Fotbal intern

STEAUA-CITY. Noi CETĂŢENI, ei MILIARDARI! Toate cifrele duelului

STEAUA-CITY.  Ce meci pentru formaţia pregătită de Laurenţiu Reghecampf! Manchester City, una dintre echipele cu buget ”astronomic”, a picat în calea Stelei, în tentativa acesteia de a...
16.08.2016 | 14:04
STEAUACITY Noi CETATENI ei MILIARDARI Toate cifrele duelului

STEAUA-CITY.  Ce meci pentru formaţia pregătită de Laurenţiu Reghecampf! Manchester City, una dintre echipele cu buget ”astronomic”, a picat în calea Stelei, în tentativa acesteia de a prinde grupele Ligii Campionilor. Greu! Şanse mici. Existente mai mult în declaraţiile pentru moral ale lui Hagi, Gică Popescu, Andone…

STEAUA-CITY. Mici, aşa cum ori fi, Reghe şi elevii lui speră să dea marea lovitură. FANATIK.RO face o comparaţie financiară între cele două echipe. Diferenţa este uluitoate, dar minunile există!

STEAUA-CITY. Valoarea loturilor

Manchester City era oricum una dintre echipele cu forţă financiară din Premier Legue, însă în 2009, ea a fost cumpărată de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, din Emiratele Arabe. Devenind unul dintre cluburile cele mai bogate din lume, City şi-a propus, an de an, să cîştige cel mai rîvnit trofeu, Liga Campionilor. Povestea nu s-a schimbat nici în ziua de azi, cînd la pupitru se află Pep Guardiola, proaspăt instalat la cîrma ”stelelor” din lot.

Cît valorează cele două echipe?

MANCHESTER CITY: 589,50 de milioane de euro!

STEAUA: 26,25 de milioane de euro!

STEAUA-CITY. Cît au costat transferurile

Gigi Becali poate spune că s-a mişcat bine pe piaţa transferurilor în ultima perioadă. I-a cumpărat pe Florin Tănase, De Amorim, Boldrin chiar de la rivale. Şi speră să dea lovitura ori în Liga Campionilor ori în Europa League cu ei.

Florin Tănase (Viitorul) – 1,8 milioane de euro, De Amorim (Astra) – 700.000 de euro, Boldrin (Astra) – 300.000, Ovidiu Popescu (Timişoara) – 200.000 de euro, Vlad Achim (Voluntari) – 200.000 de euro.

Manchester City a făcut un adevărat tut de forţă în această vară. Şeicul nu s-a uitat la bani!

John Stones (Everton) – 55,6 milioane de euro, Leroy Sane (Schalke) – 50 de milioane de euro, Gabriel Jesus (Palmeiras) – 32 de milioane de euro, Ilkai Gundogan (Dortmund) – 27 de milioane de euro, Nolito (Celta) – 18 milioane de euro, Marlos Moreno (Nacional) – 5,5 milioane de euro, Geronimo Rulli (Maldonado) – 4,7 milioane de euro, Oleksandr Zinchenko (FK Ufa) două milioane de euro.

TOTAL TRANSFERURI CITY: 194,8 milioane de euro!

TOTAL TRANSFERURI STEAUA: 3,2 milioane de euro!

STEAUA-CITY. Diferenţă uriaşă şi la antrenori

Pep Guardiola a lăsat Bayern Munchen la cererea şeicului care l-a umplut de bani. Spaniolul a uitat de salariul de 15,2 milioane de euro pe care-l avea la formaţia bavareză şi a acceptat atît provocarea, dar şi ameţitorul contract.

Dincolo, Laurenţiu Reghecampf vrea să-şi facă un nume în Europa, iar grupele oricărei competiţii, Liga Campionilor sau Liga Europa, ar fi perfecte. Sigur, vor veni şi banii de la Gigi, ba chiar un bonus uriaş pentru un antrenor român la o calificare în grupele celei mai tari competiţii.

Cu cît sînt remuneraţi cei doi antrenori:

PEP GUARDIOLA: 18 milioane de euro pe an

LAURENŢIU REGHECAMPF: 360.000 de euro pe an, plus un bonus de 1 milion de euro pentru calificare în grupele Ligii Campionilor

STEAUA-CITY. Miliardar – milionar

La nivelul patronatului, aceeaşi mare diferenţă. Gigi Becali a fost cîndva pe podium într-un top al celor 300 de români bogaţi, dar a coborît mult de atunci. Are însă o avere care îi permite însă să suţină o echipă de tot, într-un fotbal nu tocmai de top.

Dincolo, la City, cuvintele nu-şi au rostul! E vorba de un şeic din Emirate…

Averile celor doi patroni:

 MANSOUR BIN ZAYED AL NAHYAN: 25 de miliarde de euro

GIGI BECALI: 300 de milioane de euro

STEAUA-CITY. Echilibru la bilete!

Stăm bine însă la un capitol, al preţurilor biletelor. Aici noi putem respira, fără să ameţim!

Cel mai ieftin bilet pe Etihad Stadium, pentru meciul retur cu Steaua, costă 17 lire sterline. Cel mai scump, dar care nu intră la categorii VIP, este de 32 de lire sterline.

60 de lei este cel mai ieftin bilet pentru meciul de marţi, de pe Arena Naţională, 200 de lei, cel mai scump.