Sport

Știrile zilei din sport, joi, 20 ianuarie. Eden Hazard a înscris pentru Real Madrid. Belgianul nu mai marcase din luna mai, anul trecut

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 20 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport joi 20 ianuarie Eden Hazard a inscris pentru Real Madrid Belgianul nu mai marcase din luna mai anul trecut
ADVERTISEMENT
20-01-2022
21:29

Eden Hazard a adus victoria pentru real Madrid în Cupa Spaniei

Atacantul belgian Eden Hazard a înscris primul său gol după 257 de zile și a calificat-o pe Real Madrid în sferturile de finală a Cupei Spaniei. ”Los blancos” s-au impus cu 2-1 în disputa cu Elche, golul victoriei fiind marcat în minutul 115.

Hazard a înscris și Real Madrid au trecut, însă, prin multe emoții. Reușita belgianului a fost validată abia după analiza echipei VAR. Reușita din meciul cu Elche este doar al 6-lea gol al lui Hazard în tricoul madrilenilor.

În 2019 trupa de pe Santiago bernabeu plătea 115 milioane pentru a-l achiziționa, fiind considerat înlocuitorul perfect pentru Cristiano Ronald, care pleca la Juventus Torino.

În două sezoane și jumătate, Eden hazard a bifat doar 60 de apariții în tricoul lui Real Madrid.

20-01-2022
17:00

Trei fotbaliști români sunt doriți în Italia

Românii sunt la mare căutare în Italia. Fost jucător la Inter, Bari, Benevento, Novara și Palermo, George Pușcaș s-ar putea întoarce în Serie B. Atacantul român de la Reading este dorit de liderul din Serie B, Pisa, acolo unde, dacă va ajunge, va fi coleg cu un alt român, Marius Marin.

Conform tuttomercatoweb.com, Pisa își dorește foarte mult încă un vârf de atac, iar prima variantă, Ernesto Torregrosa de la Sampdoria, nu mai este de actualitate. Pușcaș este al doileape listă, el fiind un bun cunoscător al fotbalului italian, după ce a petrecut cinci ani în Peninsulă la echipele mai sus menționate.

În schimb, fotbalistul Farului, Virgil Ghiță, ar putea ajunge în Serie A, la Salernitana, care se află pe ultimul loc în campionatul Italiei. Potrivit jurnaliștilor tuttosalernitana.com, fundașul central a intrat pe lista „lanternei roșii”, care are probleme serioase în defensivă. Echipa a strâns doar zece puncte în 21 de etape, fiind la opt puncte distanță de primul loc deasupra liniei roșii, acolo unde se află Venezia.

Cotat de transfermarkt.com la 1,4 milioane de euro, Ghiță mai are contract cu formația antrenată de Gică Hagi până în vara lui 2024. Și atacantul lui Standard Liege, Denis Drăguș, e una dintre țintele celor de la Salernitana.

În ceea ce îl privește pe Dennis Politic (21 de ani), acesta a făcut deja pasul în Italia. El s-a transferat la Cremonese, locul 4 din Serie B, la trei puncte în spatele liderului Pisa. În prima parte a sezonului, fotbalistul brașovean a jucat în a patra ligă din Anglia, la Port Vale, sub formă de împrumut de la Bolton Wanderers. Aproximativ 60 de mii de euro au plătit italienii pentru transferul din Anglia al mijlocașului.

 

20-01-2022
15:55

Se joacă la ”foc automat” în Casa Pariurilor Liga 1

LPF a anunțat azi programul etapelor 24, 25 și 26 din Casa Pariurilor Liga 1. Astfel, în perioada 4-7 februarie se vor disputa jocurile etapei a 24-a, rundă în care este programat și derby-ul Universitatea Craiova – CFR Cluj. Meciul a fost programat pe 5 februarie.

Întâlnirea care face Oltenia să fiarbă, Universitatea Craiova – FC U Craiova a fost programat de ”Ziua îndrăgostiților”, 14 februarie, de la ora 19:55.

