Sport

Știrile zilei din sport, vineri, 26 noiembrie. Sepp Blatter, audiat în dosarul atribuirii organizării CM din Qatar

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 26 noiembrie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport vineri 26 noiembrie Sepp Blatter audiat in dosarul atribuirii organizarii CM din Qatar
ADVERTISEMENT
26-11-2021
21:49

Fostul șef al FIFA, Sepp Blatter, audiat ca martor în dosarul atribuirii organizării Cupei Mondiale de anul viitor

Sepp Blatter a fost audiat de anchetatori, la Zurich, în dosarul atribuirii organizării Cupei Mondiale din 2022 Qatarului. Fostul șef al FIFA a stat în fața anchetatorilor francezi, joi şi vineri.

În vârstă de 85 de ani, Blatter care este martor în dosarul amintit în care anchetatorii care luptă împotriva corupţiei şi infracţiunilor financiare, a fost invitat la sediul Ministerului Public din Elveţia.

Ancheta a fost demarată de Parchetul naţional financiar din Franța, iar la începutul acestei luni Sepp Blatter şi Michel Platini, fost preşedinte al UEFA, au fost trimişi în judecată pentru mai multe infracţiuni.

Cei doi sunt acuzați de fraudă, fals şi deturnare de fonduri, în valoare de două milioane de dolari. Cei doi au fost între timp suspendați din fotbalul mondial.

26-11-2021
20:58

România a învins-o pe Moldova cu 3-0 la fotbal feminin

Reprezentativa feminină a României a învins, vineri, la Mogoşoaia, cu scorul de 3-0, selecţionata Republicii Moldova, într-un meci din grupa G de calificare la Cupa Mondială din 2023. Golurile au fost marcate de Bălăceanu ’53, Ciolacu ’70 şi Carp ’89.

În ultimul meci din acest an, „tricolorele” vor întâlni Italia, pe 30 noiembrie. În clasament, România ocupă locul 3, cu 9 puncte, în timp ce vecinele noastre sunt pe 6, fără niciun punct după trei etape. Lider în clasament este Elveţia, care are 15 puncte, din cinci meciuri disputate.

Programul grupei G în 2022:

8 aprilie 2022: Moldova – Croaţia, ROMÂNIA – Elveţia, Italia – Lituania
12 aprilie 2022: Elveţia – Italia, Croaţia – ROMÂNIA, Moldova – Lituania

24 iunie 2022: Moldova – ROMÂNIA
28 iunie 2022: Lituania – Moldova

2 septembrie 2022: Lituania – ROMÂNIA, Croaţia – Elveţia, Moldova – Italia
6 septembrie 2022: Italia – ROMÂNIA, Lituania – Croaţia, Elveţia – Moldova

26-11-2021
20:05

Maratonista Susan Kipsang-Jeptooo, reprezentanta Franței la JO 2020, implicată într-un caz de dopaj

Susan Kipsang-Jeptooo, reprezentanta Franței în proba de maraton la Jocurile Olimpice de la Tokyo vara trecută, se numără printre cele patru persoane inculpate într-un dosar de dopaj și fals în documente investigat la Roanne. 

Cazul a fost deschis în 2019 și-l viza pe un atlet kenyan. Acesta participa la probe de semi-fond sub numele de Kennedy Lagat-Kipyego, iar la maraton ca Nicolas Cheruiyot-Chumba. El a fost declarat pozitiv la testosteron și, ulterior, nandrolon.

Cercetările au continuat iar acum sunt puse sub acuzare alte trei persoane. Este vorba despre Susan Kipsang-Jeptooo, soțul acesteia și antrenorul ei. Kipsang-Jeptooo, în vârstă de 34 de ani, este originară din Kenya și a primit cetățenia franceză în urmă cu doi ani.

Harzouz Saadi, fostul antrenor al sportivei, spune că el a fost doar audiat în acest caz. Și că pentru moment nu a fost inculpat, astfel că va apela la un avocat doar dacă este cazul. A precizat însă că a dorit să pună capăt colaborării cu Susan tocmai pentru că nu erau toate lucrurile clare.

26-11-2021
17:47

Echipa lui Cosmin Olăroiu, succes confortabil în Cupa Emiratelor Arabe Unite

Al Sharjah, echipa antrenată de Cosmin Olăroiu, a câștigat cu scorul de 4-1 meciul cu Dhafra din Cupa Emiratelor Arabe Unite. Echipa lui Olăroiu a deschis repede scorul, în minutul 4, prin Sultan, și conducea cu 2-1 la pauză după reușita lui Alhashmi (39), în vreme ce gazdele au înscris chiar înaintea pauzei prin Mohamed.

