News

STEAUA. 34 ani! Atît are cel pe care Becali îl pregăteşte să-i ia locul

STEAUA. Deşi este de mai mulţi ani patronul echipei în acte, alături de tatăl său, Vasile Geambazi, nepotul preferat al lui Becali, nu a avut pînă acum nici un cuvînt de spus referitor la...
02.12.2016 | 14:29
STEAUA 34 ani Atit are cel pe care Becali il pregateste sai ia locul

STEAUA. Deşi este de mai mulţi ani patronul echipei în acte, alături de tatăl său, Vasile Geambazi, nepotul preferat al lui Becali, nu a avut pînă acum nici un cuvînt de spus referitor la strategia clubului.

STEAUA. Implicarea recentă în construirea unei baze de antrenament reprezintă primul semn că într-un viitor nu foarte îndepărtat el, Vasile Geambazi, va prelua puterea decizională la Steaua. Deşi este posesorul unei averi impresionante, machedonul de 34 de ani este un personaj extrem de retras. FANATIK a strîns informaţii despre omul în mîinile căruia va sta puterea celui mai important club de fotbal din România şi a făcut portretul acestuia.

Familist convins, nu îi place viaţa mondenă

STEAUA. Cînd prin conturile tale se plimbă milioane de euro şi ai afaceri care produc sume uriaşe, există riscul să-ţi pierzi simţul raţiunii. Nu este, însă, cazul lui Vasile Geambazi, fiul Domnicăi Becali, sora lui Gigi Becali. Conform apropiaţilor, el l-a cucerit pe unchiul său prin viaţa extrem de ordonată pe care o duce. „Vasi este un băiat foarte cuminte, un familist adevărat. Nu îi place deloc viaţa mondenă şi nu agreează ieşirile nocturne. Este cumva opusul lui Lucian (n.a. – alt nepot al lui Gigi Becali). Are o soţie frumoasă şi doi copii. Gigi îl iubeşte şi îl respectă ca şi cum ar fi fiul lui”, susţine un apropiat al lui Becali.

Asemenea unchiului său,Vasile este un om foarte generos cu cei loviţi de soartă. De-a lungul timpului, a ajutat cu importante sume de bani diferite persoane aflate în situaţii disperate, dar, spre deosebire de Becali, a preferat ca aceste gesturi să rămînă cît mai discrete.

Deja patron în acte, acum a trecut la fapte!

STEAUA. De mai mulţi ani, Vasile este patronul în acte al Stelei, deţinînd împreună cu tatăl său, Constantin, 93% dintre acţiuni. Cu toate acestea, el a avut pînă de curînd un rol mai degrabă de decor. „La echipă acum decide doar Gigi. Nimeni nu iese din cuvîntul lui, nimeni nu trece peste el. Vasi este încă tînăr, dar cu siguranţă este alesul lui Gigi să preia puterea la club. Iar ce a făcut la Berceni demonstrează acest lucru”, a aflat FANATIK. Concret, este vorba despre noua bază de pregătire în care s-a mutat Steaua, cu 4 terenuri de antrenament cu gazon natural şi unul sintetic, o sală de forţă, saună, vestiare şi o sală de conferinţe.

STEAUA. Cum îşi apropie fotbaliştii

Pe lîngă investiţia făcută din banii săi în noul cantonament al Stelei, nepotul lui Becali a încercat de ceva vreme să se apropie şi de fotbaliştii echipei. FANATIK a aflat că Geambazi a demarat un proiect special şi s-a oferit să le construiască jucătorilor case în zona Pipera la un preţ preferenţial, scutindu-i pe aceştia de sume importante pe care le-ar achita dacă ar alege o altă firmă. Primul care va beneficia de această ofertă este Gabriel Enache, care dă o dublă lovitură, în condiţiile în care şi terenul pe care îşi va ridica noua locuinţă a fost achiziţionat la un preţ promoţional, dar de la Gigi Becali.

Este „creaţia” financiară a unchiului său

STEAUA. Vasile Geambazi a fost băgat în afaceri chiar de Gigi Becali. Acesta a simţit potenţialul nepotului său şi i-a dat pe mînă cîteva dintre cele mai importante firme ale sale. Astfel, Vasile a devenit administrator la ARCOM, care are în portofoliu mai multe terenuri ale lui Becali, dar şi şef al celei mai mari sere din Europa, cu sediul în Popeşti Leordeni. Pe lîngă aceste responsabilităţi, Gigi a avut grijă ca nepotului său să nu îi lipsească nimic. I-a dăruit celebrul Maybach, reparat cu ranga în mijlocul străzii, iar în 2013 l-a împrumutat cu un „mizilic” de 18 milioane de euro!

