Sport

Știrile zilei din sport, vineri 22 octombrie. Naționala feminină de fotbal, primul eșec în preliminariile CM 2023

FANATIK vă prezintă cele mai importante știri din sport, vineri 22 octombrie.
22.10.2021 | 21:00
Stirile zilei din sport vineri 22 octombrie Nationala feminina de fotbal primul esec in preliminariile CM 2023
ADVERTISEMENT
22-10-2021
20:49

Naționala feminină, înfrângere în Elveția

Echipa națională de fotbal feminin a României a fost învinsă, în deplasare, scor 0-2, de reprezentativa Elveției, în cel de-al treilea meci jucat în Grupa G a preliminariilor pentru CM 2023.

Golurile învingătoarelor au fost marcate de Crnogorcevic (48, 90 pen.). Selecționerul Cristian Dulca a folosit următoarea formulă de echipă: Părăluță – Corduneanu, Oprea, Ficzay, Olar – Bortan, Vătafu – Meluță, Herczeg (Ambruș 60), Laiu (Carp 60) – Rus.

După aceste eșec ”tricolorele” se află pe locul trei în grupă, cu 6 puncte, primele locuri, cu 9 puncte, fiind ocupate de Elveția și Italia.

22-10-2021
19:10

Șumudică, a doua victorie la rând cu Yeni Malatyaspor

Echipa Yeni Malatyaspor, antrenată de Marius Șumudică, a învins, pe teren propriu, scor 2-1, formația Altay Izmir, în etapa a 10-a a campionatului Turciei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Teteh (57) și Adem Buyuk (68 penalty), în timp ce pentru oaspeți a înscris Bamba (84). După această victorie, a doua la rând cu tehnicianul român pe bancă, Yeni Malatyaspor a urcat pe locul 11 în clasament, cu 12 puncte.

Echipa Al Ittihad a suferit prima înfrângere de la venirea ca antrenor al lui Cosmin Contra, fiind învinsă, pe teren propriu, scor 0-2, de formația Al Shabab, în etapa a 9-a a campionatului Arabiei Saudite. Formația tehnicianului român a rămas pe poziția secundă în clasament, cu 17 puncte, unul mai puțin decât liderul Damac.

Atacantul Bogdan Stancu a marcat singurul gol al meciului câștigat de echipa Eyupspor cu 1-0 în fața formației Adanaspor, în etapa a 10-a a ligii secunde din Turcia. Fotbalistul român a fost integralist și a adus trei puncte cu golul reușit în minutul 88.

22-10-2021
15:55

Olaru și Kichenok sunt în finala de dublu de la Kremlin Cup

Perechea Raluca Olaru/Nadita Kichenok (România/Ucraina), cap de serie numărul 4, s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului de categorie WTA 500 Kremlin Cup.

Cele două au învins în semifinale cuplul rus Natela Dzalamizde/Kamilla Rakhimova, scor 7-5, 7-5, după o oră şi 44 de minute de joc. În finală, Olaru şi Kichenok vor întâlni cuplul Jelena Ospatenko/Katerina Siniakova (Letonia/Cehia), cap de serie numărul 2.

22-10-2021
14:57

CCA l-a delegat pe Horațiu Feșnic să oficieze la centru primul derby Dinamo – Rapid, după 6 ani

Comisia Centrală a Arbitrilor l-a delegat pe clujeanul Horațiu Feșnic să conducă meciul dintre Dinamo și Rapid, din etapa a 13-a a Ligii 1 casa pariurilor.

Centralul va fi asistat de Alexandru Cerei şi Ciprian Danşa, iar arbitru de rezervă a fost desemnat George Vidican. Dinamo – Rapid se joacă sâmbătă, de la 20:30.

Ultima întâlnire dintre cele două formații s-a disputat pe 15 aprilie 2015. Atunci dinamoviștii s-au impus cu scorul de 2-0, prin golurile lui Cmovs (autogol) și Gavrilă.   

22-10-2021
14:08

Irina Begu, eliminată în sferturi la Tenerife Open

Jucătoarea Irina Begu, locul 56 WTA, a ratat calificare în semifinalele turneului de categorie WTA 250 Tenerife Open.

Românca a fost învinsă de sportiva americană Ann Li, numărul 60 mondial, scor 5-7, 5-7, în aproape două ore de joc. Pentru performanța reușită la turneul din Spania, Begu şi-a asigurat un premiu de 5.800 de dolari şi 60 de puncte WTA.

22-10-2021
12:29

Antrenorul de box Dumitru Dobre a murit într-un accident auto

Tehnicianul se afla la volanul mașinii, în care se mai găseau soția lui, pe bancheta din spate, și mun tânăr, pe scaunul din dreapta șoferului, informează as.ro. Antrenorul ar fi intrat pe contrasens, intrând sub un TIR, iar impactul a fost atât de puternic, încât a murit pe loc.

La fața locului a ajuns pe echipă de descarcerare din cadrul ISU, care i-a transportat pe cei trei pasageri la Spitalul Universitar de Urgență Elias. Medicii au încercat să-l readucă la viață, dar fără succes. Soția lui și celălalt pasager au scăpat cu viață. Principala ipoteză de lucru a polițiștilor Brigăzii Rutiere ar fi aceea că șoferului i s-a făcut rău la volan.

Dobre a profesat ca antrenor încă dinainte de decembrie 1989, la Grivița Roșie. Ulterior, o perioadă a fost la Rapid, după care a trecut la CSA Steaua, unde a pregătit sportivi până în ziua în care a murit.

El a devenit cunoscut publicului larg după ce a jucat în filmul „Caisă”, în care este vorba despre greutățile pe care le întâmpină un antrenor de box care vrea să scoată campioni din copii proveniți din familii defavorizate. Cel mai bun elev al său era un puști de 13 ani, poreclit „Caisă”.

22-10-2021
11:27

Pilotul echipei Aston Martin, Sebastian Vettel va fi retrogradat pe grila de start în MP al SUA

Echipa tehnică a cvadruplului campion mondial de Formula 1 Sebastian Vettel a fost obligată să schimbe motorul monopostului, astfel că pilotul va fi retrogradat pe grila de start al Marelui Premiu al SUA, programat duminică.

Anunțul a fost făcut chiar de pilotul echipei Aston Martin: ”Vom avea un weekend dificil, vom schimba motorul, deci vom primi o penalizare pe grila de start”, a spus Vettel, citat de AFP.

După olandezul Max Verstappen în Rusia și Lewis Hamilton în Turcia, Vettel este al treilea pilot care va suporta această penalizare în actualul sezon. În Turcia, Hamilton a fost retrogradat 10 poziții pe grila de start.

22-10-2021
09:13

”Tricolorii mici” vor juca un amical de gală cu Italia

Echipa națională U21 a României va disputa pe 16 noiembrie un amical în compania Italiei. Meciul se va disputa la Frosinone, informează Federația Română de Fotbal.

Naționala pregătită de Florin Bratu va disputa în perioada următoare doar meciuri de verificare fiind calificată direct la turneul final al Campionatului European din 2023, în calitate de țară organizatoare.

Conform sursei citate, România U21 ar mai putea disputa un meci test, până la sfârșitul acestui an, adversarul urmând a fi anunțat ulterior.

De la instalarea sa în funcția de selecționer al naționalei de tineret, Florin Bratu a disputat trei meciuri. A obținut o victorie, 1-0 cu Suedia U20, o remiză (1-1 cu Georgia) și un eșec 1-3 cu Mexic U21.

Pentru această acțiune, Florin Bratu a apelat la „stranierii” Radu Drăgușin (Sampdoria / Italia), Alexandru Țârlea (Alaves / Spania), Ricardo Farcaș (Siena / Italia), Louis Munteanu (Fiorentina / Italia), Marius Corbu (Akademia Pușcaș/Ungaria) și Daniel Birligea (Teramo Calcio / Italia).

22-10-2021
08:24

Succes important pentru Sepsi Sfântu Gheorghe în grupele Euocup la baschet feminin

Campioana României la baschet feminin Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a obținut prima victorie în grupele Eurocup. Trupa din Covasna a trecut cu 62-47 de Elazig Il Ozel Idare (Turcia).

Primul și ultimul sfert au fost decisive în obținerea victoriei care le plasează pe fetele de la Sepsi Sfântu Gheorghe pe poziția a doua în clasamentul grupei, cu 3 puncte, la egalitate cu Elazig.  

Etapa viitoare, campioana României o va înfrunta pe UNI Gyor, ultima în grupă cu două puncte.

22-10-2021
07:30

Maria Ceplinsci, locul 16 în finala mondială de la individual compus

Gimnasta Maria Ceplinschi, singura reprezentantă a României la Campionatele Mondiale de la Kitakyushu, a încheiat finala la individual compus pe poziția a 16-a.

Ea a fost notată cu 13,633 la sărituri, a 10-a notă, 12,566 la paralele (a 16-a notă), la bârnă a primit 11,633 la bârnă, a 22-a notă, iar la sol evoluția ei a fost notată cu 13,066 la sol, a 5-a notă din concurs.

În vârstă de 16 ani, Ceplinschi va concura la sfârșitul acestei săptămâni (duminică), în finala de la sol. Mondialele de la Kitakyushu  sunt primele din cariera sportive, la seniori.

22-10-2021
07:29

Un fost jucător al lui Celta Vigo a murit electrocutat în propria cadă

Santiago Otero, fost jucător al echipei Celta Vigo, a murit electrocutat în cadă. Sportivul de 38 de ani, care a evoluat în ultima vreme la o echipă de amatori din Madrid, și-a dorit doar să se relaxeze după ultimul meci.

Ajuns acasă a intrat în cadă, dar nu a renunțat la telefonul mobil. Pentru că bateria se descărcase, Otero a conectat telefonul la o priză.

Soția acestuia l-a găsit a doua zi dimineața, fără suflare, cu telefonul pe piept. Medicii legiști au stabilit că fostul fotbalist era decedat de aproximativ 10 ore, cauza morții fiind electrocutarea.

Manchester United a primit nota de plată după victoria in extremis cu Villareal din Liga Campionilor

UEFA a amendat clubul Manchester United cu suma de 7.058 de lire sterline pentru că nu a reușit să controleze bucuria fanilor la golul marcat de Cristiano Ronaldo din minutul 90+5.

Forul european a decis că starul portughez s-a bucurat în exces la reușita care a victoria echipei sale fapt ce a dus la invadarea terenului la finalul întâlnirii. În plus, englezii au aruncat mai multe obiecte pe teren, lucru interzis de UEFA.

ADVERTISEMENT

Manchester United nu este singurul club amendat de forul european. West Ham trebuie să achite 50.571 de lire sterline (aproximativ 60.000 de euro) pentru incidentele din timpul meciului cu Rapid Viena din 28 septembrie, din Europa League.

Fanii ambelor echipe au aruncat obiecte pe teren astfel că și austriecii vor achita aceeași amendă. În plus, fanii celor de la Rapid au primit interdicție să participe la următorul meci european al echipei favorite.

ADVERTISEMENT