Fotbal international

Steaua, apărată de cel mai respectat om al Barcelonei: “Nu A TRIŞAT!”

Josep Lluis Nunez, fost preşedinte al Barcelonei în 1986, anul în care Steaua a cîştigat Cupa Campionilor Europeni, a oferit o declaraţie în exclusivitate pentru FANATIK.RO despre controversele...
14.08.2016 | 12:31
Steaua aparata de cel mai respectat om al Barcelonei Nu A TRISAT

Josep Lluis Nunez, fost preşedinte al Barcelonei în 1986, anul în care Steaua a cîştigat Cupa Campionilor Europeni, a oferit o declaraţie în exclusivitate pentru FANATIK.RO despre controversele pornite din Spania legată de marea finală de la Sevilla.

Totul a pornit de la un editorial făcut de directorul cotidianului AS, Alfredo Relano, în care acesta a spus, printre altele, că steliştii ar fi încercat să negocieze pentru o sumă pe care să o primească pentru a ceda fără luptă în acel meci. Conform lui Relano, chiar Josep Lluis Nunez ar fi fost cel care a refuzat.

“Toată lumea era sigură de victoria Barcelonei în acea zi. Deja se pornise fiesta. Catalanii nu cîştigaseră niciodată trofeul şi nimeni nu se gîndea că Steaua le poate pune probleme. Atît de clar era că Barcelona va cîştiga, încît cei de la Steaua l-au contactat pe Anton Perera, oficial la acea vreme,  pentru a-i oferi, cît se poate de concret, să îi vîndă partida. Josep Lluis Nunez, preşedintele Barcelonei, a refuzat categoric. Voiau să cîştige pe teren” , a scris Alfredo Relano.

VEZI AICI MAI MULTE DETALII LEGATE DE ACUZŢIILE FĂCUTE DE ALFREDO RELANO ÎNTR-UN EDITORIAL

“Cei de la Steaua nu au trişat şi nu au încercat să o facă, este o bazaconie. O nouă perlă a lui Relano, omul care suferea pînă acum de sindromul «Villarato». Bănuies că acum are în minte şi scenarii legate de Steaua, să le numim «Steauato». Sînt oameni pe care îi doare stomacul atunci cînd se apucă să scrie”, a declarat Josep Lluis Nunez în exclusivitate pentru FANATIK.RO.

Ce este “Villarato”

În Spania, cotidianul AS este considerat ziarul de casă al lui Real Madrid şi, desigur, Alfredo Relano este văzut ca un om ale cărui editoriale atacă adesea Barcelona şi foloseşte numai termeni elogiativi la adresa “galacticilor”. Termenul de “villarato” a devenit foarte cunoscut în fotbalul spaniol după un editorial al lui Relano. Acesta acuza că fotbalul spaniol este condus cu mînă de fier de Angel Maria Villar, actualmente vicepreşecare face tot posibilul pentru a o sprijini pe Barcelona în detrimentul lui Real Madrid. Astfel, “villarato” a devenit un termen care vorbeşte despre ajutoarele primite de catalani din partea forurilor care conduc fotbalul.

Cine este Josep Lluis Nunez

Josep Lluis Nunez, în vîrstă de 85 de ani, este unul dintre cei mai respectaţi oameni din istoria Barcelonei. A fost preşedintele catalanilor între 1978 şi 2000 şi a devenit cel mai titrat conducător al clubului. A ajuns la Barcelona tocmai cînd Johan Cruyff decidea să îşi termine aventura în Spania ca jucător, pentru a pleca în SUA. El este cel care l-a adus înapoi pe regretatul olandez, ca antrenor, pentru ca apoi acesta să creeze celebrul “Dream Team” al Barcei. Sub comanda sa, Barcelona a jucat prima finală de Cupa Campionilor, în 1986, pierdută în faţa Stelei, pentru ca mai apoi să cîştige Liga Campionilor în premieră pentru formaţia blaugrana, în 1992. În mandatul său. Gheorghe Popescu şi Gheorghe Hagi au jucat pentru FC Barcelona. “Baciul” a fost chiar căpitan.