Sport

Știrile zilei din sport, luni, 3 ianuarie. Meciul Viborg HK – SCM Râmnicu Vâlcea, amânat din cauza infectărilor cu noul coronavirus

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de luni, 3 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport luni 3 ianuarie Meciul Viborg HK  SCM Ramnicu Valcea amanat din cauza infectarilor cu noul coronavirus
SCM Râmnicu Vâlcea a anunțat, printr-un comunicat oficial, că meciul cu Viborg HK, din cadrul competiției EHF European League, grupa D, a fost amânat
ADVERTISEMENT
03-01-2022
21:13

Meciul Viborg HK - SCM Râmnicu Vâlcea, amânat din cauza infectărilor cu noul coronavirus

SCM Râmnicu Vâlcea a anunțat, printr-un comunicat oficial, că meciul cu Viborg HK, din cadrul competiției EHF European League, grupa D, a fost amânat, deoarece în cadrul clubului gazdă au fost depistate mai multe cazuri de infecție cu COVID-19. Inițial, partida trebuia să se joace duminică.

„Partida din cadrul competitiei EHF European League, Grupa D, dintre Viborg HK și SCM Râmnicu Vâlcea, programată duminică, 9 ianuarie 2022, la Viborg, este amânată și se va disputa la o dată ulterioară.

Viborg HK a informat despre mai multe persoane din cadrul clubului care au fost testațe pozitiv pentru virusul SARS-CoV-2, prin urmare, se poate presupune că există o infecție în echipă iar persoanele infectate ar trebui să fie izolate până când situația este stabilă în cadrul echipei, drept pentru care EHF e luat decizia de a se amâna partida”, se arată în comunicatul emis de SCM Râmnicu Vâlcea.

 

03-01-2022
18:25

Thiago Silva mai rămâne încă un an la Chelsea

Thiago Silva mai rămâne încă un sezon la Chelsea. Fundașul central de 37 de ani a semnat prelungirea contractului și va continua să joace pe „Stamford Bridge”.

Brazilianul a cucerit încă din primul an al său la Chelsea trofeul Champions League, dar și Supercupa Europei.

03-01-2022
16:48

Când va juca Simona Halep primul meci din 2022

Primul meci al Simonei Halep, în 2022, va avea loc marți, la 6:30. Partida face parte din proba de dublu de la Melbourne Summet Set 2.

Simona Halep va face pereche cu Gabriela Ruse și va înfrunta cuplul Bernarda Pera/Katerina Siniakova (SUA/Cehia).

Alte trei românce vor evolua, marți, la Melbourne Summet Set 2, proba de simplu:

  • ora 2:00: Jessica Pegula (18 WTA) – Irina Begu (62 WTA)
  • ora 5:30: Irina Bara (138 WTA) – Anna Kalinskaia (111 WTA)
  • ora 8:00: Varvara Gracheva (77 WTA) – Sorana Cîrstea (39 WTA)

Tot marți, două românce vor evolua la Melbourne Summer Set 1, proba de simplu:

  • ora 5:00: Elena-Gabriela Ruse (87 WTA) – Arina Rodionova (152 WTA)
  • ora 6:30: Jaqueline Cristian (71 WTA) – Kaia Kanepi (73 WTA)
03-01-2022
15:30

Alexandru Tudorie, noul transfer de la Sepsi

Alexandru Tudorie a revenit în Liga 1. Atacantul a ajuns la gruparea covăsneană din Rusia, de la Arsenal Tula. Sepsi a anunțat mutarea pe pagina oficială de Facebook.

„Sepsi OSK are un nou atacant. Sepsi OSK a ajuns la un acord cu Alexandru Tudorie. Atacantul, în vârstă de 25 de ani, a semnat cu clubul nostru un contract valabil pe un an și jumătate, cu opțiune de prelungire.

Alexandru Tudorie ultima oară a jucat la Arsenal Tula (Rusia), dar a mai evoluat în carieră și la echipele Universitatea Craiova, FC Voluntari, FCSB și Oțelul Galați. Îi urăm mult succes lui Alexandru alături de Sepsi OSK!”, au scris oficialii lui Sepsi.

03-01-2022
12:55

Ciprian Tătărușanu are COVID-19

Veste proastă pentru Ciprian Tătărușanu. Fostul internațional român s-a infectat cu COVID-19, anunțul fiind făcut chiar de către clubul său, AC Milan.

„AC Milan comunică rezultatul pozitiv al lui Ciprian Tătărușanu, în urma unui test efectuat la domiciliu.

Ciprian se simte bine și va continua să stea în carantină, în conformitate cu indicațiile primite din partea autorităților sanitare”, au scris rossonerii pe site-ul oficial.

03-01-2022
11:09

Ronaldo s-a infectat cu COVID-19 și a ratat un eveniment important pentru Cruzeiro

Cotidianul spaniol AS a anunțat că brazilianul Ronaldo are COVID-19. Dublul Balon de Aur are simptome ușoare și a fost plasat în izolare. Din cauza infectării cu coronavirus, fostul atacant a lipsit de la petrecerea organizată cu ocazia împlinirii a 101 ani de la fondarea clubului Cruzeiro, pe care tocmai l-a cumpărat.

Fostul jucător la PSV, Barcelona, Inter, Real Madrid şi AC Milan,  Ronaldo (45 de ani), a devenit acţionar majoritar al lui Cruzeiro, la care şi-a început cariera de fotbalist, la mijlocul lunii decembrie. „Grăsuțul” vrea să readucă echipa în prima ligă a Braziliei, după ce a retrogradat în liga a doua, în 2019.

Ronaldo o mai are în proprietate, din 2018, pe Real Valladolid, formație clasată pe locul 2 în al doilea eșalon din Spania.

03-01-2022
08:04

Irina Maria Bara a eliminat-o pe principala favorită a calificărilor la Melbourne

Jucătoarea română de tenis Irina Maria Bara (138 WTA) a început anul în forță, în calificările turneului Melbourne Summer Set 2 (dotat cu premii de 239.477 de dolari). Ea a avut-o adversară pe principala favorită a acestei faze, franțuzoaica Oceane Dodin (91 WTA).

Victoria a revenit româncei, care s-a impus cu 7-5, 6-7 (3), 7-5 la capătul unui meci care a durat 2 ore și 58 de minute. Bara a câștigat cu 7-5 primul set, unul în care s-au consemnat nu mai puțin de șapte break-uri.

În partea a doua a confruntării, Irina Maria a întors rezultatul de la 1-3 la 4-3, a condus cu 6-5 și 30-0 pe propriul serviciu, dar s-a ajuns la tie-break, unde Dodin a câștigat șase puncte la rând într-un moment în care tabela arăta 3-1 pentru româncă.

Și setul decisiv a avus suspans. Primele patru game-uri au fost break-uri, iar la 4-4 românca și-a făcut serviciul după ce a salvat trei mingi de break, la capătul unui game în care s-au jucat 16 puncte.

La 6-5, Bara a realizat un break alb, ajungând în turul 2, și ultimul, al calificărilor. Adversara ei este rusoaica Anna Kalinskaya (111 WTA, cs 7), care a trecut cu 7-5, 6-1 de americanca Christina McHale (159 WTA).

Pe 30 aprilie 2017, Irina Maria Bara juca finala turneului ITF de la Santa Margherita (Italia, 25.000 de dolari premii totale). Ea a fost învinsă de italianca Giulia Gatto-Monticone cu 3-6, 7-5, 6-4, la capătul unui meci care a durat exact 4 ore.

Pe tabloul principal al turneului de la Melbourne, sunt, deja, două românce: Irina Camelia Begu (62 WTA), care o va întâlni pe principala favorită, americanca Jessica Pegula (18 WTA), și Sorana Mihaela Cîrstea (39 WTA, cs 5), care va da piept cu Varvara Gracheva (77 WTA) din Rusia.

03-01-2022
06:18

Oliver Glasner a fost operat la spitalul universitar din Frankfurt

Oliver Glasner, tehnicianul echipei germane Eintracht Frankfurt, a avut parte de un week-end periculos. El a fost implicat într-un accident, căzând de pe scuterul electric pe care-l conducea, motiv pentru care a și ajuns pe masa de operații.

Antrenorul austriac în vârstă de 47 de ani şi-a fracturat pometele, a anunţat clubul german pe twitter. Oliver Glasner a fost supus unei intervenții chirurgicale faciale la spitalul universitar din Frankfurt, a mai informat gruparea.

Asistenții Michael Angerschmid și Ronald Brunmayr au condus sesiunea de pregătire (n.r. – de duminică). În funcție de modul în care se reface, Glasner ar putea reveni la antrenament marți sau miercuri, ceea ce înseamnă că pregătirile pentru meciul de acasă cu Borussia Dortmund nu vor fi afectate”, a mai precizat clubul.

Din păcate, nu am fost atent pentru un moment și am căzut”, a explicat Glasner. „Sunt norocos că nu s-a întâmplat nimic mai rău. Fața este umflată, dar în rest totul este bine”, a mai precizat tehnicianul.

Gabriela Lee (Talabă) a început anul cu o înfrângere

La turneul ITF de la Traralgon (Australia), dotat cu premii de 60.000 de dolari, Gabriela Lee (fostă Talabă) a fost învinsă în primul tur de Julia Grabher (Australia, 184 WTA, cs 5) cu 6-2, 6-0.

Românca aflată pe locul 218 mondial a făcut un meci bun, chiar dacă a câștigat doar 2 game-uri dintre cele 14 jucate. De exemplu, în game-ul de debut s-au jucat 16 puncte, în următoarele două – câte 10, respectiv, 12.

ADVERTISEMENT

În plus, la 3-0 pentru australiancă în setul secund, jucătoarele au stat pe teren aproape 15 minute până când Grabher s-a distanța la 4-0, după ce a salvat patru mingi de break.

Turneul este unul aparte, în sensul în care organizatorii nu au reușit să completeze tabloul principal cu 32 de jucătoare. Concret, în primul tur se joacă doar 7 meciuri, iar alte două partide nu au nicio adversară.

ADVERTISEMENT

Practic, Laura Pigossi (Brazilia, cs 7) și Jessika Ponchet (Franța, cs 8), aflate pe jumătăți diferite de tablou, sunt calificate direct în turul 3 (sferturi).