Fotbal intern

STEAUA. Atac fără precedent al unui STELIST: “Gâlcă SĂ PLECE! N-are PERSONALITATE”

STEAUA. Emeric Ienei a pus tunurile pe jucătorii Stelei şi pe Costel Gâlcă după ce roş-albaştrii au pierdut avansul de 13 puncte în faţa echipei ASA TG. Mureş şi au căzut pe locul 2 cu 5...
01.05.2015 | 13:15
STEAUA Atac fara precedent al unui STELIST Galca SA PLECE Nare PERSONALITATE

STEAUA. Emeric Ienei a pus tunurile pe jucătorii Stelei şi pe Costel Gâlcă după ce roş-albaştrii au pierdut avansul de 13 puncte în faţa echipei ASA TG. Mureş şi au căzut pe locul 2 cu 5 etape înainte de finalul sezonului. Totodată, acesta consideră că antrenorul clubului din Ghencea nu este un tehnician de talia vestiarului campionilor.

STEAUA. După înfrîngerea Stelei de pe teren propriu, scor 0-1, cu ASA TG. Mureş, Emeric Ienei a făcut o analiză extrem de dură faţă de situaţia în care echipa din Ghencea se află în acest moment, cu cinci etape înainte de finalul campionatului. După ce roş-albaştrii au ajuns pe poziţia secundă în clasament, la două puncte în spatele echipei lui Liviu Ciobotariu, fostul antrenor al celui mai titrat club din fotbalul românesc a spus lucrurilor pe nume.

“Gâlcă nu are personalitate. N-a avut nici cu conducerea nici cu jucătorii”

STEAUA. Extrem de calm, Emerci Ienei a început să puncteze, fără perdea, problemele din cadrul echipei lui Gigi Becali, deşi ne-a avertizat încă de la început că analiza sa va deranja pe mulţi. Probabil îmi voi atrage multă antipatie din partea jucătorilor şi antrenorilor Stelei, dar cineva trebuie să spună lucrurilor pe nume, deoarece nu se mai poate aşa. Toţi spun că se întîmplă ceva cu Steaua, dar nimeni nu spune concret ce se întîmplă la echipă.”

“Este inadmisibil să ai în pauza de iarnă 13 puncte avans faţă de TG. Mureş, iar acum să te trezeşti la două puncte în spatele acestei echipe. Însă, după părerea mea, totul pleacă de la antrenor. Ok, ţi-au plecat în iarnă Keşeru, Sănmărtean şi Szukala, dar fă, domnule, ceva. Discută cu patronul, cere jucătorii pe care tu îi vrei, încearcă să îţi impui strategia, iar dacă vezi că nu te bagă în seamă şi nu vrea să te asculte, atunci ai varianta să ridici mîna şi să ceri să pleci.”

“Mai rău, dacă vezi că nu poţi controla propriul vestiar, atunci chiar că e ridicol să mai rămîi. Nu sta să ajungi în situaţia asta, doar ca să îţi faci CV-ul cît mai bun. Uite şi tu că acum, cu cinci etape înante de final, rişti şi chiar poţi să ajungi să te faci de rîs în faţa tuturor, După părerea mea, Gâlcă nu a avut personalitate nici în faţa conducerii şi nici în faţa propriilor jucători. Mai mult, la unii dintre fotbalişti chiar le-a ştirbit personalitatea şi a intrat în conflict cu ei. Mă refer în special la cazul lui Alex Bourceanu, chiar dacă probabil şi cu Gabi Tamaş a avut unele contre.”

“E ruşinos să tragi doar un şut pe spaţiu porţii”

STEAUA. În continuare, Ienei a pus tunurile pe cel mai bine plătit jucător din lotul Stelei, Alex Chipciu cel pe care l-a catalogat ca fiind unul dintre cei mai slabi jucători ai roş-albaştrilor din partida cu ASA TG. Mureş. Nu am nimic cu Chipciu, dar el chiar a făcut cel mai slab meci al său de cînd joacă la Steaua. Nu se poate ca jucătorul cu cel mai mare salariu de la echipă să joace atît de şters. Nu se poate să tragi doar un singur şut pe poartă, atunci cînd toată lumea aşteaptă ca în finala campionatului tu să faci diferenţa. Sper că Alex o să înţeleagă ceva din ce spun eu şi sper că la meciurile viitoare o să arate că este un fotbalist adevărat”, a spus Ienei.

“Tănase s-a săturat de Steaua, dar nu are unde să plece”

STEAUA. Emeric Ienei a ţinut să tragă un semnal de alarmă şi faţă de forma sportivă a lui Cristi Tănase. Fostul antrenor al Stelei este de părere că internaţionalului clubului din Ghencea îi va fi foarte greu să se transfere în străinătate dacă va continua să joace  atît de prost.Eu mi-am spus părerea faţă de Tănase de mai mult timp. El s-a săturat de Steaua şi vrea să plece cît mai repede în străinătate. Chiar îl înţeleg! Şi eu cred că cinci ani în tricoul unei echipe este suficient, dar unde să plece? La cum joacă acum nu o să fie în stare să prindă nici măcar un transfer în Bulgaria. El trebuie să demonstreze că este fotbalist, nu că doarme pe teren în momentul în care Zicu îi ia faţa mai rău ca în curtea şcolii.”

“Jocul prost al Stelei o să îl strice şi pe Varela”

STEAUA. Fostul tehnician al Stelei a vorbit şi despre jucătorul care, în opinia sa, a evoluat cel mai bine de la Steaua. “Consider că Fernando Varela poate să joace lejer la o echipă bună din Europa. Dacă el nu era în teren pentru Steaua, atunci să ştiţi că pierdeam mult mai multe meciuri. Însă jocul prost, pe care jucătorii lui Gîlcă îl practică acum poate să îl strice şi pe acest fundaş. Am observat că nu este deloc ajutat. I se schimbă foarte des colegul din centrul apărării, ba joacă Tamaş, ba intră Toşca”, a conchis Ienei.