Sport

Știrile zilei din sport, miercuri 2 iunie. Benzema, penalty ratat la revenirea în naționala Franței. Video

Fanatik vă prezintă cele mai importante și interesante știri sportive ale zilei de miercuri, 02 iunie.
02.06.2021 | 21:00
Stirile zilei din sport miercuri 2 iunie Benzema penalty ratat la revenirea in nationala Frantei Video
ADVERTISEMENT
02-06-2021
21:00

Benzema, revenire tristă la naționala Franței

Atacantul Karim Benzema a avut parte de o revenire cu ghinion în naționala Franței, ratând un penalty în meciul amical cu Țara Galilor.

Jucătorul de la Real Madrid a fost integralist și a ratat un penalty în prima repriză la 0-0. În cele din urmă, campioana mondială s-a impus cu 3-0 prin golurile marcate de Mbappe (35), Griezmann (48) și Dembele (79).

Alte rezultate din meciurile interțări:

  • Bosnia-Herțegovina – Muntenegru 0-0
  • Norvegia – Luxemburg 1-0 (Haaland 90+2)
  • Olanda – Scoția 2-2 (Depay 17, 89 / Hendry 11, Nisbet 64)
  • Anglia – Austria 1-0 (Saka 57)
  • Germania – Danemarca 1-1 (Neuhaus 48 / Poulsen 71)
02-06-2021
18:19

Ursea ar putea ajunge la Brest

Antrenorul Adrian Ursea, care și-a încheiat aventura la OGC Nice, ar putea rămâne în Ligue 1, el fiind în atenția clubului Brest, care s-a despărțit de tehnicianul Olivier Dall’Oglio, plecat la Montpellier.

”Directorul sportiv Gregory Lorenzi va popune două nume co-președinților Denis și Gerard Le Saint. Ei vor decide viitorul antrenor. Se pare că pe listă se află nume ca David Guion, Stephane Moulin, Thierry Laurey sau Michel der Zakarian.

În schimb, au revenit în prim plan, variantele Sabri Lamouchi și Adrian Ursea. Cel mai probabil, în câteva zile se va lua o decizie și se va rezolva problema postului de antrenor principal”, scrie site-ul francebleu.fr.

02-06-2021
15:56

Jasper Cillessen ratează Euro 2020 din cauza Covid-19

Portarul titular al echipei naționale a Olandei, Jasper Cillessen, nu va participa la Euro 2020 din cauza Covid-19.

Jucătorul echipei Valencia a fost testat pozitiv săptămâna trecută cu virsul Sars-CoV-2 şi a intrat în carantină. Selecționerul Frank De Boer a estimat că a-l readuce în lot pentru turneul final reprezintă un risc prea mare.

”A fost testat pozitiv la coronavirus. Aşa că a ratat o parte importantă a pregătirii. Nu ştim cât va dura până va reveni în plină formă. Nu vreau să risc. Suntem în ajunul unui Campionat European şi vreau certitudini”, a declarat selecţionerul olandez.

Cillessen va fi înlocuit de portarul formaţiei AZ Alkmaar, Marco Bizot. Acesta din urmă se află în prezent în Portugalia, unde participă la un stagiu de pregătire. Ceilalţi portari ai Olandei sunt Tim Krul (Norwich) şi Maarten Stekelenburg (Ajax).

02-06-2021
14:39

Wolfsburg l-a numit antrenor pe Van Bommel

Fostul internaţional olandez Mark van Bommel a fost numit antrenor la VfL Wolfsburg, în locul lui Oliver Glasner, care a plecat la Eintracht Frankfurt.

Mark van Bommel, în vârstă de 44 de ani, a semnat un contract valabil până în 2023.

Fost căpitan al naţionalei Olandei şi al echipei Bayern Munchen, câştigător al Ligii Campionilor cu FC Barcelona în 2006, Van Bommel va fi la a doua experienţă ca antrenor, după ce a condus PSV Eindhoven din 2018 până în decembrie 2019.

02-06-2021
14:03

Sepsi OSK, întăriri pentru Conference League

După ce a reușit calificarea în Conference League, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe își întărește lotul pentru prima participare în cupele europene.

Covăsnenii l-au achiziționat definitiv pe mijlocașul Cătălin Golofca de la CFR Cluj, care în sezonul trecut a evoluat la Sepsi sub formă de împrumut. Jucătorul de 31 de ani a semnat un contract pe două sezoane.

Conform gsp.ro, Sepsi l-a adus liber de contract și pe atacantul bulgar Tsvetelin Chunchukov, care în sezonul precedent a jucat la Academica Clinceni. Chunchukov a jucat 29 de meciuri, a marcat cinci goluri și a oferit două pase decisive.

02-06-2021
12:56

Fostul mare portar băcăuan Ion Mangeac a murit la vârsta de 65 de ani

Doliu în fotbalul băcăuan: a murit fostul mare portar Ion Mangeac, care a apărat buturile echipei SC Bacău între anii ’70-’90. Avea doar 65 de ani, iar ultima parte a vieții și-a petrecut-o într-un azil de bătrâni din cauza multiplelor boli de care suferea. Ajunsese imobilizat într-un scaun cu rotile, una dintre fotografiile în care apărea alături de fiul său fiind de-a dreptul sfâșietoare.

După ce și-a încheiat activitatea de jucător, Ion Mangeac a activat ca antrenori de portari la diferite cluburi. Cele mai mari satisfacții le-a trăit mai întâi la Foresta Suceava, în perioada 1999-2001, fiind părtaș la celebra răsturnare de scor din meciul cu Dinamo (5-4 pentru suceveni după ce fuseseră conduși cu 4-0 până în minutul 62).

După Foresta, a ajuns la FC Vaslui, de unde a demisionat în 2010 după un conflict cu antrenorul spaniol Lopez Caro. Acolo l-a pregătit pe slovacul Dusan Kuciac, unul dintre cei mai buni portari care au evoluat în prima ligă din România. A rămas în relații apropaiate de acesta și au ținut legătura și după ce au plecat de la Vaslui.

02-06-2021
11:39

Brazilienii protestează împotriva Copei America

Decizia lui Jair Bolsonaro de a găzdui Copa America, în condițiile în care pandemia Covid-19 e încă departe de a se fi încheiat, a dat naștere unui val de critici în Brazilia. Jose Luiz Datena, gazda emisiunii Brasil Urgente la postul de televiziune Band, s-a lansat într-o adevărată tiradă la adresa președintelui, solicitându-i să dea startul campaniei de vaccinare.

Cum poți să aduci Copa America aici, acum? A primit mingea Neymar, a mai murit un om.

Până când pasează, s-au mai dus 30. Este iresponsabil, de neimaginat. E tot ce nu aveam nevoie. Du-te după vaccin! Du-te și cumpără vaccin!”, a transmis jurnalistul.

Autoritățile și-au dat, însă, acordul să găzduiască această competiție după refuzurile venite din partea Columbiei și Argentinei, așa că meciurile se vor disputa între 13 iunie și 10 iulie, în patru orașe: Brasilia, Rio de Janeiro, Cuiabá și Goiânia.

02-06-2021
09:50

Mircea Lucescu și-a prelungit până în 2023 contractul cu Dinamo Kiev

Clubul ucrainean Dinamo Kiev a anunțat că antrenorul Mircea Lucescu și-a prelungit contractul până în vara anului 2023. Sosit la Kiev în 2020, tehnicianul român a reușit să oprească supremația lui Șahtior Donețk, cucerind în sezonul trecut toate trofeele interne puse în joc: campionatul, Cupa și Supercupa Ucrainei. În plus, el a dus-o pe Dinamo și în grupele Ligii Campionilor, unde a obținut locul 3 într-o grupă cu Barcelona, Juventus și Ferencvaros, iar mai apoi a ajuns în „șaisprezecimile” Europa League.

„Avem încredere deplină în Mister şi strategia lui de dezvoltare. Mircea Lucescu nu este doar un antrenor câştigător, este un expert care dezvoltă jucători şi ajută la schimbarea clubului nostru. Sperăm că următorii doi ani vor fi doar începutul unei noi pagini câştigătoare în istoria Dinamo şi suntem foarte entuziasmaţi că Lucescu va face parte din această călătorie”, a declarat patronul Igor Surkis.

02-06-2021
07:48

Lotul Italiei pentru Euro 2020. Roberto Mancini a făcut anunțul

Selecționerul Roberto Mancini a anunțat cei 26 de jucători cu care Italia va încerca să cucerească Europeanul din această vară. Printre aceștia se numără veteranii Bonucci, Chiellini (ambii de la Juventus), dar și Jorginho (Chelsea), Verratti (PSG) sau Immobile (Lazio).

Pe 11 iunie, la Roma, chiar în partida de deschidere a competiției, Squadra Azzurra va evolua împotriva Turciei, ca mai apoi să înfrunte Elveţia (16 iunie) şi Ţara Galilor (20 iunie), tot pe Stadio Olimpico.

Componenţa lotului Italiei pentru EURO 2020:

  • Portari: Gianluigi Donnarumma (liber de contract după ce a refuzat prelungirea cu AC Milan), Alex Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino);
  • Fundaşi: Francesco Acerbi (Lazio Roma), Alessandro Bastoni (Inter Milano), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Emerson Palmieri (Chelsea), Alessandro Florenzi (PSG), Leonardo Spinazzola (AS Roma), Rafael Toloi (Atalanta Bergamo);
  • Mijlocaşi: Nicolo Barella (Inter Milano, Bryan Cristante (AS Roma), Jorginho (Chelsea), Manuel Locatelli (Sassuolo), Lorenzo Pellegrini (AS Roma), Stefano Sensi (Inter Milano), Marco Verratti (PSG);
  • Atacanţi: Andrea Belotti (Torino), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Juventus), Ciro Immobile (Lazio Roma), Lorenzo Insigne (Napoli), Giacomo Raspadori (Sassuolo).
02-06-2021
06:27

Henrikh Mkhitaryan şi-a prelungit contractul cu AS Roma

Armeanul Henrikh Mkhitaryan, acum în vârstă de 32 de ani, și-a prelungit pe încă un sezon contractul cu AS Roma, după ce a avut o discuție și cu noul antrenor Jose Mourinho.

Mkhitaryan venise la Roma în 2019 de la Arsenal, sub formă de împrumut, și de atunci a bifat 73 de meciuri și 24 de goluri în tricoul echipei din capitala Italiei. Pe lângă AS Roma și Arsenal, armeanul mai are în CV formații ca Pyunik Erevan, Metalurg Doneţk, Şahtior Doneţk, Borussia Dortmund și Manchester United.

02-06-2021
06:21

A apărut „Air Majesty”, prima carte românească dedicată lui Michael Jordan

După 16 ani de documentare, sute de meciuri vizionate și mii de articole citite, a apărut „Air Majesty”, prima carte românească dedicată lui Michael Jordan, scrisă de jurnalistul și comentatorul sportiv Emil Hossu-Longin.

Autodeclarat „cel mai mare fan din România al lui Mike”, autorul îi dedică lui Jordan un volum de peste 750 de pagini, structurat în 23 de capitole și care conține peste 40 de coduri QR, ce odată scanate cu telefonul mobil prezintă direct cele mai importante momente din activitatea lui Michael Jordan.

„Printre tinerii fascinați și inspirați de atitudinea, competitivitatea și performanțele lui Jordan, cu ochii lipiți de televizoare în fiecare noapte de vineri a anilor ’90, ne-am numărat și noi, eu și Emil Hossu-Longin.

Acum, agenția mea de publicitate se numește 23, iar el a scris prima carte a unui român despre «Dumnezeu într-o pereche de bascheți». Suntem norocoși să fim contemporani cu Michael Jeffrey Jordan, Air Majesty”, a declarat cunoscutul publicitar Bogdan Naumovici.

 

02-06-2021
05:31

Barcelona îl va prezenta și pe brazilianul Emerson Royal

După ce i-a prezentat pe Sergio Aguero și Eric Garcia, FC Barcelona este gata să anunțe oficial și transferul brazilianului Emerson Royal. Acesta fusese cumpărat încă din 2019 de la Atlertico Mineiro, dar catalanii l-au cedat imediat la Betis Sevilla. Mulțumită de cum s-a prezentat jucătorul până acum în meciurile din La Liga, conducerea Barcelonei a decis să activeze clauza de răscumpărare în valoare de 9 milioane de euro, astfel că Emerson Royal va face parte din lot în următorul sezon.

Următorul pe listă ar fi olandezul Giorginio Wijnaldum, care și-a încheiat contractul cu Liverpool și va sosi pe „Camp Nou” fără niciun un ban. El a ajuns deja la un acor verbal cu Barcelona și va semna până în 2024.

Gică Hagi, pierderi imense cu Hotelul „Iaki” din Mamaia

Pandemia de coronavirus i-a afectat serios lui Gică Hagi și celelalte afaceri extrafotbalistice. Astfel, Hotelul „Iaki” din Mamaia a înregistrat în 2020 o scădere cu 32% a veniturilor, la 13,1 milioane de lei față de 19, 5 milioane de lei cât a avut în 2019, susține Ziarul Financiar. Dacă în 2019 în această unuitate hotelieră au ales să se cazeze peste 24.500 de persoane, în 2020 numărul acestora abia s-a apropiat de 23.000.

„Categorii importante de clienţi şi servicii au scăzut până aproape de zero (oaspeţi străini, evenimente corporate şi private, clienţi locali abonaţi la servicii wellness), segmente importante care funizau aproxi­mativ 40% din veniturile noastre.

ADVERTISEMENT

Provocarea cea mai impor­tantă a fost aceea de a înlocui aceste categorii pierdute temporar cu cele pentru care a existat totuşi o cerere şi anume oaspeţii individuali dornici să călătorească în România într-o perioadă în care călătoriile internaţionale au fost dificil de între­prins”, a declarat Dragoş Tudo­rache, director general al hotelului Iaki.