Sport

Știrile zilei din sport, sâmbătă 4 septembrie. Mircea Rednic și Dorin Mateuț au devenit cetățeni de onoare ai Hunedoarei

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri sportive ale zilei de sâmbătă, 4 septembrie.
Stirile zilei din sport sambata 4 septembrie Mircea Rednic si Dorin Mateut au devenit cetateni de onoare ai Hunedoarei
ADVERTISEMENT
04-09-2021
19:18

Mircea Rednic și Dorin Mateuț au primit „Cheia Orașului Hunedoara”

Mircea Rednic și Dorin Mateuț au început fotbalul la Corvinul Hunedoara, iar în acest weekend au participat la centenarul clubului alături de nume grele precum Miodrag Belodedici, Bogdan Stelea, Ioan Andone, Florin Răducioiu sau Cosmin Olăroiu.

„Este o onoare, sunt mândru ca sunt cetățean de onoare al orașului în care m-am născut, am crescut, am iubit și unde m-am realizat și ca om și ca fotbalist. Am eu asta cu trecutul, la Dinamo la fel, aici la fel, păcat că orașul se vede că arată mult mai bine decât în perioada în care eram eu aici, dar baza a fost lăsată in paragină și e păcat.

Eu cred că Hunedoara, la ce a reprezentat pentru fotbal, merită sa aibă un stadion. 6-8 mii de locuri sunt suficiente, dar în primul rând trebuie să-și facă o echipă”, a declarat Mircea Rednic după ce a primit distincția.

04-09-2021
16:28

Amicale pentru Steaua, Rapid și Chindia

CSA Steaua București, Rapid și Chindia Târgoviște au profitat de pauza pentru meciurile echipelor naționale și au disputat partide amicale în compania celor de la FC Voluntari, FC Argeș și FC Brașov.

CSA Steaua a pierdut în Ghencea cu 2-1 în fața ilfovenilor, după ce Pacionel a ratat un penalty în ultimul minut. Răsdan a marcat pentru „militari”, în timp ce pentru Voluntari au înscris Idan Golan și Viktor Angelov.

Rapid s-a deplasat la Pitești, unde a jucat împotriva echipei locale și a terminat la egalitate, scor 2-2. Au înscris: Said și Palic pentru piteșteni, în timp ce ultima achiziție, Stahl și Moise au înscris pentru giuleșteni.

Chindia Târgoviște a terminat la egalitate meciul de la Brașov, după ce echipa din liga secundă a condus până în minutul 116. Daniel Popa a înscris pentru dâmbovițeni, în timp ce pentru echipa lui Ilie Stan a înscris Iulian Roșu în minutul 26.

  • CSA Steaua – FC Voluntari 1-2
  • FC Argeș – Rapid 2-2
  • FC Brașov – Chindia 1-1
04-09-2021
14:49

Maxx Verstappen, cel mai rapid în calificările Marelui Premiu al Olandei

Maxx Verstappen va pleca din pole-position în Marele Premiu al Olandei, care se va desfășura duminică pe circuitul de la Zandvoort. Pilotul olandez, puternic susținut din tribune de peste 70.000 de conaționali, a fost cel mai rapid în calificările disputate sâmbătă. El va fi urmat pe grila de start de ambii piloți Mercedes, Lewis Hamilton și Valteri Bottas.

Sesiunea de calificări nu a fost lipsită însă de incidente. În Q1, în ultimul său tur rapid, germanul Sebastian Vettel a fost blocat de cele două monoposturi Haas, care ocupau întreaga lățime a pistei, și a ratat astfel calificarea în Q2.

Cea de-a doua sesiune de calificări a fost oprită de două ori cu steag roșu, după ce ambii piloțși ai celor de la Williams, George Russel și Nicholas Latifi, au lovit zidurile de protecție în momente diferite.

04-09-2021
12:56

Pilotul Adrian Răspopa a decedat după un accident teribil suferit în Raliul Iașului

Proba specială din cadrul Raliului Iașiului a fost oprită după ce un pilot a suferit un accident grav în zona Hadâmbu.  Deși copilotul Cosmin Diacu a ieşit singur din maşină, pilotul Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenția organizatorilor pentru a fi scos din mașina încarcerată.

A fost transportat de urgență la spitalul Sfântul Spiridon din Iași cu elicopterul. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața, pilotul a decedat la puțin timp după ce a ajuns la spital.

Mașina a fost distrusă aproape în totalitate și a fost scoasă pe rampă
Mașina a fost distrusă aproape în totalitate și a fost scoasă pe rampă

Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iaşului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieşire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi.

„Pilotul Adrian Răspopa și-a pierdut viața în urma accidentului grav de pe a doua probă specială de la Raliul Iașului. Transportat cu elicopterul la Spitalul Județean de Urgență, acesta a fost operat, însă din cauza rănilor grave, nu a mai putut fi salvat.

Conducerea competiției a decis oprirea tuturor probelor aflate în desfașurare și anularea etapei. Conducerea Federației Române de Automobilism Sportiv, prezentă la fața locului, este în aceste momente alături de cei apropiați lui Adi și de sportivi în zona creată pentru Parcul Închis unde se păstrează un moment de reculegere.

La nivelul Consiliului Federal s-a creat o comisie pentru a analiza circumstanțele și modul de intervenție la locul accidentului.
Odihnește-te în pace, Adi!”, este postarea de pe contul de Facebook al Federației Române de Automobilism Sportiv.

 

„Proba specială e întreruptă. Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenţia medicilor, a fost stabilizat şi e transportat de urgenţă la spital. Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigaţii suplimentare. Un elicopter îi preia pe cei doi membri ai echipajului pentru a-i transporta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Iaşi. Proba specială cu numărul 2 se neutralizează”, au anunţat organizatorii pe pagina de Facebook.

04-09-2021
10:20

Federico Bernardeschi a fost amendat cu 40.000 de euro

Jucătorul celor de la Juventus, Federico Bernardeschi a fost amendat cu suma de 40.000 de euro. Autoritățile din Italia au descoperit că pe plaja cumpărată de jucătorul italian,  Amare Holi Beach, 11 persoane din 16 nu aveau contracte de muncă.

„În ultimele ore, s-au răspândit mai multe știri în legătură cu amenda de 40.000 de euro pe care am primit-o. Presa profită de numele lui Federico Bernardeschi. Ceea ce s-a scris este total neadevărat. Amare Holi Beach nu are muncitori ”la negru”. Muncitorii despre care se vorbește nu fac parte dintre noi. Sunt doar niște străini care au organizat o petrecere privată fără nicio legătură cu noi.

Suntem niște tineri antreprenori care au intrat în joc într-unul dintre cele mai grele momente din istoria Italiei. Am avut parte de carantină, de falimente, de obstrucționări și limitări. Am rămas întotdeauna tăcuți și am resimțit fiecare decizie. Am muncit zilnic cu capul plecat pentru a ne crea un viitor, nouă și familiilor noastre.

Specificăm faptul că Federico Bernardeschi nu știe despre aceste lucruri. Luna trecută, compania noastră a devenit singurul administrator al acelei plaje”, a fost mesajul publicat de Amare Holi Beach pe rețelele de socializare.

04-09-2021
07:55

Gică Hagi a făcut spectacol cu ocazia amicalului Galatasaray - Farul

Farul Constanța, echipă antrenată și patronată de Gică Hagi, se află la Istanbul, unde duminică va juca un meci amical cu Galatasaray, echipă pentru care „Regele” a scris istorie.

Până la meci, jucătorii constănțeni trag la antrenamente, iar alături de ei s-a pregătit și Hagi, care a făcut spectacol pe gazon, ca în zilele de odinioară.

„Ne bucurăm că putem evolua împotriva unui nume important din fotbalul european. Chiar dacă 14 dintre componenții echipei au fost convocați la loturile naționale de juniori, tineret și seniori și nu îi vom avea disponibili la acest amical, va fi un test foarte bun pentru toți ceilalți care vor face această deplasare”, a declarat Gică Popesc, președintele Farului, pentru site-ul oficial al clubului constănțean.

Ronald Koeman, atacat dur de Miralem Pjanic

Transferat la Barcelona de la Juventus Torino în urmă cu un an, pentru 60 de milioane de euro, mijlocașul bosniac Miralem Pjanic a fost o deziluzie. Prin urmare, Ronald Koeman a decis să renunțe la serviciile sale și l-a împrumutat în Turcia, la Beșiktaș.

Jucătorul îl acuză pe tehnicianul olandez de lipsă de respect și spune că din cauza acestuia nu a dat randamentul scontat la echipa catalană.

ADVERTISEMENT

„Mi-ar fi plăcut să vină să-mi spună în față că nu sunt pe placul lui. Conversațiile directe nu au existat și nu înțeleg de ce. E complicat pentru că a fost prima dată când am pățit așa ceva. Sunt un jucător care poate accepta orice, dar aș fi vrut să mi se spună față în față, nu să ne prefacem că nimic nu s-a întâmplat și eu am 15 ani.

Cel mai urât lucru din partea unui antrenor, din partea căruia consider că a fost o lipsă totală de respect, a fost asta: «Cei care nu jucau aveau parte de antrenamente intense după meciuri, în timp ce titularii făceau recuperare. Pentru cei care nu jucau, antrenorul nu era niciodată acolo să-i vadă».

ADVERTISEMENT

Cum poți schimba lucrurile dacă antrenorul nu este la antrenament să te vadă sau să-ți vadă atitudinea? Pentru mine, este o lipsă foarte mare de respect”, a declarat Miralem Pjanic în cotidianul spaniol Marca.

Tags: