Fotbal international

Sfat din Nord: “Anihilaţi-l pe Radovici! Fiţi pragmatici!”

Ole Gunnar Solskjaer, antrenorul echipei norvegiene FK Molde, a acceptat, în exclusivitate pentru FANATIK, să analizeze şansele Stelei în jocul de diseară de la Varşovia. Fostul mare atacant al...
27.08.2013 | 18:05
Sfat din Nord Anihilatil pe Radovici Fiti pragmatici
ADVERTISEMENT

Ole Gunnar Solskjaer, antrenorul echipei norvegiene FK Molde, a acceptat, în exclusivitate pentru FANATIK, să analizeze şansele Stelei în jocul de diseară de la Varşovia. Fostul mare atacant al lui Manchester United, care a înscris 91 de goluri în 11 sezoane de Premier League, a înfruntat Legia, de pe banca lui Molde, în turul precedent al Ligii Campionilor, pierzînd calificarea după ce a obţinut în turul cu polonezii acelaşi scor ca Steaua, 1-1 pe teren propriu şi 0-0 în returul de pe Pepsi Arena!

Domnule Solskjaer, aţi jucat atît cu Steaua, anul trecut în grupele Europa League, cît şi cu Legia, chiar în urmă cu 3 săptămîni. Cine e mai puternică? Steaua sau Legia?

– Ambele echipe au plusurile şi minusurile lor. Nu prea cunosc Steaua de acum, dacă s-a schimbat sau nu faţă de anul trecut, dar cînd au jucat cu noi, formau o trupă închegată, foarte puternică. Dacă nu s-a schimbat prea mult de atunci, sînt mai buni ca Legia. Asta nu înseamnă că sînt şi calificaţi!

Aţi avut un meci decisiv de calificare contra Legiei, tot după un 1-1 acasă. Cum trebuie să abordeze Steaua returul de la Varşovia ca să se califice, dupa 1-1 la Bucureşti? 

– Steaua trebuie să fie pragmatică şi să materializeze măcar 75 la sută din şansele de gol create, să nu dea cu piciorul la ocazii! Însă trebuie să speculeze dilema polonezilor, pe care o au, exact ca la meciul retur cu noi: ştiu că se pot califica la 0-0, dar nu se pot baricada în apărare. Pentru că este riscant şi pentru că vor fi nevoiţi să atace, împinşi de la spate de fanii lor, care aşteaptă o victorie! Iar presiunea suporterilor se poate întoarce ca un bumerang împotriva lor!

ADVERTISEMENT

“Anihilaţi-l pe Radovic, plus benzile!”

OK! Şi tactic? Unde se poate decide calificarea? Care este punctul forte al Legiei şi care este cel slab pe care Steaua l-ar putea specula?

– Jucătorii de pe benzi sînt foarte buni, dau un plus de viteză şi tehnică atacului Legiei. Însă cel mai important jucător este play-makerul Radovic, el este creierul echipei. Ca să îi anihileze, Steaua trebuie să pună presiune pe ei, să îi sufoce, să nu le dea timp de a combina şi de a scoate adversari din joc. Dacă va reuşi asta, Legiei îi va fi foarte greu să marcheze!

Şi totuşi, Steaua trebuie să înscrie!

– La ce forţă ofensivă îmi aduc aminte că are Steaua, nu are cum să nu îşi creeze ocazii. Doar dacă sînt lipsiţi de noroc nu vor marca!

ADVERTISEMENT

De ce nu a reuşit Molde să înscrie şi a ratat calificarea?

– Exact ce v-am spus. N-am avut noroc! Şi n-am fructificat şansele care le-am avut în faţa porţii. Chiar meritam calificarea, dar ăsta este fotbalul!

“Chiricheş va face carieră în Premier League! De el depinde!”

Ce părere aveţi de transferul la Tottenham al lui Chiricheş, fundaşul central ce v-a dat gol anul trecut, dacă îl mai ţineţi minte..

Din foarfecă? (Rîde!) Cum aş putea să-l uit? 

Steaua l-a vîndut pentru 9,5 milioane de euro. Merită banii? Credeţi că va face carieră în Premier League?

Dacă Tottenham a dat banii pe el, înseamnă că merită! Orice jucător ajunge în Premier League poate face carieră. Nu se ajunge uşor, dar atunci cînd un club din Londra te transferă, înseamnă că poţi face faţă la absolut orice echipă de acolo. Totul depinde numai de el!

Tags: