Fotbal intern

Astra A SURCLASAT-O DEJA pe Steaua: primele URIAŞE

UPDATE / 14:55 Antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, a făcut un apel la suporteri, cărora le cere să umple stadionul. "Vreau să fim în număr cît mai mare diseară... să demonstrăm...
Astra A SURCLASATO DEJA pe Steaua primele URIASE

UPDATE / 14:55 Antrenorul Stelei, Laurenţiu Reghecampf, a făcut un apel la suporteri, cărora le cere să umple stadionul. “Vreau să fim în număr cît mai mare diseară… să demonstrăm tuturor că sîntem cei mai buni! Chiar dacă e frig lăsaţi totul şi veniţi la Naţional Arena- noi vă iubim şi vă respectăm”, a scris Reghecampf pe Facebook.

Steaua Bucureşti şi Astra Giurgiu se întîlnesc, astă-seară, de la ora 20:30, pe Arena Naţională, în derby-ul etapei cu numărul 19 din Liga I. Cele două formaţii sînt separate de şase puncte în clasament, însă gruparea din Ghencea are două partide mai puţin disputate. Meciul este deosebit de important pentru ambele formaţii, rezultatul final fiind foarte important în economia campionatului.

Dacă din punct de vedere fotbalistic Steaua şi Astra au loturi de valori apropiate, la capitolul prime giurgiuvenii îi surclasează pe roş-albaştrii. Dacă vor obţine şase puncte, elevii lui Isăilă vor încasa 20.000 de euro de jucător, fiecare punct luat în faţa Stelei fiind răsplătit cu 3000 de euro (vezi detalii), în timp ce jucătorii din Ghencea vor încasa doar 5.000 de euro de căciulă în cazul unei duble victorii.

Interesant va fi duelul dintre Piovaccari şi Budescu, doi atacanţi care au marcat numeroase goluri decisive pentru formaţiile lor pe parcursul acestui sezon. Vîrful Astrei a marcat de nouă ori pînă acum, în timp ce italianul are cinci reuşite. Rămîne de văzut care dintre echipe va avea cîştig de cauză, asta dacă ţinem cont că grupările au strategii diferite privind fotbaliştii pe care se bazează. Dacă la Steaua singurul străin care va evolua ca titular este Piovaccari, în garnitura aleasă de Daniel Isăilă vom regăsi cel puţin şase stranieri.

În sezonul trecut, Steaua a cîştigat ambele partide cu Astra. În urmă cu aproximativ un an, pe o vreme asemănătoare cu cea de acum, roş-albaştrii s-au impus, în Ghencea, cu scorul de 2-0, prin golurile marcate de Tănase şi Prepeliţă. În tur, gruparea lui Reghecampf s-a impus cu 4-3, în urma unei partide spectaculoase cu foarte multe răsturnări de scor, dar şi cu multe suspiciuni la adresa corectitudinii cu care şi-au apărat giurgiuvenii, pe atunci ploieşteni, şansele.

De precizat că Steaua şi Astra se vor înfrunta de două ori în patru zile. Amînată din cauza programului încărcat al celor două formaţii la începutul sezonului din cupele europene, partida tur, contînd pentru etapa a 2-a, se va juca sîmbătă, la Giurgiu. Practic, putem spune că întregul sezon se joacă în această săptămînă.

“Sînt două meciuri foarte importante, păcat că trebuie să jucăm la această temperatură şi pe asemenea terenuri. Sper că Steaua va reuşi să câştige cele două meciuri. Există şi foarte multă motivaţie datorită acestor declaraţii pe care cei de la Astra le-au făcut şi eu sincer le mulţumesc că în ultimele săptămîni ne-au tot curentat, cum spunem noi în fotbal” (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

“Noi ne dorim să obţinem maxim, va fi foarte dificil. Trebuie să rămînem realişti, Steaua rămîne Steaua, este o echipă care ştie să se mobilizeze întotdeauna la meciurile importante. Va fi o dublă dificilă pentru ambele echipe. Cele două partide vor avea alt istoric. Şansele pornesc de la 0-0 şi orice va fi posibil. Probabil în jocuri cu astfel de miză micile detalii vor face diferenţa” (Daniel Isăilă, antrenor Astra)

Echipele probabile:

Steaua: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Gardoş, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Ad. Popa, N. Stanciu, Cr. Tănase – Piovaccari

Astra: D. Coman – Măţel, Găman, A. Mureşan, J. Morais – Yahaya, Laban – Yoda, Budescu, William – Yazalde