Fotbal intern

Steaua face memoriu: “Nu ne-a dat patru penalty-uri!”

Trupa lui Constantin Gâlcă a pierdut pe teren propriu cu Ceahlăul, scor 0-1, şi a suferit prima înfrîngere din acest sezon. Steaua a încheiat partida cu doi oameni mai puţin, ca urmare a...
24.08.2014 | 15:59
Steaua face memoriu Nu nea dat patru penaltyuri

Trupa lui Constantin Gâlcă a pierdut pe teren propriu cu Ceahlăul, scor 0-1, şi a suferit prima înfrîngere din acest sezon. Steaua a încheiat partida cu doi oameni mai puţin, ca urmare a eliminărilor lui Filip şi Chipciu. La finalul partidei, ultimul a acuzat în termeni duri prestaţia “centralului” Lucian Rusandu, fiind de părere că “fluieraşul” a făcut jocurile Astrei Giurgiu, grupare unde preşedinte este Dinu Gheorghe. “Trebuia să primesc penalty cînd mi-a dat roşu, dar nu vreau să comentez arbitrajul. Ştiu în ce direcţie este arbitrul, pentru că îl cunosc de la Braşov. Îl cunosc foarte, foarte bine, repet. Dar mă opresc aici”, a spus Chipciu.

Vor excluderea lui Rusandu din arbitraj

Prestaţia lui Rusandu i-a nemulţumit profund şi pe oficialii Stelei, care au decis să ia atiudine. Astfel, conducătorii din Ghencea au decis să facă memoriu împotriva „centralului” originar din Sfîntu Gheorghe şi socilită excluderea acestuia din arbitraj. “Este incredibil ce ne-a făcut pe parcursul partidei cu Ceahlăul! Fiecare fază la limită o judeca în favoarea moldovenilor, este clar că a venit cu temă clară. Nu ne-a acordat patru penalty-uri! Plus că eliminarea lui Chipciu a fost extrem de uşoară. Este inadmisibil aşa ceva! Vrem ca acest Rusandu să fie exclus din arbitraj”, au “tunat” oficialii din Ghencea.

Steliştii îl acuză că a închis ochii la două henţuri în careu

Prima fază pe care Steaua i-o impută lui Rusandu este o fază petrecută în minutul 20, cînd Stanciu a căzut în careu în urma unui duel cu Dumitraş. Arbitrul a lăsat, însă, jocul să continue, spre nemulţumirea roş-albaştrilor. De asemenea, cei din Ghencea susţin că jucătorii Ceahlăului cu comis de două ori henţ în careu, faze la care Rusandu a preferat să închidă ochii. În fine, cea mai aprinsă fază a partidei s-a petrecut în prelungiri, cînd Chipciu a căzut în careu în urma unui duel cu un adversar. Deşi a existat contact, arbitrul a preferat să-i acorde stelistului al doilea cartonaşul galben pentru simulare şi să-l elimine de pe teren. Conducătorii din Ghencea îl acuză, de asemenea, pe Rusandu că i-a acordat fără nici o acoperire primul avertisment, Chipciu doar cerînd intrarea tărgii pe teren deoarece unul dintre fotbalişti era căzut pe gazon.