LIVE Actualizat 02-10-2021
13:18

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 2 octombrie. Florin Bratu i-a găsit înlocuitor lui Radu Drăgușin

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 2 octombrie.
02.10.2021 | 15:28
Stirile zilei din sport sambata 2 octombrie Florin Bratu ia gasit inlocuitor lui Radu Dragusin
ADVERTISEMENT
02-10-2021
13:18

Marian Șerban, în locul lui Drăgușin la naționala U21

După ce Radu Drăgușin a refuzat convocarea la naționala U21, selecționerul Florin Bratu a decis să-l cheme la lot pe Marian Șerban de la Chindia Târgoviște.

Jucătorul de 21 de ani evoluează pe postul de mijlocaș ofensiv. România U21 are programat un stagiu de pregătire în Spania, unde va juca două meciuri amicale cu Suedia U20 și Mexico U21.

02-10-2021
12:27

Ianis Hagi, sfătuit să rămână la Rangers

În ultima perioadă, s-a vorbit despre o posibilă plecare a lui Ianis Hagi de la Rangers în această iarnă. Însă, Noel Whelan, fost atacant la Leeds United, Coventry și Middlesbrough, îl sfătuiește pe internaționalul român să rămână la formația antrenată de Steven Gerrard.

„Steven Gerrard nu va dori să piardă niciun jucător acum. Hagi a arătat o atitudine grozavă și când a fost titular și când nu, și este adus de Gerrard, să nu uităm, iar cei doi se înțeleg bine. Glen Kamara a semnat un nou contract pentru că este bucuros la club și sunt sigur că și Hagi este.

Echipele se vor uita întotdeuna la fotbaliști care vor avea succes, iar asta depinde și de antrenor. Sunt sigur că jucătorii lui Rangers profită de faptul că au la antrenamente unul dintre cei mai mari mijlocași din toate timpurile, zi de zi. Interesul cluburilor este doar un compliment pentru club, jucător și manager”, a declarat Noel Whelan, pentru Football Insider.

Ianis Hagi (22 de ani) mai are contract până în 2024 cu Rangers.

02-10-2021
09:50

Monica Niculescu, campioană în proba de dublu de la Astana

Dacă pe tabloul de simplu nu mai strălucește de multă vreme, la dublu îi merge de minune. Monica Niculescu a triumfat, alături de partenera sa, Anna – Lena Friedsman, în proba de dublu a turneului WTA de la Astana (Kazahstan), dotat cu premii de 10.300 de dolari.

Perechea româno-germană le-a învins în ultimul act al competiției pe rusoaicele Angelina Gabueva și Anastasia Zakharova, după un meci decis în super tiebreak, scor 6-2, 4-6, 10-5. Acesta este titlul cu numărul 10 cucerit de sportiva noastră la dublu.

02-10-2021
08:06

Cuneyt Cakir va arbitra Germania - România

UEFA a decis ca turcul Cuneyt Cakir, cel mai controversat arbitru al momentului, să conducă partida Germania – România, programată joi, 8 octombrie, la 21:45, în preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

Deși are o experiență vastă la nivel internațional, acesta a stârnit furia oficialilor lui Ac Milan prin deciziile luate în timpul duelului pierdut pe teren propriu, scor 1-2, cu Atletico Madrid, în cea de-a doua etapă a grupelor Ligii Campionilor. „Diavolii” au contestat vehement atât eliminarea lui Franck Kessie, cât și penalty-ul acordat ibericilor, după un dublu henț, la Thomas Lemar și Pierre Kalulu.

În plus, presa internațională a remarcat în nenumărate rânduri tendința lui Cakir de a judeca fazele instinctual, în loc să apeleze la sistemul VAR. În Germania – România va fi ajutat de tușierii Bahattin Duran și Tarik Ongun, respectiv Alper Ulusoy, în calitate de al patrulea oficial. De asemenea, Abdulkadir Bitigen și Huseyin Gocek se vor afla în camera VAR.

02-10-2021
07:32

România, calificată în semifinalele Campionatelor Europene de tenis de masă

Echipa națională de tenis de masă a României s-a calificat în semifinalele Campionatelor Europene de la Cluj Napoca, după o victorie categorică, scor 3-0, în fața selecționatei similare a Luxemburgului.

Bernadette Szocs a învins-o pe Sara De Nutte cu 3-0 (11-9, 11-5, 11-9), Elizabeta Samara a trecut de Xia Ni cu 3-1 (11-7, 11-9, 4-11, 11-9), iar Daniela Monteiro-Dodean a câştigat meciul cu Tessy Gonderinger cu 3-0 (11-7, 11-5, 12-10). Pentru un loc în ultimul act al competiției, „tricolorele” – care sunt și deținătoarele trofeului – se vor duela cu Franța.

Începe Liga Națională de baschet feminin. Cum vor avea loc meciurile din prima etapă

Vești bune pentru fanii baschetului feminin românesc. Noul sezon al Ligii Naționale își face debutul chiar în această după-amiază, la Târgu Mureș sub forma unui turneu la care vor lua parte 12 din cele 13 echipe înscrise în competiție.

Nu este pentru prima dată când Federația apelează la acest sistem pentru a marca deschiderea campionatului intern. S-a mai întâmplat și în toamna lui 2011, dar pe parchetul de la Sibiu. Trebuie spus că baschetbalistele s-au alăturat campaniei demarate de Fundația Renașterea și au acceptat să intre pe teren purtând tricouri în culoarea speranței, roz, cu scopul de a susține sănătatea femeilor.

ADVERTISEMENT