Iată programul complet al etapelor 24, 25 și 26 din Liga 1

Etapa a 24-a

Vineri, 4 februarie

  • Ora 17.00 CS Mioveni – FC Voluntari
  • Ora 19.55 Gaz Metan Mediaș – FC Rapid

Sâmbătă, 5 februarie

  • Ora 14.30 UTA Arad – Sepsi OSK Sf. Gheorghe
  • Ora 17.00 FC Farul Constanța – Chindia Târgoviște
  • Ora 19.55 Universitatea Craiova – FC CFR 1907 Cluj

Duminică, 6 februarie

  • Ora 14.30 FC Argeș – Academica Clinceni
  • Ora 19.55 FCSB – FC U Craiova 1948

Luni, 7 februarie

  • Ora 19.55 FC Botoșani – FC Dinamo

Etapa a 25-a

Marți, 8 februarie

  • Ora 15.00 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Gaz Metan Mediaș
  • Ora 17.30 FC CFR 1907 Cluj – UTA Arad
  • Ora 19.55 FC Voluntari – FC Rapid

Miercuri, 9 februarie

  • Ora 15.00 Chindia Târgoviște – FC Argeș
  • Ora 17.30 CS Mioveni – FC Farul Constanța
  • Ora 19.55 Academica Clinceni – FCSB

Joi, 10 februarie

  • Ora 17.30 FC U Craiova 1948 – FC Botoșani
  • Ora 19.55 FC Dinamo  – Universitatea Craiova

Etapa a 26-a

Vineri, 11 februarie

  • Ora 19.55 FC Rapid – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Sâmbătă, 12 februarie

  • Ora 14.00 FC Farul Constanța – FC Voluntari
  • Ora 19.55 Gaz Metan – FC CFR 1907 Cluj

Duminică, 13 februarie

  • Ora 14.30 FC Argeș – CS Mioveni
  • Ora 17.00 UTA Arad – FC Dinamo
  • Ora 19.55 FCSB – Chindia Târgoviște

Luni, 14 februarie

  • Ora 17.00 FC Botoșani – Academica Clinceni
  • Ora 19.55 Universitatea Craiova – FC U Craiova 1948
20-01-2022
14:25

Gigi Becali a anunțat formula de start a FCSB-ului în meciul cu CFR

Cel mai așteptat meci al primei etape din noul an, FCSB – CFR Cluj, se joacă duminică, de la ora 20:00, pe Arena Națională. Finanțatorul roș-albaștrilor a anunțat tridentul ofensiv cu care speră să răpună liderul campionatului.

Deși a fost păstrat în lot, Claudiu Keșeru este doar o opțiune de rezervă pentru patronul vicecampioanei. Puștii pe care Becali speră să-i vândă pe zeci de milioane de euro vor juca din primul minut.

”Keșeru este un jucător care ne poate ajuta. Este un atacant care marchează. El mai are contract până la vară. În atac vor juca Florinel Coman, Ianis Stoica și Octavian Popescu”, a declarat Gigi Becali, pentru as.ro.

20-01-2022
10:36

Marian Copilu, primit cu brațele deschise la Universitatea Craiova

Chestionat cu privire la numirea lui Marian Copilu în funcția de președinte al Universității Craiova, nu s-a arătat deloc deranjat, întrucât responsabilitățile sale la nivel administrativ au fost mereu limitate, dar a lăsat de înțeles că există posibilitatea să părăsească echipa în primăvară, când îi expiră contractul.

Eu cu Marian Copilu nu suntem într-o concurență. Eu am rămas la echipă exact pe aceeași poziție ca până acum. Nu faceți nicio greșeală dacă îmi ziceți domnul președinte, asta este poziția mea. Eu nu mă simt lezat de această venire la club și de numirea pe care a făcut-o domnul Rotaru cu Marian. 

Eu, întotdeauna la clubul ăsta, am cerut să am responsabilități limitate care să nu creeze stres. Dacă voiam, antrenăm în continuare. Am vrut o detașare de fotbal, iar clubul mi-a dat exact ce am negociat. 

