Fotbal intern

STEAUA-ASTRA. Primul meci după 4 ani cu ambii BOŞI în libertate!

STEAUA-ASTRA. Derby-ul Steaua - Astra este primul care se va desfăşura cu cei doi patroni în libertate după o pauză de aproape 4 ani!...
11.09.2016 | 18:13
STEAUAASTRA Primul meci dupa 4 ani cu ambii BOSI in libertate

STEAUA-ASTRA. Derby-ul Steaua – Astra este primul care se va desfăşura cu cei doi patroni în libertate după o pauză de aproape 4 ani!

Vicecampioana şi campioana se vor duela, pe „Arena Naţională”, în etapa 7 a Ligii 1. Partida a devenit, în ultimii ani, un adevărat derby. Asta dacă ţinem cont că „roş-albaştrii” nu mai pot da piept, în clipa de faţă, cu Rapid, FC Universitatea Craiova sau Petrolul Ploieşti. Derby-urile tradiţionale. A mai rămas doar Dinamo. Care, însă, nu mai are forţa din alte timpuri şi se mulţumeşte să joace la egal cu Steaua.

Dar să revenim la partida programată diseară pe cel mai mare stadion din Bucureşti. Publicul, cel mai probabil, nu se va înghesui la partidă. Este deja de notorietate faptul că Peluzele Nord şi Sud nu mai vin la meciurile Stelei ajunse FCSB. În tribune se vor afla doar „cetăţenii” care simpatizează echipa lui Gigi Becali, indiferent de nume, culori, tradiţie. Şi care vor fi supervizaţi din lojă de însuşi Gigi Becali. Şi, mai mult ca sigur, de Ioan Niculae, chiar dacă el zice că nu mai vine la fotbal. Cei doi patroni au şansa să asiste la un nou derby după o pauză de aproape 4 ani.

STEAUA-ASTRA. Victorie clară cu „boşii” de faţă

Gigi Becali a fost încarcerat pe 20 mai 2013. A fost eliberat pentru bună purtare pe 3 aprilie 2015. Cu o zi mai devreme, Ioan Niculae intra, la rîndul său, în celulă, condamnat la închisoare. 2 ani şi 6 luni a primit patronul Astrei. A ieşit din „cuşcă” în urmă cu 7 săptămîni. Cei doi se pot întîlni la partida de duminică. Pentru prima dată după o pauză de aproape 4 ani. Ultima confruntare cu Becali şi Niculae în tribune s-a consemnat pe 10 decembrie 2012. Steaua s-a impus, clar, cu scorul de 2-0. Bourceanu, Pintilii şi Popa se aflau şi atunci în lotul „roş-albaştrilor”.

De partea cealaltă, dintre cei de acum, Lung Jr., Morais, Seto şi Budescu erau şi atunci pe teren. Şase dintre ei vor evolua, foarte probabil, şi duminică. Sigur nu va fi pe teren Pintilii, care se află în recuperare după o accidentare. De remarcat că Laurenţiu Reghecampf era antrenorul Stelei şi la ultima partidă contra Astrei cu Becali şi Niculae în tribune. Speră să repete scorul din urmă cu 4 ani şi duminică.

La amintitul 0-2 din decembrie 2012, tehnicianul formaţiei giurgiuvene era Valentin Sinescu. Acum este Marius Şumudică. Dar nu va putea sta pe bancă. Este, încă, suspendat pentru că a fost prins că (s-)a jucat la pariuri…

Hegemonie cu 11 trofee

STEAUA-ASTRA. Ultima partidă dintre Steaua şi Astra care s-a consemnat cu Becali şi Niculae în libertate a dat drumul unei hegemonii a celor două formaţii în fotbalul românesc. După arestarea latifundiarului din Pipera, gruparea giurgiuveană a cucerit 4 trofee. Un campionat, o Cupă a României şi două Supercupe. Singurele din istoria clubului. Niculae a ratat o parte dintre acestea pentru că se afla la „suferinţă”. De partea cealaltă, „roş-albaştrii” se laudă cu 7 trofee: trei titluri în Liga 1, o Cupă a României, o Supercupă şi două Cupe ale Ligii. Cele două grupări au dominat întrecerea internă cît timp patronii lor s-au aflat la închisoare.

STEAUA-ASTRA. În acest sezon Steaua este clar favorită. Porneşte cu prima şansă la cîştigarea tuturor trofeelor. Astra nu mai are forţa arătată în trecut. Dar, odată cu revenirea lui Şumudică pe bancă, lucrurile se pot schimba. Nu mai este o noutate pentru nimeni că tehnicianul Astrei este un foarte abil mobilizator. „Roş-albaştrii” pornesc ca favoriţi în partida de duminică, mai ales că FRF-ul i-a mai „socotit” o zi de suspendare lui Şumudică. Însă giurgiuvenii sînt capabili să producă oricînd o surpriză. Cei de la West Ham au simţit pe pielea lor ce înseamnă să îi iei de sus pe Morais, Teixeira sau Alibec.

„Trădătorul” care a jucat şi în 2012

STEAUA-ASTRA. Spre deosebire de Becali, Niculae se confruntă cu grave probleme financiare după ieşirea din închisoare. Aşa că patronul Astrei a scos cei mai buni jucători pe tarabă. Atît a aşteptat latifundiarul din Pipera. A băgat adînc mîna în buzunar şi a scos 700.000 de euro. Iar William De Amorim a devenit jucătorul Stelei.

De precizat că el a evoluat pentru Astra la partida din 2012. Acum va juca în tricoul „inamic”. Becali nu s-a oprit, însă, aici. Nu vrea să mai rateze titlul şi în acest sezon. Aşa că a mai transferat o piesă importantă de la formaţia giurgiuveană. 300.000 de euro l-a costat aducerea lui Fernando Boldrin. Steaua s-a întărit cu doi mijlocaşi de valoare care, foarte probabil, vor fi titulari în partida de duminică. Astra are, însă, armele pregătite. Budescu şi Alibec sînt jucătorii în care Şumudică îşi pune cele mai mari speranţe. Rămîne de văzut care formaţie va avea cîştig de cauză cu Becali şi Niculae în libertate, în acelaşi timp.

1.372 de zile au trecut de la ultima partidă Steaua – Astra cu Becali şi Niculae în libertate

„Mulţumesc judecătorilor şi procurorilor care m-au condamnat pentru că eu consider că cea mai folositoare perioadă din viaţa mea au fost cei doi ani de închisoare” (Gigi Becali)