ANRP, să curgă milioanele: l-a despăgubit cu 67.000.000 de euro!

STEAUA. Vasile Geambazi a fost titularul unui dosar de despăgubire înregistrat la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), aferent unui teren de 21,7 ha, situat în oraşul Voluntari. Pentru care a primit dreptul la despăgubiri în valoare de 67.000.000 de euro! Interesant este că Gigi Becali a fost cel care a cumpărat, în decembrie 2006, drepturile litigioase de la moştenitorii legali ai terenului, pentru suma de 1.000.000 de euro. Apoi, în septembrie 2006, Becali i-a cesionat nepotului său drepturile pentru o valoare de 10 ori mai mică!

De teamă, a renunţat la o avere

STEAUA. Geambazi junior a fost aproape să dea un alt tun imobiliar după ce a cerut în instanţă despăgubiri de 45.000.000 de euro pentru un alt teren din Voluntari. Cînd a aflat că după o actualizare a datelor ar urma să primească maximum 3.000.000 de euro pentru cele 14,7 ha şi că dosarul este unul dubios, preferatul lui Gigi Becali a notificat ANRP că renunţă la drepturile pe care le solicitase.

De altfel, Gigi a dezvăluit ulterior că el a insistat pe lîngă nepotul său să facă acest pas: „Eu i-am spus să renunţe. I-am spus «Băi Vasi, mi-e ruşine că eşti printre ăia, ce să faci tu cu banii ăia?». Atunci a renunţat la cei 45 de milioane de euro daţi de Curtea Supremă”.

Construieşte spitale pentru săraci

STEAUA. Averea colosală obţinută de la stat nu va fi folosită de Vasile Geambazi pentru fotbal sau pentru alte afaceri personale. Cel puţin aşa a anunţat Gigi Becali, care a dezvăluit un proiect de suflet, care s-a dorit a fi secret pînă la momentul izbucnirii scandalului legat de despăgubirea primită de la ANRP. „Banii vor merge numai la biserici şi la spitale. Eu acum colaborez cu anumiţi oameni şi o să fac două, trei spitale, printre care un spital de oncologie, iar tratamentele o să fie gratuite printr-o fundaţie care se va numi Becali… Se va ocupa de oamenii săraci. Banii luaţi de Vasile Geambazi sînt într-un cont special pentru acte de caritate”, a spus Becali.

A ajuns la poliţie: „Mă ameninţau că mă omoară!”

STEAUA. Admirat de unchiul său pentru temperamentul liniştit, Vasile Geambazi a călcat totuşi pe bec în 2013. Atunci, el a ajuns la Secţia 13 Poliţie, după ce ar fi şicanat în trafic un şofer pe autostrada A2. Geambazi, aflat la volanul Maybach-ului dăruit de Gigi, şi Iulian Lambru, care conducea o maşină Bentley, s-au şicanat în trafic cu şoferul unui Volkswagen Golf, care se întorcea la Bucureşti împreună cu familia.

Traficul era foarte aglomerat. Mă aflam pe banda a doua pe A2 aproape de Bucureşti, aveam 130 la oră. Din spate a venit un Maybach cu o viteză mare, alterna faza lungă cu cea scurtă. Îmi dădea flashuri, am încercat să mă bag pe prima bandă, dar nu am reuşit. A mai trecut un timp şi, în cele din urmă, am reuşit să intru pe banda întîi. Maybach-ul m-a blocat. Traficul a fost blocat. A venit şi un Bentley din stînga, cu număr de Germania. Au încercat să mă blocheze forţat, am reuşit să trec de aceştia şi în cele din urmă am reuşit să ajungem la secţia 13 de Poliţie. Acolo, cei doi şoferi au oprit şi au început să dea pumni şi picioare în maşină şi mă ameninţau că mă omoară”, declara la acea vreme la TV Marius Simionescu, şoferul agresat. El a refuzat să depună o plîngere şi totul a fost doar consemnat într-un proces verbal.

„Becali nu e patronul Stelei, e doar un om din anturajul clubului. El conduce Steaua prin interpuşi” (Răzvan Burleanu)

18 milioane de euro i-a împrumutat Gigi Becali lui Vasile Geambazi în 2013

125.000 de euro a dat Vasile Geambazi la începutul lui februarie 2016 pe un Mercedes S500 Coupe 4 Matic nou-nouţ, chiar dacă mai are Maybach-ul de la unchiul Gigi şi un Maserati din finanţare proprie