Sport

Știrile zilei din sport, joi 3 iunie. Portugalia – Germania, finala Euro U21

Fanatik vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de joi, 3 iunie.
03.06.2021 | 21:00
Stirile zilei din sport joi 3 iunie Portugalia  Germania finala Euro U21
ADVERTISEMENT
03-06-2021
20:55

Germania, din nou în finala Euro U21

Echipa națională U21 a Germaniei s-a calificat în finala Campionatului European, după ce a învins în semifinale reprezentativa Olandei, scor 2-1, într-un duel al formațiilor care au fost în aceeași grupă cu România.

Golurile nemților au fost marcate de Wirtz (1, 8), în timp ce pentru batavi a înscris Schuurs (67). Germania ajunge pentru a treia oară consecutiv în finala Euro U21, după ce acum patru ani a cucerit trofeul, iar în 2019 a pierdut trofeul în fața Spaniei.

03-06-2021
20:38

Belgia, doar egal cu Grecia

Echipa naționalăa Belgiei, una dintre favoritele la câștigarea Euro 2020, a reușit doar un rezultat de egalitate într-un meci amical cu reprezentativa Greciei, scor 1-1.

Belgienii au deschis scorul prin Thorgan Hazard (20), elenii reușir egalarea prin Tzavellas (66). Alte rezultate înregistrate joi în meciuri amicale interțări:

  • Andorra – Irlanda 1-4 (Valles 52 / Parrott 58, 61, Knight 84, Horgan 90)
  • Elveția – Liechtenstein 7-0 (Gavranovic 19, 75, 79, Fassnacht 46, 70, Frick 57 aut., Fernandes 85)
  • Turcia – Moldova 2-0 (Burak Yilmaz 58, Cengiz Under 77)
  • Ucraina – Irlanda de Nord 1-0 (Zubkov 10)
03-06-2021
19:41

Koeman continuă la Barcelona

Antrenorul Ronald Koeman a fost confirmat în funcţie la FC Barcelona de conducerea grupării catalane.

”Ronald Koeman va continua să fie antrenorul principal al FC Barcelona şi în sezonul viitor. După o perioadă de reflecţie, am decis să continuăm contractul pe care îl are Koeman. Suntem foarte mulţumiţi de discuţiile pe care le-am avut.

Au fost discuţii sincere, iar comportamentul antrenorului a fost impecabil. Am găsit soluţii la orice uşoară divergenţă. Ne-am gândit la ce este mai bine pentru Barcelona şi suntem cu toţii bucuroşi să facem acest anunţ”, a declarat preşedintele Joan Laporta, conform Marca.

Confirmarea lui Koeman pe banca catalanilor ar trebui să grăbească transferul jucătorilor olandezi Memphis Depay şi Georgino Wijnaldum. Barcelona a fost deja foarte activă pe piaţa transferurilor cu sosirile lui Sergio Aguero, Eric Garcia şi Emerson Royal.

03-06-2021
18:54

Anglia l-a pierdut pe Alexander-Arnold pentru Euro 2020

Fundașul dreapta al echipei naționale a Angliei, Trent Alexander-Arnold, va rata Euro 2020, după ce s-a accidentat în meciul amical cu Austria.

Conform BBC, apărătorul de 22 de ani a acuzat dureri la coapsă în finalul întâlnirii cu Austria, iar în urm aunui RMN s-a confirmat accidentarea și faptul că jucătorul lui Liverpool are nevoie de 6 săptămâni de mpauză.

Cum selecționerul Gareth Southgate mia re trei jucători de calitate pe acest post, Reece James, Kieran Trippier și Kyle Walker, este de așteptat ca Alexander-Arnold să fie înlocuit cu un jucător mai ofensiv.

Fotbalistul lui Liverpool urmează să părăsească în curând cantonamentul Angliei, chiar înaintea meciului amical cu România, care va avea loc duminică, 6 iunie, de la ora 19:00.

03-06-2021
18:00

Portugalia, victorie cu Spania la Euro U21

Echipa națională U21 a Portugaliei s-a calificat în finala Campionatului European, după ce a învins campioana en-titre Spania.

Lusitanii s-au impus cu 1-0 după autogolul lui Cuenca (80). Spaniolii erau neînvinși în ultimele 18 partide jucate la această categorie de vârstă.

În cea de-a doua semifinală se vor întâlni reprezentativele Olandei și Germaniei, formațiile care s-au calificat din grupa în care s-a aflat și selecționata României.

03-06-2021
14:50

Lucas Vazquez rămâne la Real madrid până în 2024

Clubul Real Madrid a anunțat pe site-ul oficial prelungirea contractului cu jucătorul Lucas Vazquez până în vara anului 2024.

Fotbalistul în vârstă de 29 de ani a avut evoluţii apreciate, sezonul trecut, după ce a jucat bine pe partea dreaptă a terenului, în absenţa accidentaţilor Dani Carvajal şi Alvaro Odriozola.

Din păcate, sezonul lui s-a terminat prematur, în timpul El Clasico, când a suferit o accidentare gravă la genunchi după o coliziune cu mijlocaşul FC Barelona, Sergio Busquets.

03-06-2021
14:04

Jordi Cruyff, consilier al preşedintelui Juan Laporta

FC Barcelona a anunțat pe site-ul oficial că Jordi Cruyff, fiul legendarului Johan Cruyff, este noul consilier sportiv al preşedintelui Joan Laporta.