Saleh (55) şi Vinicius (86) au marcat celelalte două goluri ale lui Al Sharjah. Într-o altă partidă, Baniyas, echipa antrenată de Daniel Isăilă a făcut egal 2-2 cu Al Oruba.

Meciurile au contat pentru grupa echipelor învinse în primul tur. Practic sunt meciuri de clasament, pentru stabilirea ierarhiei în zona loculrilor 9-14.

26-11-2021
16:51

Neplătiți de luni bune, 6 fotbaliști de la Academica Clinceni au reclamat clubul la LPF

Șase jucători ai Academicii Clinceni, ocupanta ultimului loc în clasamentul primului eșalon, au reclamat clubul ilfovean pentru neplata salariilor pe ultimele trei luni. Președintele Iulian Stoica a confirmat acest lucru, dar nu este de acord cu inițiativa jucătorilor.

”Este adevărat, dar am speranțe că vom rezolva situația. Nu mi se pare normal ce au făcut totuși. Imediat după ce au trecut 3 luni și n-au fost plătiți, și-au băgat memorii! 

Nu mi se pare normal nici să avem doar 4 puncte în 16 etape. Dacă nu se redresează corabia, să-și asume și ei responsabilitatea!”, a declarat Stoica pentru GSP.ro.

26-11-2021
15:43

Stefano Pioli, acord cu AC Milan până în 2023

Antrenorul echipei AC Milan, Stefano Pioli, a semnat un nou angajament cu echipa la care activează și Ciprian Tătărușanu. Noua înțelegere este valabilă până în 2023, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon.

Potrivit Gazzetta dello Sport, Pioli va obţine 4 milioane de euro pe sezon, de două ori mai mult decât a încasat în perioada 2019-2021.

Cu Pioli pe bancă, AC Milan a revenit în lupta pentru câștigarea campionatului în Italia. În sezonul trecut a terminat pe locul 2, iar în acest moment este la egalitate de puncte (32) cu Napoli, cele două formații ocupând primele două poziții.

26-11-2021
14:48

Miroslav Pelta, fostul șef al Federației de fotbal din Cehia a fost condamnat pentru corupție

Fostul șef al Federației de fotbal din Cehia, Miroslav Pelta, a primit o condamnare de șase ani de închisoare. În plus, acesta va trebui să achite și o amendă de 200.000 de euro.

Pelta a fost găsit vinovat într-un dosar în care era cercetat pentru fapte de corupție, manipularea unor fonduri publice de dezvoltare în favoarea unor cluburi şi a federaţiei naţionale.

Sentința s-a pronunțat în primă instanță, iar pedeapsa poate fi atacată cu recurs. Miroslav Pelta a susținut pe toată durata procesului că este nevinovat.

26-11-2021
13:12

România întâlnește peru în barajul pentru calificările în Cupa Davis

Întâlnirea din Cupa Davis dintre echipele României și Peru va fi găzduită de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, iar în meciul de deschidere își vor încrucișa rachetele Nicolae Frunză și Nicolas Alvarez.

Jucătorul român ocupă locul 626 în topul mondial, în timp ce Alvarez este cel mai important jucător din echipa sud-americană, numărul 392 ATP. Meciul de deschidere se joacă sâmbătă, de la ora 12:00.

În cel de al doilea meci de simplu se vor duela Marius Copil (locul 275 ATP) şi Conner Huertas del Pino (654 mondial). Duminică de la ora 11:30 este programat meciul de dublu, dintre perechea Marius Copil/Horia Tecău şi Sergio Galdos/Arklon Huertas del Pino.

În cel de al treilea meci se simplu se vor înfrunta Marius Copil şi Nicolas Alvarez, iar ultimul este programat între Nicolae Frunză şi Conner Huertas del Pino.

26-11-2021
11:48

Eugen Trică a exclus din lot doi jucători importanți înaintea meciului cu Dinamo

Eugen Trică a decis ca Vlad Achim și Bradley Diallo, doi dintre jucătorii importanți ai echipei FC U Craiova 1948, să rămână în afara lotului pentru meciul cu Dinamo, programat vineri, 26 noiembrie, la ora 20:30, pe arena din Ștefan cel Mare. Francezul se accidentase în duelul cu Rapid, dar s-a antrenat normal pe tot parcursul acestei săptămâni.

