Fotbal intern

Ştefan Târnovanu, fotbalistul care i-a furat banii colegului de la România U19, dat afară de la Iaşi

12.09.2018 | 17:24
Ştefan Târnovanu, fotbalistul care i-a furat banii colegului de la România U19, dat afară de Flavius Stoican de la Iaşi

Ştefan Târnovanu e suspectat că i-a furat banii lui Ionuţ Cristea, colegul lui de la echipa naţională a României U19, iar acum a fost dat afară de către Flavius Stoican de la CSM Poli Iaşi.

Tehnicianul moldovenilor, dar şi fostul goalkeeper Benone Dohot, actualul antrenor cu portarii de la gruparea din Copou, au reacţionat dur când au aflat că Ştefan Târnovanu şi-a făcut cumpărăturile cu banii furaţi de la Ionuţ Cristea.

Ştefan Târnovanu, dat afară de la Iaşi

“Eu am întrebat la lot de el. Mi s-a spus doar că au fost niște neînțelegeri, o situație delicată și că îl trimit acasă. Am discutat cu el, mi-a zis că a avut o înțelegere cu colegul lui, dar mama acestuia nu știa. Am încredere în el, dar până nu sunt convins de ce spune, nu mai intră în vederile mele. Ar fi și mai grav să mă și mintă, sper să fie cum zice el! Altfel ar fi mare păcat, fiindcă e un portar bun”, a spus Flavius Stoican.

Ce a declarat Benone Dohot, antrenorul cu portarii de la Iaşi

“Mă aşteptam la mai mult de la Târnovanu. Era pe un drum bun, dar a venit acest incident de la lotul naţional. Din păcate, concepţia lui despre fotbal este total greşită, modul cum gândeşte acest fenoment este greşit. Nu poţi ajunge mare portar stând în pat. La portar nu se merge cu jumătăţi de măsură. Trebuie sacrificiu, multă muncă. Ajungi portar mare doar muncind pe brânci, având arcada spartă, sânge pe braţe, pe picioare. Altfel nu poţi reuşi.

Să se gândească foarte serios la ce va face în continuare. Ce va face cu viaţa lui. O să se trezească mai târziu că nu a realizat nimic. Dacă nu munceşte şi nu trage tare, să se apuce de altceva. Nu ştiu dacă a fost vinovat sau nu, dar, dacă este adevărat, trebuie să plătească. Şi şi-a compromis cariera. Am insistat pentru el la echipă, conducerea i-a făcut salariu, contract, l-a trecut la prime, dar dacă faci astfel de gesturi îşi baţi joc în primul rând de tine, apoi de club. Este păcat, pentru că este tânăr şi are toată cariera în faţă”.”, a declarat Benone Dohot pentru Prosport.

Andrei Cristea, portarul de la Gaz Metan Mediaş, care a fost furat de colegul de la naţionala României U21

Ştefan Târnovanu a fost exclus din lotul echipei naţionale a României U19 după ce i-a fotografiat cardul bancar celuilalt portar din echipă, Andrei Cristea, de la Gaz Metan Mediaş, şi a făcut mai multe cumpărături online în zilele libere dintre cele două partide. Familia portarului de la Mediaş a primit notificări de la bancă despre tranzacţiile în cauză şi s-a aflat că Târnovanu a făcut cumpărăturile fără ca Cristea să ştie.

Mai mult, Dacă Ştefan Târnovanu nu îi va înapoia banii lui Andrei Cristea în cursul zilei de joi, acesta din urmă va face plângere la poliţie. Se pare că suma nu e 1.200 de lei, ci 5.000 de lei, iar preşedintele Adrian Ambrosie a fost anunţat că dacă jucătorul Iaşiului  nu returnează banii astăzi, atunci se va face plângere la Poliţie.