Sport

Știrile zilei din sport, joi, 21 aprilie. Emma Răducanu, victorie impresionantă la WTA Stuttgart. Duel cu liderul mondial în sferturi

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de joi, 21 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
21.04.2022 | 20:50
Stirile zilei din sport joi 21 aprilie Emma Raducanu victorie impresionanta la WTA Stuttgart Duel cu liderul mondial in sferturi
Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, cap de serie numărul 8 și locul 12 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA Stuttgart. Sursă foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK
ADVERTISEMENT
21-04-2022
19:14

Emma Răducanu s-a calificat în sferturi la WTA Stuttgart

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, cap de serie numărul 8 și locul 12 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA Stuttgart.

Sportiva cu tată român a învins-o în optimi pe nemțoaica Tamara Korpatsch, poziția 118 în clasamentul mondial, scor 6-0, 2-6, 6-1, după o oră și 39 de minute.

În sferturre de finală, Răducanu o va întâlni pe poloneza Iga Swiatek, liderul ierarhie WTA. De remarcat este faptul că acesta va fi primul meci pentru campioana de la US Open în care va întâlni o jucătoare din Top 10.

21-04-2022
17:02

Stephanie Frappart, delegată la finala Cupei Franței

Stephanie Frappart va deveni prima femeie care arbitrează o finală a Cupei Franţei, ea fiind delegată pentru a conduce la centru meciul OGC Nice – FC Nantes, programat în 7 mai, pe Stade de France.

Conform L’Equipe, Frappart a fost protagonista mai multor premiere în fotbalul masculin. Ea a fost, între altele, prima femeie care a condus un meci din Ligue 1 (Amiens – Strasbourg, la 28 aprilie 2019), prima femeie care a arbitrat Supercupa Europei (Chelsea – Liverpool, la 14 august 2019) şi prima femeie care a arbitrat un meci de Liga Campionilor (Juventus Torino – Dinamo Kiev, la 2 decembrie 2020).

Stephanie Frappart, în vârstă de 38 de ani, a fost selecţionată şi pentru Campionatul European feminin, competiţie care va avea loc în Anglia, în perioada 6-31 iulie.

La finala Cupei Franţei, ea îi va avea ca asistenţi pe Mikael Berchebru şi pe Benjamin Pages. Arbitru de rezervă va fi Willy Delajod, iar în camera VAR se vor afla Jeremie Pignard şi Hamid Guenaoui.

21-04-2022
15:58

Ana Bogdan şi-a încheiat parcursul la WTA Istanbul

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan, locul 90 WTA și venită din calificări, s-a retras de la turneul WTA Istanbul înaintea meciului din optimile de finală.

Bogdan urma să joace împotriva sportivei ruse Veronika Kudermetova, locul 29 WTA şi cap de serie numărul 3, dar a fost nevoită să abandoneze din cauza unei accidentări la piciorul drept. Calificarea în optimi este recompensată la Istanbul cu un premiu de 3.675 de dolari şi 30 de puncte WTA.

21-04-2022
11:42

Gaz Metan Mediaș a ajuns la -27 de puncte

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a penalizat cu încă două puncte clubul Gaz Metan Mediaș. De această dată penalitatea a fost dictată din cauza datoriilor neachitate faţă de fostul său portar David-Andrei Cristea.

Astfel, trupa sibiană a ajuns la un deficit de 27 de puncte în clasamentul din Casa Pariurilor Liga 1. Dacă până la data de 18 mai Gaz Metan Mediaș nu va face dovada achitării datoriei către fostul jucător, clubul va fi penalizat încă o dată.

Per total, gruparea medieșeană a pierdut în acest sezon nu mai puțin de 51 de puncte din cauza datoriilor către foști jucători și antrenori.

21-04-2022
07:26

Iuliana Demetrescu și Petruța Iugulescu arbitrează pe Camp Nou

Iuliana Demetrescu, arbitru de rezervă, și Petruța Iugulescu la una dintre tușe, au fost delegate de forul continental să oficieze semifinala dintre Barcelona și Wolfsburg, din UEFA Women’s Champions League.

Meciul va avea loc pe arena Camp Nou, pe 22 aprilie, în prima mană din penultimul act al celei mai importante competiții intercluburi feminine. La centru va fi Sandra Braz Bastos din Portugalia, iar cea de a doua arbitră asistentă Mária Súkeníková din Slovacia.

La sfârșitul săptămânii trecute Iuliana Demetrescu a debutat ca arbitru central în Casa Pariurilor Liga 1 la meciul Rapid – Gaz Metan Mediaș 8-0. Petruța Iugulescu și Mihaela Țepușă au fost asistentele la partida din Giulești.

21-04-2022
06:24

Forurile mondiale de tenis, masculin și feminin, front comun pentru ca sportivii ruși și belaruși să joace la Wimbledon

ATP și WTA, forurile care patronează circuitele mondiale de tenis profesionist, masculin și feminin, au făcut front comun și cer ca sportivii ruși să fie lăsați să evolueze la turneul de la Wimbledon.

All England Lawn Tennis Club (AELTC), organizatorul turneului de la Londra, a decis, după mai multe discuții cu Guvernul Marii britanii, ca jucătorii din Rusia și Belarus să fie excluși de la toate turneele pe iarbă organizate în perioada următoare pe teritoriul Regatului Unit.

După ce ATP a condamnat această decizie, a venit rândul celor de la WTA să transmită un mesaj de solidaritate pentru jucătorii din Rusia și Belarus.

”WTA condamnă cu fermitate acţiunile întreprinse de Rusia şi invazia neprovocată a acesteia în Ucraina. Ne continuăm eforturile de ajutor umanitar pentru a sprijini Ucraina prin intermediul Tennis Plays for Peace.

Cu toate acestea, suntem foarte dezamăgiţi de anunţul de astăzi (miercuri 20 aprilie – n.r.) al All England Tennis Club şi al Federaţiei Engleze de Tenis de a interzice sportivilor individuali din Rusia şi Belarus să participe la următoarele competiţii pe iarbă din Regatul Unit.

Un principiu fundamental al WTA este acela că sportivii individuali pot participa la evenimentele de tenis profesionist pe baza meritelor şi fără nicio formă de discriminare. Acest principiu este prevăzut în mod expres în regulamentul nostru şi a fost acceptat de cele două foruri amintite.

Aşa cum WTA a declarat în mod constant, sportivii individuali nu ar trebui să fie penalizaţi sau împiedicaţi să concureze din cauza locului de unde provin sau a deciziilor luate de guvernele ţărilor lor. ”, se arată în comunicatul WTA.

Fostul internațional englez Daniel Sturridge, dat afară de Perth Glory

Continuă declinul fostului atacant al lui Liverpool și al naționalei Angliei (26 de selecții), Daniel Sturridge. Fotbalistul de 32 de ani a fost dat afară de Perth Glory (Australia).

Britanicul a evoluat în doar 5 partide pentru ultima clasată din primul eșalon australian, iar oficialii clubului au decis să se despartă de atacant.

ADVERTISEMENT

Daniel Sturridge are în palmares un titlu de campion și două Cupe ale Angliei, cu Liverpool, însă o serie de accidentări l-au scos din circuitul ”cormoranilor”.

Înainte să semneze cu Perth Glory, Sturridge a mai evoluat un sezon la Traboznspor (Turcia), pentru care a marcat 4 goluri în 11 meciuri.

ADVERTISEMENT