Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă, 30 aprilie. Handbaliștii de la Minaur Baia Mare s-au calificat în finala Cupei EHF

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de sâmbătă, 30 aprilie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
30.04.2022 | 19:00
Stirile zilei din sport sambata 30 aprilie Handbalistii de la Minaur Baia Mare sau calificat in finala Cupei EHF
Minaur Baia Mare, în finala Cupei EHF. FOTO: site HCM Baia Mare
ADVERTISEMENT
30-04-2022
18:58

Minaur Baia Mare, după 34 de ani din nou într-o finală de cupă europeană

Minaur Baia Mare s-a calificat în finala EHF European Cup, deşi a fost învinsă de formaţia suedeză Alingsas HK, scor 31-28 (10-10), în manşa a doua a semifinalelor competiţiei. 37 de ani au trecut de când Minaur câştiga primul trofeu european.

În tur, Minaur Baia Mare s-a impus pe teren propriu, cu scorul de 34-28, iar cu 62-59 la general se califică în finala European Cup. Ambele echipe au debutat în competiţie chiar din primul tur, iar suedezii au eliminat în optimile de finală vicecampioana Potaissa Turda.

În cealaltă semifinală se confruntă norvegienii de la Drammen HK şi Naerbo IL, cu manşa retur duminică, după 30-27 în tur.

 Cucerirea trofeului pentru Minaur ar fi o performanţă la 37 de ani distanţă de când câştiga prima sa cupă europeană, în 1985. Finala European Cup din 2022 va avea loc tot în dublă manşă, pe 21 şi pe 28 mai.

30-04-2022
16:08

CSA Steaua U19 - Dinamo U19 5-2, în Liga Elitelor

Victorie importantă pentru CSA Steaua în Liga Elitelor U19. „Militarii” au câștigat cu scorul de 5-2 derby-ul cu rivalii de la Dinamo.

Partida a avut loc în ultima etapă a competiție, golurile echipei antrenate de Alin Dumitriu fiind marcate de Andrei Zătreanu, care a reușit un hattrick, Robert Jindiceanu şi Iustin Răducan.

În aceeași zi, echipa U16 a Stelei, pregătită de Andrei Nagy, a reușit doar un rezultat de egalitate în compania lui Petrosport Ploiești, scor 1-1.

30-04-2022
13:48

Radu Petrescu, delegat la CFR Cluj - Farul

Unul dintre cele mai tari meciuri ale etapei a șaptea din play-off-ul Casa Pariurilor Liga 1 i-a fost încredințat lui Radu Petrescu. Centralul din București va arbitra confruntarea dintre CFR Cluj și Farul Constanța, programată duminică, 1 mai, de la ora 21:30.

La partida din Gruia, Petrescu va fi ajutat de asistenții Daniel Mitruți și Tunyogi Ferencz, în timp ce Iulian Călin va îndeplini rolul de al patrulea asistent. Observator de arbitri va fi Aron Juzu, iar Romolus Gabor va fi observator de joc.

Tot mâine, dar de la ora 19:00, în play-out-ul Casa Pariurilor Liga 1 programat meciul FC U Craiova 1948 – UTA Arad. CCA a trimis pentru această partidă următoarea brigadă de arbitri: Sorin Costreie – Vladimir Urzică, Ionuţ Bobe – Bogdan Dumitrache.

30-04-2022
07:27

Alfonso Feijoo, președintele Federației Spaniole de Rugby și-a anunțat demisia

Președintele Federației spaniole de rugby și-a anunțat demisia după eliminarea ibericilor de la Cupa Mondială, decizie care a trimis România la turneul final din Franța, de anul viitor.

Alfonso Feijoo a menționat că va mai rămâne în funcție doar până la aplicarea procedurilor disciplinare inițiate împotriva clubului Alcobendas, la care este legitima pilierul sud-african Gavin van den Berg, cel care a încălcat regula de eligibilitate din cauză căreia Spania a fost descalificată.  

”Voi demisiona, dar nu înainte ca procedurile disciplinare iniţiate să fie bine avansate, pentru a împiedica viitorii lideri ai rugbyului spaniol să le suspende sau să le anuleze fără aprobarea adunării.

Pretinsa falsificare a unui document a fost adusă la cunoştinţa justiţiei. Regret că am ajuns la acest rezultat, dar am fost înşelaţi. Nu m-am gândit niciodată că cineva ar putea modifica un document oficial de rugby”, a spus Feijoo, într-o conferință de presă.

Miliardarul Jim Ractliffe, care a făcut cea mai mare ofertă pentru cumpărarea clubului Chelsea, va continua să investească și la Nice

Proprietarul clubului Nice, din prima ligă a Franței, Jim Ractliffe, care deține și gigantului chimic Ineos, a făcut cea mai mare ofertă pentru cumpărarea clubului de fotbal Chelsea, în valoare de 4,25 de miliarde de lire sterline.

ADVERTISEMENT

Ractliffe a ținut să-i liniștească pe fanii echipei Nice, și a transmis că va continua să investească și în gruparea de pe Coasta de Azur.

”Acest lucru nu diminuează în niciun fel ataşamentul nostru faţă de Nice. Locuiesc în apropiere şi rămân total implicat şi dedicat succesului clubului”, a transmis miliardarul.

ADVERTISEMENT