Fotbal international

Doliu la AC Milan. Un fost component al echipei de aur, din anii 90, a decedat

Doliu pentru AC Milan. Stefano Salvatori, jucător în perioada anilor 90, cu Arrigo Sacchi antrenor, a murit la 49 de ani, în urma unei boli incurabile.Fotbalul italian a intrat din nou în doliu....
02.11.2017 | 09:52
Doliu la AC Milan Un fost component al echipei de aur din anii 90 a decedat

Doliu pentru AC Milan. Stefano Salvatori, jucător în perioada anilor 90, cu Arrigo Sacchi antrenor, a murit la 49 de ani, în urma unei boli incurabile.Fotbalul italian a intrat din nou în doliu. Stefano Salvatori, unul dintre componenţii echipei de aur a lui AC Milan din perioada anilor 1988-90 ai secolului trecut, când rossonerii câştigau două Cupe ale Campionilor Europeni consecutiv (cu Steaua şi Benfica, dar în nici una dintre finale nu a figurat în lot), a decedat la numai 49 de ani, în urma unei boli incurabile. Salvatori şi-a petrecut ultimii ani de viaţă în Australia, unde s-a recăsătorit, având şi doi copii mici, unul de trei ani şi altul de numai 18 luni.

Dacă în Italia, unde a evoluat în afară de Milan, în două rânduri la Fiorentina, la SPAL Ferrara şi Atalanta, pe care a ajutat-o să promoveze, Salvatori nu s-a dovedit a fi un fotbalist care să impresioneze, el evoluând ca mijlocaş defensiv, apogeul carierei a fost perioada anilor 1996-99, petrecută în campionatul Scoţiei, în tricoul celor de la Hearts of Midlothian, echipă din Edinburgh.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Cupa Scoţiei, cel mai important trofeu din cariera lui Stefano Salvatori

În Italia cea mai mare performanţă a lui Salvatori a fost faptul că a jucat în Supercupa Europei în 1990 în faţa Barcelonei. Era şi foarte greu atunci să prinzi loc în lotul lui Milan, care avea ca punct de forţă celebra tripletă olandeză Rijkaard-Gullit-van Basten. Salvatori a fost tipul de mijlocaş agresiv, dar nu măcelar, care să rupă picioarele adversarilor, iar pentru dârzenia jocului său a fost mereu respectat de suporteri.

În Scoţia, unde fotbalul este 90 la sută forţă şi determinare, acest stil de joc l-a făcut să intre repede în inimile fanilor din Edinburgh. Cu Hearts Salvatori a jucat timp de trei ani, iar în 1998 a ridicat deasupra capului Cupa Scoţiei, după o finală memorabilă ccâştigată cu 2-1 în faţa lui Rangers, la care jucau şi italienii Gattuso şi Lorenzo Amoruso. În Australia, la Brisbane, înfiinţase o şcoală de fotbal de puţin timp.