Fotbal intern

DINAMO. Dănciulescu, TĂVĂLIT. “Miercuri s-a lăsat, vineri era antrenor”

DINAMO. Ionuţ Chirilă, fostul antrenor al celor de la CSMS Iaşi a dezvăluit cum a fost să-l aibă pe Lucian Sănmărtean, "Magicianul" Stelei, sub comandă la echipa naţională de tineret, în...
17.12.2014 | 16:30
DINAMO Danciulescu TAVALIT Miercuri sa lasat vineri era antrenor
ADVERTISEMENT

DINAMO. Ionuţ Chirilă, fostul antrenor al celor de la CSMS Iaşi a dezvăluit cum a fost să-l aibă pe Lucian Sănmărtean, “Magicianul” Stelei, sub comandă la echipa naţională de tineret, în 1996, dar a discutat şi despre Dinamo.

…despre Dinamo: Dacă mie nu îmi dai Dinamo, cînd am trei sferturi din echipă produsă de mine, şi este normal, după ce am cîştigat tot ce se putea cîştiga la nivel de juniori. În mod normal trebuie să îmi duc construcţia mai departe. Spuneţi, dacă Ionuţ Chirilă, după 22 de ani de profesie, nu ar fi meritat să aibă şansa să antreneze Dinamo! Cînd au avut-o nişte băieţi care miercuri s-au lăsat de fotbal şi vineri au devenit antrenori! În 2011 am fost cu contractul semnat la ora 10 seara, cu avocaţii mei în biroul preşedintelui CA al lui Dinamo, iar la ora 9 dimineaţa a doua zi nu mai eram antrenorul lui Dinamo“, a spus Chirilă.

ADVERTISEMENT

….despre Sănmărtean: “L-am inventat pentru fotbalul mare pe Sănmărtean în 1996. L-am luat în echipa naţională de juniori a României şi m-am calificat cu el la CE. Federaţia a vrut să mă dea afară pentru că i-am selecţionat pe Sănmărtean şi pe Paul Codrea, pentru că ei erau cu un an mai mici decît lotul meu. <Ce faci tu cu ăştia, că au nevoie de perfuzii la spital la Colentina? Ce faci tu cu ăştia contra suedezilor, norvegienilor şi danezilor, care au 1,90 înălţime?> Şi am spus ceea ce are Sănmărtean, elementul surpriză şi faptul că face altceva decît ceea ce crede adversarul. Ceea ce nu are Sănmărtean, forţă fizică, se face oricînd în două sau trei luni de zile. În 1996, Sănmărtean era la un nivel mare. Se calificase cu o echipă naţională la un CE după 10 ani de necalificări. De ce a dispărut Sănmărtean din fotbalul românesc şi ne dăm seama la 35 de ani că ăsta este un jucător fabulos?”, a spus Chirilă.

ionut-chirila-ah382-e1386065962607

Tags: