LIVE Actualizat 17-06-2021
20:01

Știrile zilei din sport, joi 17 iunie. Sepsi și-a luat fundaș de la Astra

FANATIK vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de joi, 17 iunie.
17.06.2021 | 18:30
Stirile zilei din sport joi 17 iunie Sepsi sia luat fundas de la Astra
ADVERTISEMENT
17-06-2021
20:01

Portughezul Hugo Sousa a semnat cu Sepsi OSK

Sepsi OSK l-a achiziţionat pe fundaşul Hugo Sousa, care a jucat ultima dată la Astra Giurgiu, formație retrogradată în Liga 2.

Jucătorul portughez în vârstă de 28 de ani a semnat un contract valabil pe doi ani, cu opţiune de prelungire. Hugo Sousa a mai evoluat în carieră, printre altele, la echipele Aris Salonic (Grecia), Waasland-Beveren (Belgia), Sporting B (Portugalia), AE Pafos (Cipru) sau AEL Limassol (Cipru).

17-06-2021
19:12

Osaka s-a retras de la Wimbledon

Jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, locul 2 WTA, a decis să se retragă de la Wimbledon 2021, al treilea turneu de Grand Slam al anului care se va desfășura în perioada 28 iunie – 11 iulie.

”Naomi Osaka nu va juca la Wimbledon în acest an. Va petrece o perioadă de timp alături de familia și de prietenii ei. Va fi însă pregătită pentru Jocurile Olimpice, e încântată să joace în fața fanilor din țara ei”, se arată într-un comunicat al staff-ului japonezei.

Osaka a avut rezultate modeste pe iarba londoneză în cele trei apariții. În 2017 și 2018 a ajuns până ân turul trei, iar în 2019 a fost eliminată în runda inaugurală.

17-06-2021
17:03

Viitorul anunță un nou proiect pentru Constanța

Clubul FC Viitorul anunță un proiect grandios pentru orașul Constanța ce va fi prezentat luni, 21 iunie, de la ora 12:00, într-o conferință de presă la hotelul Iaki.

Gruparea patronată de Gheorghe Hagi se pare că a ajuns la un numitor comun pentru fuziunea cu Farul, echipa fanion a orașului Constanța.

”Vă anunțăm cu bucurie începerea unui nou proiect în fotbalul constănțean – Împreună suntem mai puternici – prin care ne dorim să fim cei mai buni!

Luni, 21 iunie, de la ora 12.00, la Sala Viena (zona SPA) de la Hotelul Iaki din Constanța, vom organiza o conferință de presă la care vor participa, alături de toți cei implicați în acest proiect, numeroase legende ale fotbalului constănțean precum și reprezentanți ai suporterilor noștri.

Pornind de la tradiția fotbalului de la malul mării, vom îmbina trecutul cu prezentul pentru a construi viitorul și a duce această iubire a tuturor suporterilor constănțeni la nivelul pe care cu toții îl dorim”, se arată în comunicatul celor de la Viitorul.

17-06-2021
16:19

Vadim Rață a semnat cu FC Voluntari

FC Voluntari a anunţat că l-a achiziționat pe mijlocașul Vadim Raţă de la Chindia Târgoviște, acesta semnând un contract pe două sezoane.

Vadim Raţă este un mijlocaş din Republica Moldova, în vârstă de 28 de ani, care are în palmares trei trofee câştigate în ţara sa natală, două campionate cu Şeriff Tiraspol (2012, 2013) şi Cupa Moldovei cu Milsami Orhei, în 2018.

Alături de un alt jucător al echipei din Voluntari, Igor Armaş, Vadim este o prezenţă constantă în echipa naţională a Republicii Moldova. La 14 noiembrie 2019, el a reuşit să marcheze pe Stade de France în faţa campioanei mondiale Franţa, într-o partidă din preliminariile Campionatului European.

17-06-2021
14:46

Horia Tecău şi Kevin Krawietz, în semifinalele turneului de la Halle

Horia Tecău şi germanul Kevin Krawietz, favoriţii numărul 3, s-au calificat în semifinalele turneului de 500 de puncte de la Halle, dotat cu premii de peste 1,45 milioane de euro.

Ei au învins, în sferturi, scor 6-4, 6-2, cuplul argentinian Andreas Molteni/Guido Pella, după o roă și cinci minute. În faza următoare, Tecău și Krawietz vor da piept cu perechea câştigătoare din meciul Sander Gille/Joran Vliegen (Belgia), cap de serie numărul 6 – Rohan Bopanna/Divij Sharan (India).

Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu total de 21.760 de euro şi cu 180 de puncte în clasamentul de dublu.

17-06-2021
13:07

Organizatorii US Open deschid arenele pentru suporteri

Federaţia americană de tenis, organizatoarea turneului de la Flushing Meadows, a anunţat joi că nu va îngrădi accesul spectatorilor în arene și că toate biletele vor fi scoase la vânzare în cursul lunii iulie.

”Suntem optimişti în privinţa posibilităţii de a-i primi pe toţi fanii noştri la finele lunii august”, au transmis organizatorii US Open, citați de Associated Press.

Ediţia din acest an a openului american este programată în perioada 30 august – 12 septembrie. La ultimul turneu găzduit de arenele de la Flushing Meadows, cel din 2019, peste 700.000 de spectatori au asistat la meciuri, conform sursei citate.

17-06-2021
10:58

Fostul internațional de tineret, Sergiu Suciu, a semnat cu Chindia

Mijlocașul central Sergiu Suciu a semnat cu Chindia Târgoviște, anunță Digisport. Fotbalistul, ajuns între timp la 31 de ani, a fost internațional de tineret al României și a evoluat, neîntrerupt, în Italia din 2008 până în prezent.

Fotbalistul născut la Satu Mare a ajuns în Italia în 2003, pe când avea doar 13 ani. A evoluat la echipele de juniori și tineret ale clubului AC Torino.

În total a strâns 224 de meciuri, la juniori, tineret și în ligile inferioare ale Italiei. Cea mai bună perioadă a petrecut-o la Venezia, între 2017-2020, timp în care a bifat 56 de meciuri. Conform sursei citate, Sergiu Suciu a semnat cu Chindia un contract valabil pentru un sezon.

17-06-2021
10:06

Sumă astronomică cerută de Kingsley Coman ca să continue la Bayern Munchen

Kingsley Coman, fotbalistul care a înscris golul victoriei lui Bayern în finala Ligii Campionilor de anul trecut, refuză să semneze un nou contract cu gruparea bavareză.

Atacantul francez de 25 de ani se simte subapreciat la campioana Germaniei și a cerut un salariu brut de nu mai puțin de 18 milioane de euro, mai mult decât dublu față de cât încasează în acest moment.

Kingsley Coman mai are doi ani de contract cu Bayern, iar oficialii campioanei din Bundesliga refuză să depășească un anumit plafon salarial. Francezul se află pe radarul lui Real Madrid şi Manchester United, englezii inițiind discuțiile pentru un potențial transfer încă de anul trecut.

17-06-2021
07:27

A fost testată instalația de nocturnă a noului stadion din Giulești

Compania Națională de Investiții a postat pe pagina de Facebook un clip video în care a fost surprins momentul în care instalația de nocturnă a noului stadion din Giulești a fost testată.

„Stadionul Rapid aproape de finalizare! În această seară au avut loc primele probe ale instalației de nocturnă de pe noua arenă din Giulești!”, este mesajul transmis de CNI.

Noua arenă va fi una dintre cele mai moderne din România, cu o capacitate de 14.050 de locuri, nivel de clasificare UEFA – 4, spaţii de cazare pentru sportivi,  spaţii de alimentaţie publică și spaţii administrative.

17-06-2021
06:18

Dorin Rotariu a semnat cu Ludogoreț Razgrad

Dorin Rotariu nu a rămas mult timp fără echipă după despărțirea de Astana. Fostul internațional român a semnat un contract pe 3 ani cu Ludogoreț Razgrad, campioana Bulgariei, unde va fi coleg cu Claudiu Keșeru.

După cum precizează pagina de Facebook a lui Ludogoreț, Rotariu a trecut cu bine testele medicale și se va alătura de joi noilor săi coechipieri. El va purta tricoul cu numărul 29 și va f prezentat oficial într-o conferință de presă de Cosmin Moți, noul direct tehnic al echipei.

 

17-06-2021
05:36

Chelsea oferă 60 de milioane de euro și un jucător la schimb pentru Hakimi de la Inter

Fundașul Achraf Hakimi, de la Inter Milano, este principala țintă pentru Chelsea, clubul londonez fiind dispus să achite o sumă impresionantă pentru a-și asigura serviciile fotbalistului de 22 de ani.

Proaspăta campioană a Italiei cere 80 de milioane de euro pentru apărătorul crescut de Real Madrid și achiziționat de Inter, în 2020, pentru 40 de milioane de euro. Chelsea oferă doar 60 de milioane de euro, dar îl include în afacere și pe Marcos Alonso, fotbalist cotat la 12 milioane de euro.

De Achraf Hakimi este interesată și vicecampioana Franței, PSG, astfel că Inter își permite să țină de preț. În ultimul sezon de Serie A, Hakimi a evoluat în 37 de partide și a înscris 7 goluri pentru noua campioană a Italiei. Achraf Hakimi s-a născut la Madrid, dar evoluează pentru naționala Marocului, țara de origine a părinților lui.

17-06-2021
05:24

AC Milan l-a achiziționat definitiv pe Fikayo Tomori de la Chelsea

Fundașul central Fikayo Tomori va semna un contract pe cinci ani cu AC Milan, după ce conducerea clubului italian a ajuns la un acord cu Chelsea, pentru transferul definitiv al fotbalistului de 23 de ani.

Tomori a evoluat în ultimele cinci luni sub formă de împrumut la AC Milan și a impresionat în cele 22 de partide în care a reușit să înscrie și un gol. Antrenorul Stefano Pioli a cerut conducerii clubului milanez să-l achiziționeze definitiv, iar directorul sportiv Paulo Maldini a finalizat negocierile cu oficialii clubului londonez.

25 de milioane de Lire Sterline va achita AC Milan pentru fotbalistul născut în Canada, dar care a ales să joace pentru echipele naționale ale Angliei. În 2016 Fikayo Tomori a semnat cu Chelsea, dar a adunat doar 17 meciuri în tricoul albaștrilor. A fost împrumutat la Brighton And Hove Albion, Hull City și Derby County înainte să ajungă la AC Milan.

Gennaro Gatuso ar putea fi demis de Fiorentina după doar două săptămâni

Fostul campion mondial cu Italia și dublu câștigător al Ligii Campionilor cu AC Milan, acum antrenor, Gennaro Gattuso ar putea fi protagonistul unui episod mai rar întâlnit în fotbalul mondial. Gattuso a semnat în urmă cu două săptămâni cu Fiorentina, dar ar putea fi demis în următoarele zile.

Presa din Italia menționează că noul tehnician al violeților și conducerea clubului nu împărtășesc aceeași viziune. Gattuso ar fi cerut mai mulți jucători care nu sunt pe placul oficialilor, iar disensiunile dintre cele două părți vor duce inevitabil la rezilierea contractului susțin jurnaliștii de la Sky Sport Italia și La Gazzetta dello Sport.

ADVERTISEMENT

Gennaro Gattuso și-a început cariera de antrenor în Elveția, la Sion, în 2013. Le-a mai pregătit pe Oalermo, OFI Creta, echipa de tineret al lui AC Milan, dar și echipa de seniori și pe Napoli în sezonul precedent în care a ratat obiectivul principal: calificarea în Liga Campionilor.

Tags: