Fotbal intern

Dezvăluiri BOMBĂ! Cum a scăpat Mureşan de pedeapsă

STEAUA. Luni, Comisia de Recurs a FRF a anulat decizia Comisiei de Disciplină prin care, la sesizarea Stelei, Gabi Mureşan fusese suspendat 16 etape în urma cotului în plină figură pe care...
19.11.2014 | 14:41
Dezvaluiri BOMBA Cum a scapat Muresan de pedeapsa

STEAUA. Luni, Comisia de Recurs a FRF a anulat decizia Comisiei de Disciplină prin care, la sesizarea Stelei, Gabi Mureşan fusese suspendat 16 etape în urma cotului în plină figură pe care jucătorul lui ASA Tg. Mureş i l-a aplicat lui Raul Rusescu. Stelistul a suferit o intervenţie chirurgicală, iar situaţia sa medicală este una extrem de delicată, fotbalistul neavînd voie nici măcar să şofeze, avînd tulburări de vedere!

“Respinge plîngerea formulată de FC Steaua Bucureşti SA ca inadmisibilă. Înlătură sancţiunile aplicate jucătorului Mureşan Gabriel”, sună comunicatul oficial al Comisiei de Recurs, după şedinţa de luni!

STEAUA. FANATIK.RO vă prezintă însă culisele deciziei Comisiei de Recurs, care a stîrnit rumoare pe holurile FRF şi un adevărat război juridic culmea, între reprezentanţii jucătorilor, AFAN şi Steaua!

Decizia s-a luat cu 3-2! Membrii AFAN au votat pentru ANULARE

STEAUA. Comisia de Recurs a FRF este formată din 5 membri: Dorin Sabău – Preşedinte, Elena Stoian – Vicepreşedinte, Daniela Mîndruţă, Valentin Cocean şi Eduard Popa – Membri. Decizia de anulare a suspendării lui Gabi Mureşan a fost luată cu scorul de 3-2, Eduard Popa şi preşedintele Dorin Sabău votînd pentru menţinerea sancţiunii! Ceilalţi membri însă au anulat-o, pe cale de excepţie, nejudecînd practic fondul şi gravitatea accidentării lui Rusescu şi a durităţii loviturii cu cotul a lui Gabi Mureşan pe motiv că arbitrul Istvan Kovacs nu l-a sancţionat pe Mureşan cu cartonaş roşu în timpul meciului! De altfel, aceasta a fost şi apărarea avocaţilor lui ASA Tg. Mureş, în formularea recursului!

STEAUA. Interesant este faptul că, alături de Valentin Cocean, cele 2 femei care au fost pentru anularea suspendării mureşeanului, Elena Stoian şi Daniela Mîndruţă, fac parte din Comisia de Recurs a FRF la propunerea AFAN, organism care are rolul de a asigura protecţia jucătorilor! 

steaua-bataie1

Preşedintele AFAN: “Dacă se dovedeşte că au greşit, le dau afară! Dar consider că au dreptate!”

Contactat de FANATIK.RO, preşedintele AFAN, Emilian Hulubei, a luat apărarea celor 2 reprezentante ale AFAN în Comisia de Recurs. “Eu vă dau exemplul Neymar de la Cupa Mondială, cînd a fost accidentat foarte grav de Zuniga! În acel meci, arbitrul nu a luat nicio măsură împotriva columbianului, iar memoriul Braziliei la Comisia de Disciplină a fost respins tocmai pentru că arbitrul nu a luat nicio măsură pe teren, iar Zuniga a rămas nesacţionat”, afirmă Hulubei, susţinut şi de comunicatul FIFA de la acea vreme.

STEAUA. Totuşi, diferenţa între cele două cazuri este că Zuniga nu a fost avertizat de arbitrul întîlnirii, în timp ce Gabi Mureşan a primit cartonaşul galben pentru cotul dat lui Rusescu! “Aceasta este linia impusă de FIFA prin regulemente şi de asta spun că nu le pot condamna pe cele două reprezentante ale noastre din Comisia de Recurs pentru decizia luată. Noi apărăm interesele jucătorilor, dar nu putem fi mumă pentru unii şi ciumă pentru alţii”, a conchis Hulubei pentru FANATIK.RO.

ney

STEAUA. Cum a motivat Comisia de Disciplină suspendarea de 16 etape: “Arbitrul a scris în raport că nu a văzut lovitura!”

STEAUA. Membrii Comisiei de Disciplină au trimis deja către FRF motivarea deciziei de supendare a lui Gabi Mureşan pentru lovirea cu cotul a lui Rusescu şi aşteaptă ca aceasta să fie analizată  de şefii FRF în balanţă cu cea de la Comisia de Recurs care i-a anulat suspendarea jucătorului lui ASA Tg Mureş. Noi am luat decizia în conformitate cu regulamentul. Arbitrul a consemnat în raport că nu a văzut lovitura, iar în regulamentul disciplinar există o prevedere care ne dă dreptul să intervenim şi să acţionăm în consecinţă pentru astfel de situaţii. Decizia noastră a fost luată cu scorul de 5-0, nu cu 3-2 aşa cum s-a luat la Recurs. În plus, gravitatea loviturii a fost una probată, cu certificatul medico legal al lui Rusescu, depus de Steaua!”, s-au apărat membrii Comisiei de Disciplină în faţa şefilor de la FRF.

FOTBAL - ASA TARGU MURES - STEAUA

Se ajunge la TAS! “Am luat decizia cu Vali Argăseală!”

Emilian Hulubei a dezvăluit pentru FANATIK.RO că a discutat cu Vali Argăseală şi au ajuns la un consens după decizia luată de Comisia de Recurs. “Mergem la TAS, suportăm cheltuielile pe jumătate şi dacă TAS întoarce decizia Comisiei de Recurs şi îl suspendă pe Gabi Mureşan, eu vă promit că le dau afară pe cele două fete ale noastre din Comisia de Recurs. Dacă TAS va decide însă că hotărîrea de anulare a suspendării lui Mureşan este corectă, atunci să fie daţi înlocuiţi toţi membrii Comisiei de Disciplină şi va trebui să schimbăm regulamentul, în sensul în care să nu mai apară astfel de interpretări, să fie totul căt se poate de clar! Voi vorbi inclusiv cu Raul Rusescu să îi explic situaţia, să nu creadă că s-a încercat muşamalizarea cazului. Dar trebuie să se judece doar pe regulament în fotbalul românesc!”

ist1

 

500 Ron BONUS, 5 runde gratuite + 15 dupa prima depunere doar la cazinoul Unibet!

Tags: