Stiri sportive

STEAUA. CLAUZA care îl ţine pe Gâlcă antrenor în Ghencea!

STEAUA. Constantin Gâlcă a fost numit antrenorul Stelei imediat după ce Laurenţiu Reghecampf a plecat în Arabia Saudită, la Al Hilal. Fostul internaţional a semnat un contract pe un sezon, cu...
17.12.2014 | 00:07
STEAUA CLAUZA care il tine pe Galca antrenor in Ghencea
ADVERTISEMENT

STEAUA. Constantin Gâlcă a fost numit antrenorul Stelei imediat după ce Laurenţiu Reghecampf a plecat în Arabia Saudită, la Al Hilal. Fostul internaţional a semnat un contract pe un sezon, cu opţiune de prelungire pe încă unul. Totul depinde de performanţele pe care antrenorul le va obţine pe banca tehnică a roş-albaştrilor. Din păcate pentru Gâlcă, primele şase luni la Steaua nu au fost deloc bune. Cel puţin din punctul de vedere al lui Gigi Becali, care nu uită că tehnicianul nu a fost capabil să califice gruparea din Ghencea în grupele Ligii Campionilor. Mai mult, Gâlcă nu a dus Steaua nici în primăvara Ligii Europa, iar latifundiarul a pierdut, cel puţin, două milioane de euro.

Nu poate fi demis!

STEAUA. Nemulţumit de parcursul Stelei în acest sezon, Gigi a luat în calcul schimbarea lui Gâlcă. Teja a fost la un pas să ajungă în Ghencea, dar latifundiarul nu a putut scăpa de “Costelinho”. Dintr-un motiv foarte simplu. FANATIK.RO a aflat că Gâlcă are o clauză în contract, conform căreia nu poate fi demis dacă Steaua se află pe primul loc în Liga 1. “Nu l-a dorit de la bun început, dar lui Gigi i-a plăcut că e un antrenor ieftin. Costel a acceptat 5.000 de euro pe lună doar după ce a stipulat în înţelegerea cu Steaua o clauză conform căreia nu poate fi demis dacă echipa se află pe locul unu!”, au explicat sursele FANATIK.RO. Şi şansele ca Gâlcă să fie dat afară în viitorul apropiat sînt egale cu zero. Asta pentru că Steaua este lider detaşat în Liga 1, cu un avans de nouă puncte faţă de locul secund. Astfel, sînt şanse mari ca tehnicianul să încheie sezonul pe banca roş-albaştrilor.

ADVERTISEMENT

Steaua trebuie să-i achite 30.000 €!

STEAUA. Gigi Becali are, totuşi, pîrghiile necesare pentru a-l demite pe Gâlcă. Însă dacă ar face-o acum, patronul Stelei ar fi obligat să-i plătească tehnicianului suma de 30.000 de euro. Practic, salariile pe următoarele şase luni, pînă în iunie, cînd antrenorului îi expiră înţelegerea cu roş-albaştrii. Gigi nu este, însă, dispus să facă acest efort financiar, fiind conştient de faptul că titlul în România nu mai poate fi ratat. Astfel, Steaua va termina acest sezon cu Gâlcă pe banca tehnică, dar, în clipa de faţă, şansele sînt minime ca tehnicianului să-i fie activată opţiunea de prelungire şi pentru sezonul următor.

Îşi reproşează doar necalificarea în primăvara Ligii Europa

STEAUA, În ciuda faptului că Steaua a pierdut cel puţin 19 milioane de euro ca urmare a eliminării cu Ludogoreţ, tehnicianul este mulţumit de felul în care s-a descurcat pe banca tehnică a roş-albaştrilor. Are, însă, şi un regret. „Îmi reproşez ratarea din Europa League, a fost un obiectiv, dar dacă nu înscriem, nu putem cîştiga meciurile. A fost un tur bun, ne-am distanţat la nouă puncte. În retur veţi vedea o Steaua mai bună, mai ofensivă, care să cîştige toate meciurile şi să-şi îndeplinească obiectivele”, a spus Gâlcă.

ADVERTISEMENT

43 de puncte a obţinut Gâlcă în turul campionatului pe banca Stelei

2.23 este media punctelor cîştigate de Gâlcă ca antrenor al Stelei

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!

Parchetul General a preluat ancheta privind elicopterul SMURD prăbuşit