Nu am niciun fel de stres sau supărare. Pe 15 martie, contractul meu se termină. Dacă vor să terminăm pe aceeași poziție foarte bine, dacă nu ne strângem mâinile. Eu oricum voi fi alături de ei în continuare. Am fost alături de proiectul acesta de la început. Era o situație grea în Craiova fără fotbal”, a declarat Cârțu la Pro X.

Cât despre Fernando Varela, care a fost la un pas să ajungă în Bănie, fostul component al Craiovei Maxima nu doar că nu regretă ratarea transferului, dar i-a propus lui Marian Copilu o nouă variantă. Este vorba despre un jucător din Casa Pariurilor Liga 1, a cărui identitate rămâne, însă, învăluită în mister.

Da, era o soluție (n.r. Fernando Varela). Juca la o echipă care a fost tot timpul în competiția majoră a fotbalului european, dar mai sunt soluții pe care clubul poate să le rezolve. Aseară vorbeam cu Marian, la o discuție pe care am avut-o particulară, și ne gândeam la o soluție accesibilă. 

Eu aș prefera soluția asta decât pe Varela. Este un apărător central din Liga 1, nu spun mai multe”, a dezvăluit Sorin Cârțu, conform sursei citate.

20-01-2022
09:48

Nicolae Negumereanu, meci uriaș în UFC

Luptătorul român va participa la aceeași gală cu nume grele din MMA precum Colby Covington și Jorge Masvidal.

Este așteptat ca evenimentul de la gala UFC 272 să vândă în sistemul pay-per-views până la un milion de dolari. Gala va avea loc în luna martie, iar în cadrul ei vor mai lupta și nume cunoscute în MMA ca Edson Barboza, Kevin Holland sau Greg Hardy.

Nicolae Negumereanu îl va avea ca adversar pe ucraineanul Ihor Potieria, un sportiv cu un palmares de invidiat în UFC: 19 victorii și doar două înfrângeri, fiind neînvins în ultimele 15 confruntări.

20-01-2022
07:33

Patinatoarea Mihaela Hogaș s-a calificat la Jocurile Olimpice de Iarnă

Patinajul românesc va avea o reprezentantă la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de Iarnă. Este vorba despre tânăra Mihaela Hogaș (23 de ani), care va lua startul în probele de 500 și 1.000 de metri, grație punctajului excelent obținut în calificări.

Sunt foarte fericită că am reușit să calific România la Jocurile Olimpice de la Beijing 2022. Visul copilăriei mele devine realitate. Sunt foarte emoționată și, deși am știut că am șanse reale, încă nu îmi vine să cred că am făcut imposibilul. Vreau să mulțumesc echipei mele, fără ei nu aș fi ajuns în acest punct.

Mulțumesc antrenorului Bogdan Stănescu, implicarea și determinarea lui ne-a făcut pe toți să fim sportivi profesioniști. Împreună am format o echipa frumoasăși simt că sunt a doua mea familie, iar această calificare a venit în urma muncii tuturor”, a declarat sportiva legitimată la Corona Brașov. Jocurile Olimpice de Iarnă vor avea loc în perioada 4-20 februarie 2022, la Beijing.

Bianca Bazaliu a semnat cu Gloria Bistrița

Gloria Bistrița continuă seria achizițiilor de top. După Yulia Dumanska, a venit rândul interului stânga Bianca Bazaliu să semneze cu echipa antrenată de Horațiu Pașca, readus luna trecută în locul lui Kim Rasmussen, care nu a obținut în prima parte a sezonului rezultate pe măsura așteptărilor.

Jucătoarea naționalei României a sosit deja la Bistrița și zilele acestea va începe pregătirea alături de noile sale colege. Suntem convinși că evoluțiile Biancăi vor aduce plus valoare echipei noastre. Bianca, bine ai venit! Mult succes! ”, se arată în scurtul comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook a clubului.

ADVERTISEMENT