Fotbal intern

STEAUA. Cum a fost CONVINS Chipciu să vină în Ghencea: “Hai, TATĂ, că SUNĂ DINAMO!”

Alexandru Chipciu a vorbit despre perioada petrecută la FC Braşov şi despre momentul transferului în Ghencea, chiar înaintea meciului pe care steliştii îl vor disputa împotriva echipei de la...
21.11.2014 | 10:01
STEAUA Cum a fost CONVINS Chipciu sa vina in Ghencea Hai TATA ca SUNA DINAMO

Alexandru Chipciu a vorbit despre perioada petrecută la FC Braşov şi despre momentul transferului în Ghencea, chiar înaintea meciului pe care steliştii îl vor disputa împotriva echipei de la poalele Tîmpei în Ghencea. 

Steaua a cîştigat două titluri cu Alexandru Chipciu ca om de bază, însă fotbalistul născut în Brăila nu uită perioada petrecută în curtea lui FC Braşov, formaţie la care s-a lansat în fotbalul mare. “Mă leagă foarte multe lucruri de Braşov pentru că acolo am întîlnit foarte mulţi oameni de mare valoare, de la cizmarul de la stadion, la doamnele de la cantină, de la spălătorie şi pînă la patronul echipei. Din actuala echipă am mai vorbit cu Buga, cel mai talentat jucător care mi-a fost coleg la Braşov. Am avut mulţi colegi de mare valoare, Dani Coman, Nae Constantin, Eugen Nae, Marius Măldărăşanu, Robert Ilyeş, Cristi Ionescu, Senin, Cătălin Munteanu şi mulţi alţii. Cu Florin Stîngă am fost coleg de cameră şi pot spune că a fost cel mai corect jucător pe care l-am întîlnit vreodată!”, a declarat Alex pentru monitorulexpres.ro.

Moldovan şi Isăilă, decisivi pentru Chipciu

Alexandru Chipciu a vorbit şi despre doi oameni determinanţi în debutul carierei sale, ambii secunzi în acest moment la echipa naţională, Viorel Moldovan şi Daniel Isăilă. „Chiar mă gîndeam cînd am mers la echipa naţională pentru meciurile cu Irlanda de Nord şi Danemarca de faptul că voi fi antrenat de Isăilă şi Moldovan. Ce pot să spun… sînt privilegiat, cu Moldovan am debutat în Liga 1 într-un meci cu Poli Iaşi cînd am şi dat gol după doar cîteva minute. Nu-mi venea să cred şi sînt convins că nu voi uita niciodată acel meci. Daniel Isăilă a fost determinant pentru cariera mea. El a avut curajul să mă bage meci de meci, ştie că îl apreciez enorm pentru că vorbesc des cu el”, a mai declarat Chipciu.

Dinamo şi Vasluiul au vrut să îl “fure” de la Steaua!

Transferat în Ghencea în urmă cu trei ani, Chipciu îşi aduce aminte şi acum primele negocieri cu echipa din Ghencea şi explică cum Dinamo şi FC Vaslui au vrut să-l deturneze atunci. „Bineînţeles că îmi amintesc ziua transferului la Steaua. În ziua cînd s-au parafat actele, eu eram la Brăila, iar domnul Gigi Becali mă suna să vin cît mai rapid la Bucureşti, pentru că Dinamo şi Vaslui intraseră pe fir. Îmi dădusem cuvîntul, îmi doream să joc la Steaua, astfel că nu am ezitat nici o clipă. Ţin minte că am fost cu tata la palat. Era foarte emoţionat şi nu a intrat cu mine să semnăm actele….“, îşi aminteşte Chipciu.

“În viaţă e necesar să progresezi, să nu te plafonezi!”

Chipciu se simte foarte bine în Ghencea, mai ales că a prins la Steaua o perioadă foarte bună în istoria echipei, dar jucătorul lui Constantin Gâlcă îşi anunţă iminenta plecare de la campioana României: “Am avut performanţe incredibile la Steaua, am luat două campionate la pas, am fost aproape de încă unul în primul an în Ghencea. La echipa naţională am devenit titular, e greu să îţi găseşti motivaţie în fiecare an cînd cîştigi mereu. Apreciez enorm jucătorii gen Gerard care a jucat toată viaţa la Liverpool, mi-aş dori să joc cît mai mult la Steaua, mai ales că acum am un salariu foarte bun raportat la ce se întîmplă în România. Totuşi, e necesar să progresezi în viaţă, să fii din ce în ce mai bun şi să nu te plafonezi“.


Tags: