Sport

Știrile zilei din sport, marţi, 10 august. Sheriff Tiraspol o elimină pe Steaua Roșie Belgrad. Echipele calificate în play-off-ul Ligii Campionilor

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, de marţi, 10 august.
10.08.2021 | 23:40
Stirile zilei din sport marti 10 august Sheriff Tiraspol o elimina pe Steaua Rosie Belgrad Echipele calificate in playofful Ligii Campionilor
ADVERTISEMENT
10-08-2021
17:56

Șahtior Karagandy a ajuns în play-off-ul Conference League

După eliminarea FCSB-ului, Șahtior Karagandy a făcut încă o „victimă” în Conference League. Este vorba despre Kolos Kovalivka din Ucraina, echipă pe care cazacii au reușit să o elimine tot la loviturile de departajare, scor 3-1, asigurându-și astfel un loc în play-off-ul competiției.

Viitoarea adversară se va decide în urma duelului dintre Maccabi Tel-Aviv (Israel) și Spartak Trnava (Slovacia). Prima manșă, desfășurată în „Țara Sfântă”, s-a încheiat la egalitate, 0-0.

10-08-2021
14:29

Luka Doncici devine cel mai bine plătit debutant din NBA

Luka Doncic (22 de ani) a dat lovitura în NBA. Pentru a-l convinge să semneze contractul valabil până în 2026, cei de la Dallas Mavericks au pus pe masă nu mai puțin de 207 milioane de dolari, cea mai mare sumă care îi poate fi oferită unui debutant.

Astăzi este un vis împlinit. Jocul de baschet mi-a oferit atât de mult şi m-a dus în atât de multe locuri uimitoare. Sunt încântat să rămân în Dallas ca parte a echipei Mavericks”, a declarat baschetbalistul sloven.

10-08-2021
13:57

O ciclistă olimpică a fost găsită fără suflare în locuință. Avea doar 24 de ani

Olivia Podmore, o ciclistă neozeelandeză specializată în probele pe velodrom, a încetat din viaţă, la doar 24 de ani. Potrivit președintelui Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), David Lappatient, aceasta a fost găsită fără suflare în locuința sa din Cambridge, Marea Britanie.

Deși avea în palmares o medalie de argint la viteză pe echipe, cucerită în 2015, la Campionatele Mondiale de ciclism pe pistă pentru juniori de la Astana și a participat la ediția din 2016 a Jocurilor Olimpice, desfășurată la Rio de Janeiro, tânăra sportivă nu a fost prezentă la Tokyo. Împrejurările în care s-a produs decesul rămân, pentru moment, învăluite în mister, dar oamenii legii au demarat o anchetă.

Sportul pare grozav pentru mulți oameni. E o luptă cu multe bucurii. Sentimentul de învingător nu se compară cu nimic altceva, dar când pierzi, când nu ești selectat, când nu te califici, când ești accidentat, când nu te ridici la nivelul așteptărilor, chiar și atunci ai un sentiment nemaiîntâlnit”, a scris Olivia Podmore pe rețelele de socializare, cu puțin timp înainte să se stingă din viață.

10-08-2021
11:52

Turneul de tenis de la Shanghai, anulat pentru al doilea an la rând

Organizatorii turneului de tenis de la Shanghai au luat decizia de a anula competiţia programată pentru luna octombrie a acestui an. 

ATP Shanghai este unul de categorie Masters 1000 şi este anulat pentru al doilea an consecutiv, din cauza pandemiei de coronavirus. Situaţia epidemiologică din China, care se confruntă cu o explozie de cazuri de COVID-19, a dus la anularea altor două competiţii, ambele de categorie ATP 250. Chengdu Open şi Zhuhai Championships nu vor avea loc în 2021.

Totodată Indian Wells îşi măreşte perioada de desfăşurare la 11 zile. ATP a anunţat programul finalului de an:

  • 20-26 septembrie: Metz (ATP 250), Nur-Sultan (ATP 250),
  • 24-26 septembrie: Laver Cup
  • 27 sep. – 3 oct.: Sofia (ATP 250), San Diego (ATP 250)
  • 7-17 octombrie: Indian Wells (ATP Masters 1000)
  • 18-24 octombrie: Moscova (ATP 250), Antwerp (ATP 250)
  • 25-31 octombrie: Viena (ATP 500), St. Petersburg (ATP 250)
  • 1-7 noiembrie: Paris (ATP Masters 1000)
  • 7-13 noiembrie: Stockholm (ATP 250)
  • 9-13 noiembrie: Milano (Next Gen ATP Finals)
  • 14-21 noiembrie: Torino (Nitto ATP Finals)

Dinamo nu poate juca împotriva Stelei în Cupa României la rugby

CS Dinamo a anunţat faptul că nu poate evolua împotriva marii rivale Steaua în Cupa României, meci programat pentru sâmbătă, 14 august. Clubul din Ştefan cel Mare are mai multe cazuri de jucători bolnavi de COVID-19 şi nu poate alinia o garnitură de start.

Din acest motiv, Dinamo va pierde cu scorul de 0-5 la „masa verde“ şi va intra în semifinale din postura echipei de pe locul secund. De partea cealaltă, Steaua câştigă grupa şi intră cu acest statut în semifinale.

ADVERTISEMENT

Odegaard nu intră în planurile lui Ancelotti

Martin Odegaard nu va evolua nici în acest sezon prea mult pentru Real Madrid, cel puţin aşa anunţă presa spaniolă. Mijlocaşul norvegian de 22 de ani nu l-a convins pe Carlo Ancelotti şi nu intră în planurile italianului, care l-a pus pe lista de transferuri.

Odegaard, ajuns în curtea lui Real la doar 15 ani, a prins doar 11 meciuri în tricoul blanco, nouă dintre ele în stagiunea precedentă. Însă în a doua parte a sezonului a fost împrumutat la Arsenal.

ADVERTISEMENT

Clubul de pe Emirates urmăreşte cu atenţie situaţia norvegianului, pe care şi l-ar dori înapoi. La Arsenal, Odegaard a marcat de două ori şi a dat două pase de gol în 20 de meciuri.