3.000$ pe lună!

STEAUA. "Goooolllll Bicfalviiii", este anunţul făcut de comentatorul postului care transmite meciurile echipei la care joacă fostul mijlocaş al Stelei. Jurnalistul e ucrainean, nu român, iar...
02.12.2014 | 09:39
STEAUA Cum siau pierdut GOLGETERUL 3000 pe luna

STEAUA. “Goooolllll Bicfalviiii”, este anunţul făcut de comentatorul postului care transmite meciurile echipei la care joacă fostul mijlocaş al Stelei. Jurnalistul e ucrainean, nu român, iar Bicfalvi e jucătorul lui Volîn Luţsk şi golgheterul campionatului din Ucraina! Vorbind în cifre, a înscris mai multe goluri decît Bernard, Taison sau Douglas Costa, jucătorii lui Şahtar care, împreună, aproape ating 100 de milioane de euro pe piaţa transferurilor!

bicfalvi (1)

STEAUA. Cu nouă goluri în campionat şi două în Cupa Ucrainiei, Eric Bicfalvi reuşeşte cel mai bun început de sezon din cariera sa, mijlocaşul român ţinînd prima pagină a ziarelor şi a site-urilor sportive din ţara vecină. Ca o recompensă a evoluţiilor sale, Anghel Iordănescu i-a trimis, pentru meciurile cu Irlanda de Nord şi Danemarca, mult aşteptata convocare la prima reprezentativă. “Parcă a apus de mult timp perioada în care nu mă regăseam în România, la Steaua, la echipa mea de suflet…”, a fost destăinuirea fotbalistului de 26 de ani la scurt timp după ce a bifat prima aventură în tricoul naţionalei mari. Despre Steaua, rămîn doar o poveste şi gînduri încadrate şi menţinute perfect în memoria fotbalistului.

“Becali nu i-a înregistrat contractul de 10.000 de dolari”

STEAUA. Transferat la Steaua de la Jiul Petroşani în 2007, contra sumei de 300.000 dolari, legătura actualului “tricolor” cu formaţia din Ghencea nu a avut în prim-plan nici un moment banii. Venit la actuala campioană a României pe un salariu lunar de 3000 dolari, contractul lui Bicfalvi nu a suferit nici o modificare în cei cinci ani petrecuţi în vestiarul Stelei. “Nu au contat deloc banii pentru el cînd Gigi Becali i-a pus contractul în faţă, doar ajunsese la echipa unde îşi dorea din copilărie. Însă ceea ce i s-a întîmplat nu a fost deloc normal. Patronul Stelei s-a folosit de faptul că la negocieri aproape plîngea şi repeta că el nu vrea bani, vrea să joace la Steaua”, precizează apropiaţii fotbalistului. Mai exact, la începutul sezonului 2010/2011, Gigi Becali îi promite lui Bicfalvi o mărire consistentă a contractului, urmînd să cîştige lunar 10.000 dolari timp de un sezon. “Nu a luat niciodată aceşti bani! Nici măcar o lună! Ştii ce se întîmplase, de fapt? Nu i se înregistrase noul contract la LPF, Gigi Becali nu credea în el!”, au dezvăluit, pentru FANATIK.RO, sursele din anturajul Stelei. Ca o comparaţie, unul dintre colegii de generaţie şi echipă a lui Bicfalvi, Andrei Ionescu, cîştiga la Steaua 261.000 dolari pe an!!!

bicfalvi

A refuzat Dinamo! “Eu sînt stelist, nu trădez”

STEAUA. Timpul a trecut, iar Bicfalvi, nemulţumit de statutul său, nu mai prelungeşte contractul cu Steaua. Intrat în ultimele şase luni de contract, pe fir pentru achiziţionarea fotbalistului intră Vaslui şi Dinamo. Cluburile încep negocierile şi, fără să întîmpine probleme, cele două formaţii primesc “binecuvîntarea” patronului stelist pentru achiziţionarea fotbalistului. Singurul aspect de rezolvat rămînea acceptul jucătorului. Iar răspunsul a venit prompt şi din suflet, în ciuda situaţiei gri din acel moment. “Dinamo? Eu sînt stelist şi nu trădez clubul. Am probleme, nu îmi convine situaţia, dar nu semnez cu voi”, a fost replica jucătorului care, la trei ani distanţă de la acel moment, impresionează lumea fotbalului şi atrage privirile granzilor din Ucraina şi nu numai. Acelaşi deznodămînt a fost şi în cadrul negocierilor cu Vasluiul, chiar dacă Adrian Porumboiu îi promisese un salariu lunar de 20.000 euro şi o primă de instalare de 10.000 euro!

becali

Bicfalvi, între fotbal şi pictură

STEAUA. Originar din Carei, judeţul Satu Mare, Eric Bicfalvi şi-a zidit pereţii casei natale cu picturi. Nu ale unor nume recunoscute pe plan mondial, ci chiar ale sale, pictura fiind hobby-ul ascuns al mijlocaşului. “În şcoala generală am învăţat într-o clasă specială de pictură. Pictez în ulei şi îmi place să fac grafică. N-am teme preferate, însă în creaţiile mele transpun starea mea de spirit din momentul în care le fac. Dacă sînt stresat, ies zgîriate. Cînd sînt liniştit, ies îngrijite. Cea mai bună lucrare este o icoană cu Sfînta Maria pictată în ulei”, preciza, cînd Steaua prefera să îl izoleze, actualul golgheter al campionatului ucrainean. “Şi timpul pictează”, spunea Francisco de Goya. Iar lui Bicfalvi, timpul i-a oferit o carieră strălucită pînă în prezent. Din păcate, nu unde îl îndemna inima, la Steaua. Ci departe, printre obuze, arme şi jucători de zeci de milioane de euro.

“Dacă îmi era frică de concurenţă, nu semnam cu Steaua. Nu sînt genul de jucător care să se ascundă în spatele titularilor, eu vreau să fiu titular”

Eric Bicfalvi, iunie 2007

11 goluri a înscris Bicfalvi în acest sezon pentru Volîn Luţsk în cele 16 meciuri disputate

26.000 euro lunar este salariul lunar al lui Eric Bicfalvi la Volîn