Stiri sportive

STEAUA-DINAMO KIEV. “Era bună o VALIZĂ de la Gigi”

Steaua stă la mîna jocului rezultatelor pentru a 11-a calificare în primăvara europeană. Campioana este obligată să o învingă pe Dinamo Kiev, dar are nevoie şi de ajutorul lui Rio Ave, care...
11.12.2014 | 00:10
STEAUADINAMO KIEV Era buna o VALIZA de la Gigi

Steaua stă la mîna jocului rezultatelor pentru a 11-a calificare în primăvara europeană. Campioana este obligată să o învingă pe Dinamo Kiev, dar are nevoie şi de ajutorul lui Rio Ave, care nu trebuie să piardă jocul din Portugalia cu Aalborg. Deşi sînt calificaţi, ucrainenii nu vin în vacanţă la Bucureşti. Pentru a fi siguri de cîştigarea grupei, Dinamo este obligată să scoată cel puţin un punct la Bucureşti. În cazul unei înfrîngeri, coroborate cu o victorie a lui Aalborg, Dinamo ar urma să termine pe locul secund, danezii avînd avantaj la meciurile directe. “Dinamo Kiev este o echipă foarte bună. Trebuie să reacţionăm în faţa punctului lor forte care este contraatacul. Trebuie să avem răbdare la contrucţie, să nu ne grăbim. E important să cîştigăm, apoi vedem ce se întîmplă în celălalt meci”, a precizat Constantin Gâlcă, care speră ca Rio Ave să încurce pe Aalborg.

Steaua se poate califica în următoarele scenarii:

1. Victorie cu Dinamo Kiev şi Aalborg pierde la Rio Ave. În acest scenariu, Steaua adună 10 puncte, iar Aalborg rămîne cu 9

2. Victorie cu Dinamo Kiev şi Aalborg remizează în Portugalia. Ambele echipe ar avea 10 puncte, dar  meciurile directe sînt primul criteriu de departajare unde roş-albaştrii sînt avantajaţi

În orice alt scenariu, Steaua este eliminată

grupa

Echipa probabilă a Stelei: Arlauskis – Papp, Varela, Szukala, Filip – Prepeliţă, Sănmărtean – Popa, Chipciu, Tănase – Keşeru

1_dsc0112-660x400

Dar ce motivaţie mai are Rio Ave să încurce pe Aalborg, din moment ce gruparea portugheză nu mai are nici o şansă de calificare? FANATIK.RO a stat de vorbă cu Tony da Silva, fost fotbalist la CFR Cluj, în prezent la Penafiel, care îi linişteşte pe jucătorii din Ghencea şi îi asigură că Rio Ave nu va pierde cu Aalborg.

Salut Tony! Cum vezi partida dintre Rio Ave şi Aalborg?

– Rio Ave nu mai are nici o şansă la calificare, dar jucătorii vor să cîştige pentru a părăsi competiţia cu capul sus. Plus că există presiuni mari ca Rio Ave să facă puncte pentru Portugalia. Ce pot să transmit Stelei este faptul că jucătorii lui Rio Ave nu vor intra relaxaţi pe teren.

Ce şanse au danezii să obţină victoria?

– Am văzut partida tur, a fost un meci echilibrat. Consider că Rio Ave va cîştiga meciul sau va obţine cel puţin un rezultat de egalitate. Repet, e mare presiune din Portugalia ca echipa sa facă puncte pentru ţară. Plus că e vorba şi de bani. Aici este criză, iar orice ban de la UEFA contează pentru Rio Ave.

“Aalborg nu va cîştiga!”

Sînt motivaţi jucătorii lui Rio Ave să facă un meci mare?

– Am vorbit cu Tarantini şi cu del Valle, care sînt prietenii mei. Vor menaja doi, trei jucători, probabil portarul şi fundaşul dreapta. Sînt motivaţi să învingă. Steaua nu trebuie să-şi facă probleme în privinţa partidei din Portugalia. Ei trebuie să învingă pe Dinamo Kiev şi se vor califica fără probleme mai departe. Aalborg nu va cîştiga aici.

Aalborg sau Steaua? Pe cine ar prefera jucătorii lui Rio Ave pe locul secund?

– Nu au preferinţe. Fotbaliştii lui Rio vor să arate că au valoare şi că merită să se transfere la formaţii mult mai puternice. Vor salarii mai bune pentru că e mare criză aici, iar o partidă din Europa este cel mai bun prilej pentru ei să-şi arate calităţile.

Ar fi fost binevenită o valiză trimisă de Gigi Becali în Portugalia?

– (Rîde) Ar fi fost bine, cum să nu?! Bine, glumesc! Nu se pune problema de aşa ceva. Steaua să stea liniştită, să-i bată pe cei de la Dinamo Kiev şi nu vor avea probleme cu calificarea. Steaua va merge mai departe!

“Păcat de CFR Cluj! Doream să ajungem ca Şahtar Doneţk”

Mai eşti la curent cu fotbalul din România?

– Bineînţeles! Eu sînt un pic român şi mă uit tot timpul la campionatul românesc. Mă bucur să revăd în prima ligă formaţii precum Craiova şi Rapid. La anul va intra şi Timişoara, care este pe primul loc în liga secundă. Fotbalul românesc are nevoie de formaţii cu tradiţie.

Cum comentezi situaţia de la CFR Cluj?

– Este păcat că s-a ajuns aici. CFR era o forţă pe vremea mea. Voiam să fim un fel de Şahtar Doneţk. Dar a venit criza şi au apărut problemele. Ştiu că vor veni nişte investitori ca să cumpere clubul de la Paszkany şi sper ca situaţia să se rezolve. Ar fi păcat să dispară o astfel de echipă. Toţi românii au fost mîndri de performanţele realizate de CFR în trecut. Am învins pe Manchester, pe AS Roma…

“Trebuia să ajung la Steaua, dar l-au preferat pe Dănănae”

Ai fost aproape să ajungi la Steaua în două rînduri.

– Da! Înainte să semnez cu CFR Cluj, am fost la un pas de Steaua. Dar domnul Mureşan şi Semedo m-au deturnat din Ghencea şi, astfel, am ajuns în Gruia. Apoi, cînd jucam la Guimaraes, am fost căutat din nou de Steaua. S-a vorbit cu mine, dar l-au ales pe Dănănae. Am fost puţin supărat atunci, dar acum înţeleg, prioritar era aducerea unui român. Păcat că nu am ajuns la Steaua.

Tu ce faci în prezent?

– Sînt legitimat le Penafiel şi mai am de gînd să joc încă două sezoane fotbal profesionsit. Nu mă gîndesc la retragere. Fac şcoala de antrenori, am luat diploma cu notă mare. Am trecut de primul nivel UEFA, acum urmează al doilea. În viitor, mi-aş dori să antrenez pe CFR Cluj.

95 de partide a jucat Tony pentru CFR Cluj. A marcat un singur gol

300.000 de euro este cota lui Tony conform transfermarkt.de

tony-660x400

 

500 Ron BONUS, 5 runde gratuite + 15 dupa prima depunere doar la cazinoul Unibet!