Obiectibul alb-albaștrilor rămâne, însă, victoria. „Gândul nostru e să mergem la București și să câștigăm cele 3 puncte, care sunt foarte importante pentru noi. Echipa s-a pregătit bine”, a dat asigurări tehnicianul, la plecarea spre Capitală.

26-11-2021
10:32

Gabriela Ruse, meci de gală la Londra. Adversară îi va fi Emma Răducanu

Gabriela Ruse și Emma Răducanu vor fi protagonistele unui meci de gală, organizat în The Royal Albert Hall, din Londra. Cu alte cuvinte, sportiva noastră se va alătura astfel unei companii selecte de personalități ale României – precum Nadia Comăneci sau Gheorghe Zamfir – care au avut ocazia să performeze în această sală de evenimente, recunoscută la nivel global.

În plus, vom asista la prima partidă de tenis disputată de Emma Răducanu acasă, în Marea Britanie, după succesul istoric de la US Open. Aceasta este programată duminică, 28 noiembrie, la ora 14:00.

26-11-2021
08:24

Ana Bogdan, despre cel mai dificil moment al carierei: „Nu aveam cu ce să îmi plătesc biletele de avion”

În 2019, la doar câteva luni după ce a urcat în primele 60 de jucătoare ale lumii, Ana Bogdan a fost măcinată de problemele financiare. Situația era atât de dificilă încât abia a reușit să facă rost de banii necesari pentru deplasarea la Australian Open și intenționa să pună punct carierei.

Mă mutasem la București și nu aveam cum să plec la Australian Open să joc în calificări, pentru că nu aveam cu ce să îmi plătesc biletele de avion și într-un final m-am împrumutat de la niște prieteni și așa am reușit să plec, am câștigat calificările, am jucat pe tabloul principal iar de acolo cu banii pe care i-am câștigat, am început să mă susțin singură. 

Și ultimul moment în care am vrut să iau o pauză de la tenis, nu să mă las, a fost cel din februarie din acest an, în care nu mă mai regăseam nicicum pe teren, nu mai simțeam bucurie, plăcerea de a juca, parcă nu mai trăiam, eram foarte tristă pe teren.

Atunci a fost momentul în care am decis să iau o pauză, indiferent cât era de lungă, până când am simțit că mi-e dor de tenis și că vreau să mă reîntorc pe teren”, a mărturisit sportiva noastră (n.r. aflată acum pe locul 113 WTA), într-un interviu acordat recent.

26-11-2021
08:16

Bernadette Szocs, în optimile Mondialelor de tenis de masă

Bernadette Szocs s-a calificat în optimile Campionatelor Mondiale de tenis de masă de la Houston (Texas), după o victorie fără mari emoții, scor 4-2 (13-11, 11-9, 3-11, 11-9, 4-11, 11-9), în fața sud-coreencei Jihee Jeon.

Pentru un loc în semifinale, aceasta se va duela cu japoneza Kasumi Ishikawa. În schimb, Andreea Dragoman a cedat în șaisprezecimi în fața thailandezei Suthasini Sawettabut, scor 4-2 (11-4, 11-3, 8-11, 7-11, 11-8, 11-7).

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în Serie A și Serie B

Președintele Federației Italiene de Fotbal a afirmat recent că există posibilitatea ca vaccinarea să devină obligatorie pentru toți jucătorii care evoluează în Serie A și Serie B. Decizia finală aparține, însă, Guvernului.

Le-am cerut Asociaţiei Fotbaliştilor şi Lega Serie A şi B să îi facă pe jucători să fie conştienţi de situaţie cu ceva putere de convingere. Avem 4-5 la sută din jucători care nu au certificat verde de vaccinare cu schemă completă, însă în cazul unora dintre ei asta se întâmplă pentru că li s-a administrat un ser care nu este recunoscut în ţara noastră.

ADVERTISEMENT

Vom verifica situaţia şi dacă sunt cifre care să sugereze că mediul fotbalistic nu este sigur, îi vom cere guvernului o decizie ad-hoc similară cu cea în cazul personalului din şcoli. Chiar şi cu protocolul actual, dacă există oameni anti-vaccinare care intră în vestiar aceştia creează un risc mare. Nu ne putem permite un eşec după toate sacrificiile făcute”, a declarat Gabriele Gravina.