Sport

Știrile zilei din sport, joi 29 iulie. Maxi Lopez şi-a anunţat retragerea

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de joi 29 iulie
29.07.2021 | 23:20
Stirile zilei din sport joi 29 iulie Maxi Lopez sia anuntat retragerea
ADVERTISEMENT
29-07-2021
20:21

Argentinianul Maxi Lopez şi-a anunţat retragerea din activitatea de fotbalist

Argentinianul Maxi Lopez, în vârstă de 37 de ani, fost component al echipelor FC Barcelona şi AC Milan, şi-a anunţat retragerea din activitatea de fotbalist.

”Vă mulţumesc tuturor pentru că m-aţi ajutat să-mi împlinesc visul. A fost o călătorie frumoasă!”, a notat Lopez pe Twitter.

Format la River Plate, Maxi Lopez a fost transferat în 2005 la FC Barcelona, unde a rămas doar un sezon. Apoi, el a jucat la echipe ca AC Milan, Sampdoria, Torino şi Udinese, dar şi la Vasco da Gama, mai recent (2018-2019) şi ultima dată la Sambenedettese (2020-2021).

Are în palmares trei titluri Clausura cu River Plate, două LaLiga, o Supercupă a Spaniei şi o Ligă a Campionilor cu FC Barcelona şi Cupa Guanabara cu Vasco da Gama.

29-07-2021
19:41

Alegna Osorio a murit la doar 19 ani, după ce îa suferit răni grave la cap la un antrenament

Atleta cubaneză Alegna Osorio a încetat din viaţă la doar 19 ani, ca urmare a rănilor la cap suferite la un accident, în aprilie, au anunţat autorităţile sportive din Cuba.

Conform The Guardian, Osorio a fost lovită de un ciocan la un stadion de atletism din Cuba. ”Împărtăşim această durere de nesuportat cu familia sa”, a declarat Osvaldo Vento, preşedintele Institutului Naţional pentru Sport din Cuba.

Osorio a ocupat locul patru în proba de aruncarea ciocanului la Jocurile Olimpice de tineret din 2018, la Buenos Aires, şi a câştigat bronzul la Campionatele Pan-Americane under-20, în urmă cu doi ani.

29-07-2021
15:22

Maxim va fi indisponibil aproximativ două săptămâni

Gaziantep FK a anunţat că fotbalistul Alexandru Maxim va fi indisponibil aproximativ două săptămâni, din cauza unei fisuri la un deget de la picior.

Internaționalul român s-a accidentat la al treilea deget de la piciorul drept la un meci cu echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, disputat duminică, în stagiul de pregătire în Austria.

29-07-2021
12:49

Japonezul Takayuki Seto a semnat cu Petrolul Ploiești

Takayuki Seto se întoarce în orașul în care și-a început aventura în fotbalul românesc, la Ploiești. Japonezul a semnat un contract valabil pe un sezon cu gruparea de ligă secundă, anunță oficialii prahovenilor.

Seto revine după suspendarea de 8 luni dictată de Agenția Națională Anti Doping (ANAD), după ce acesta a apărut în mai multe fotografii postate de o clinică din București pentru a-și promova serviciile medicale.

Seto, alături de Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai au efectuat mai multe tratamente intravenoase cu substanțe interzise de ANAD, care a decis suspendarea celor trei fotbaliști.

Alături de Seto, la Petrolul Ploiești a ajuns și atacantul Constantin Stoica, ultima dată la FC Buzău. ”Lupii galbeni” vor disputa primul meci din noua ediție de campionat a ligii a doua, sâmbătă, acasă, cu Poli Iași, de la ora 11:00.

29-07-2021
11:27

Alize Cornet, Andrea Petkovic; Mihaela Buzărnescu și Irina Begu sunt vedetele de la Winners Open de la Cluj-Napoca

Organizatorii Winners Open 2021 au definitivat programul turneului WTA 250 care va avea loc în perioada 1-8 august la Cluj-Napoca.

Astfel, conform anunțului organizatorilor, fazele inaugurale de pe tabloul principal sunt programate în zilele de luni, marți, miercuri și joi, cu începere de la orele 11:00.

Sferturile de finală vor avea loc vineri, cu începere de la ora 12:00, semifinalele se vor disputa sâmbătă, de la 15:00, iar marea finală este programată duminică, 8 august, la ora 16:00. 

Tabloul principal cuprinde jucătoare din top 100 mondial și, momentan, 5 jucătoare din România: Patricia Țig, Irina Begu, Ana Bogdan, Irina Bara și Gabriela Ruse, cea care a primit primul wild card WO după ce a câștigat trofeul Hamburg European Open. Mihaela Buzărnescu va intra în competiție în calificări.