Această numire era pregătită de ceva vreme, din campania electorală a lui Laporta. Şi alţi candidaţi, inclusiv Victor Font, l-au sunat pe Cruyff, dar el a ascultat ceea ce aveau de spus fără să se angajeze în faţa vreunui potenţial preşedinte.

De îndată ce Laporta a preluat clubul catalan, numele lui Cruyff a fost din nou legat de diferite roluri în noua structură ”blaugrana”. Acum se ştie că va avea o funcţie apropiată de preşedinte şi cu multă influenţă. În calitate de consilier sportiv, fostul jucător al Barcelonei va fi mâna dreaptă a lui Laporta în toate problemele de fotbal.

Sosirea lui Jordi Cruyff în echipa lui Laporta a durat mai mult deoarece fostul fotbalist era legat de Shenzhen, unde a fost numit antrenor principal în august 2020. Clubul chinez a înţeles dorinţa lui de a se întoarce în Catalonia, dar a vrut ca despărţirea să se facă cu respectarea regulamentelor.

03-06-2021
12:12

Simone Inzaghi îl va antrena pe Ionuț Radu la Inter Milano

Tehnicianul Simone Inzaghi a fost numit în funcţia de antrenor al echipei Internazionale Milano, unde este legitimat și portarul român Ionuț Radu.

El a fost numit în locul lui Antonio Conte, care a plecat după ce a câştigat titlul. În vârstă de 45 de ani, Simone Inzaghi a semnat un contract pe două sezoane.

Inzaghi a condus ultima oară echipa Lazio, unde era în funcţie din 2016 și unde a avut sub comandă un alt român, fundașul Ștefan Radu.

03-06-2021
10:48

Ce amendă a primit Arturo Vidal pentru încălcarea protocolului sanitar

Arturo Vidal a fost depistat pozitiv cu coronavirus, după ce a fost internat în spital, când se pregătea alături de naţionala statului Chile pentru preliminariile CM 2022. Chiar dacă trebuia să stea în carantină atunci când a ajuns în ţară, autorităţile i-au permis să locuiască alături de familie.

Conform Daily Mail, Arturo Vidal a încălcat protocolul medical. Vedeta lui Inter a luat cina în oraş, a participat la o cursă de maşini, a filmat o reclamă şi a petrecut o noapte cu un model la un hotel. Pentru aceste abateri, fotbalistul va scoate 65.000 de euro din buzunar.

03-06-2021
05:40

A murit la 29 de ani într-un meci memorial

Fotbalistul italian Giuseppe Perrino a suferit un stop cardio-respirator în timp ce juca un meci organizat în amintirea fratelui său, Rocco Perrino, care a murit la 24 de ani, în 2018 în timpul unui antrenament.

Giuseppe avea doar 29 de ani și evoluase în ligile de amatori din Italia, la echipe precum Perrino, Sapri, Ebolitana, Bellaria, Vigor Lamezia, Battipagliese, Scafatese, Turris, Real Poggiomarino, Pimonte şi Solofra.

03-06-2021
05:39

Selecționerul Georgiei, Willy Sagnol, a oferit declarația zilei după victoria în fața României

Reprezentativa Georgiei s-a impus cu scorul de 2-1 în amicalul contra României, de la Ploiești și selecționerul Willy Sagnol a mărturisit că i-a fost greu să-și motiveze jucătorii, din cauză că întrecerile interne s-au încheiat, iar sportivii nu s-au concentrat așa cum ar fi vrut pentru această întâlnire.

”E foarte dificil după ce s-au terminat campionatele, unii jucători poate vor să fie la plajă, în vacanță. Este prima victorie împotriva României, un rezultat foarte bun pentru încrederea jucătorilor.

Până la urmă, jucătorii sunt aceia care merită laudele. Sunt jucători buni, pentru că sunt bine pregătiți. Întâlnirea cu Mirel Rădoi a fost interesantă”, a spus Sagnol, la finalul meciului cu România.

03-06-2021
05:37

Mark van Bommel a semnat cu Wolfsburg

Fostul internațional olandez Mark van Bommel este noul antrenor al formației Wolsburg. În vârstă de 44 de ani, van Bommel a semnat un angajament scadent în 2023.

Mark van Bommel a fost căpitanul echipei naționale a Olandei, pentru care a evoluat în 79 de partide și a marcat 10 goluri.

Olandezul a evoluat în careieră la echipe precum Fortuna Sittard, PSV Eindhoven, Barcelona, cu care a câștigat Liga Campionilor în 2006, Bayern Munchen şi AC Milan.

Wolfsburg este a doua echipă pe care van Bommel o antrenează. Prima experiență ca tehnician a avut-o pe banca echipei PSV Eindhoven în perioada 2018 – 2019.

Steaua București a câștigat titlul de campioană la polo

Steaua București s-a impus cu scorul de 10-3 în fața formației CSM Oradea și a cucerit și titlul național, după ce câștigase anterior și Cupa României.

Roș-albaștrii s-au impus cu 3-2 la general. În precedentele întâlniri Steaua câștigase cu scorul de 8-4, prima partidă, și cu 7-5, meciul al treilea.

ADVERTISEMENT

Bihorenii au egalat de fiecare dată, după un 12-9, la București și 8-5 la Oradea. Steaua a obținut astfel al 17-lea titlu de campioană din istorie. Medaliile de bronz ale ediției 2020/2021 au revenit echipei Dinamo.