Jucătoarele din Top 100 WTA care vor evolua la Cluj-Napoca sunt: Alize Cornet (Franța, 58 WTA), Viktorija Golubic (Elveția, 66 WTA), Polona Hercog (Slovenia, 77 WTA), Arantxa Rus (Olanda, 84 WTA), Tereza Martincova (Cehia, 87 WTA), Jasmine Paolini (Italia, 88 WTA), Andrea Petkovic (Germania, 97 WTA) și Martina Trevisan (Italia, 98 WTA).

29-07-2021
09:19

Eriksen va fi supus unor amănunțite teste medicale. Dacă le trece va putea juca din nou

Mijlocașul danez Christian Eriksen va fi supus în perioada următoare unor amănunțite și complicate investigații medicale. Dacă medicii vor stabili că acesta poate reveni la antrenamente, Eriksen ar putea primi acceptul de a juca din nou fotbal.

Medicul italian Francesco Braconaro a explicat în ce condiții va primi acceptul de a juca din nou pentru campioana Italiei, Inter Milano.

”Nu putem să-i dăm drept de joc pentru nicio competiţie oficială din Italia. Dacă acel dispozitiv va fi îndepărtat, iar el îşi va putea relua activitatea fără niciun pericol şi fără restricţii, doar atunci va putea juca din nou pentru Inter”, a spus Braconaro, citat de Football-Italia.

Christian Eriksen a fost operat în 17 iunie la spitalul Rigshospitalet, cel mai mare din Copenhaga, după ce a suferit un infarct la meciul de debut de la Euro 2020. În cadrul unei intervenții considerate de rutină, medicii i-au implantat lui Eriksen un defibrilator cardiac.

29-07-2021
05:33

Cristiano Ronaldo, în formă maximă la revenirea din vacanță

Super starul lui Juventus, Cristiano Ronaldo a revenit la antrenamentele echipei și a anunțat că este decis să cucerească noi trofee cu gruparea de pe Allianz Stadium.

Portughezul de 36 de ani a avut o discuție cu noul antrenor, Max Allegri care i-a transmis ce așteptări are de la el.

”A revenit extrem de motivat la ședințele de pregătire. Este un jucător foarte mare și un tip inteligent. I-am spus lui Ronaldo că mă bucur să îl revăd și că urmează un an foarte important pentru noi, ceea ce le-am spus și celorlalți jucători.

I-am transmis că îmi doresc să îl văd cum își asumă o responsabilitate mai mare decât în urmă cu trei ani, pentru că va avea o responsabilitate complet diferită. El nu poate fi un simplu marcator pentru Juventus”, a spus Allegri.

29-07-2021
05:32

Boca Juniors a jucat două meciuri cu echipa de tineret după incidentele din Copa Libertadores

Situație fără precedent pentru Boca Juniors. Întregul staff și lotul de jucători a intrat în izolare după ce la finalul săptămânii trecute au fost implicați într-o bătaie generală, la finalul partidei cu Mineiro din Copa Libertadores.

Argentinienii au fost eliminați la lovituri de departajare, apoi au urmat loviturile la propriu din zona vestiarelor. Zeci de persoane au fost implicate în încăierarea generală, antrenorii și jucătorii Bocăi fiind săltați de polițiști și duși la secție.

La revenirea în Argentina jucătorii și staff-ul lui Boca au fost obligați să se izoleze timp de 7 zile. Astfel, pentru următoarele două meciuri din campionat, oficialii clubului au fost nevoiți să apeleze la echipa a doua, din care fac parte foarte mulți juniori.

Boca au reușit un 0-0, în deplasare, la Banfield, și a pierdut meciul de pe teren propriu cu San Lorenzo, 0-2. Următoarea partidă pentru Boca Juniors este programată pe 1 august, în deplasare, la Talleres Cordoba.

Decizie istorică a Federației de Fotbal din Anglia. Loviturile cu capul vor fi limitate

Federația de Fotbal din Anglia a decis să ceară cluburilor să limiteze, deocamdată doar la sesiunile de pregătire, loviturile cu capul, după ce mai multe studii au ajuns la concluzia că foștii jucători de fotbal au șanse mai mari să moară din acuza unor boli neurodegenerative decât populația generală.

Aceleași studii mai arată că majoritatea loviturilor cu capul au loc în timpul antrenamentelor și că cele mai dăunătoare lovituri sunt cele venite în urma unor centrări sau pase lungi de peste 35 de metri.

ADVERTISEMENT

Pe cale de consecință FA  a decis ca aceste lovituri să fie limitate la maximum 10 pe săptămână. La nivel de copii și juniori lovirea mingii cu capul a fost deja interzisă.

”Va fi recomandat să aibă loc maximum 10 lovituri cu capul, înalte, în fiecare săptămână de antrenamente. Această recomandare a venit pentru a proteja jucătorii și va fi evaluată regulat, urmând a avea loc noi cercetări pentru a înțelege mai bine impactul loviturii de cap”, se arată într-un comunicat al Premier League.

ADVERTISEMENT