Sport

Știrile zilei din sport, vineri, 28 ianuarie. Fără mască la ceremoniile de premiere de la JO de iarnă

FANATIK vă prezintă în amănunt cele mai importante știri din sport ale zilei de vineri, 28 ianuarie. Informații de ultimă oră, rezultate, declarații, totul doar în știrile zilei din sport.
Stirile zilei din sport vineri 28 ianuarie Fara masca la ceremoniile de premiere de la JO de iarna
CIO a anunțat că a luat decizia să relaxeze măsurile pe timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, astfel că sportivii nu vor fi obligați să poarte mască în timpul ceremeniilor de înmânare a medaliilor. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
28-01-2022
21:32

CIO a relaxat măsurile preventive la JO de iarnă de la Beijing

CIO a anunțat că a luat decizia să relaxeze măsurile pe timpul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, astfel că sportivii nu vor fi obligați să poarte mască în timpul ceremeniilor de înmânare a medaliilor.

”Protocolul ceremoniei victoriei a fost adaptat pentru a permite sportivilor să-și împărtășească emoțiile cu lumea în timpul acestei experiențe unice din cariera lor sportivă, ajutând în același timp mass-media să surprindă pe deplin momentul”, a anunțat forul olimpic.

În schimb, CIO a menținut decizia ca sportivii să-și pună singuri medaliile la gât în timpul premierei, pentru a evita cât mai mult contactul între persoane. Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing sunt programate  între 4 și 20 februarie.

28-01-2022
19:38

La Miami prinde viață primul circuit din istorie desenat și construit chiar de organizatorii Formulei 1

Miami International Autodrome urmează să găzduiască pe 8 mai 2022 ediția inaugurală a Miami Grand Prix. Aceasta urmează să fie prima cursă dintr-o serie de 10, contractul semnat de organizatorii americani fiind valabil timp de un deceniu.

Construit în Miami Gardens, lângă Hard Rock Stadium, arena echipei din NFL Miami Dolphins, circuitul reprezintă o premieră în istoria Marelui Circ. Pentru că este primul desenat și realizat cu sprijinul Formulei 1, după cum precizează chiar site-ul oficial al competiției.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by F1 Miami Grand Prix (@f1mia)

Circuitul va avea o lungime de 3,36 mile (5,41 km). Va avea 19 viraje, trei linii drepte, trei zone DRS (Drag Reduction System). Pe cea mai lungă linie dreaptă este de așteptat ca mașinile să atingă o viteză maximă de aproximativ 200 mph (320 kmh).

28-01-2022
19:08

Ana Bogdan, calificată în penultimul act al primului turneu jucat în 2022

Ana Bogdan a obținut calificarea în penultimul act al turneului ITF de la Andrezieux-Boutheon (Franţa), care este dotat cu premii totale în valoare de 60 de mii de euro. Românca a învins-o pe franţuzoaica Salma Djoubri, scor 6-3, 6-3.

Locul 116 WTA, Bogdan (29 de ani), care este a treia favorită a competiției,a trecut în 92 de minute de adversara ei în vârstă de 19 ani, situată pe locul 467 mondial. În semifinale, românca va juca împotriva unei alte sportive din Franța, Jessika Ponchet (25 ani, 199 WTA).

Va fi a treia confruntare din istorie dintre Ana Bogdan și Jessika Ponchet. Bogdan s-a impus până acum cu feicare ocazie. A fost 6-1, 6-3 în 2019, în optimi la Concord (Massachusetts), şi 7-5, 7-5 în 2021, în sferturi la Limoges, și pornește cu prima șansă la duelul de sâmbătă, 29 ianuarie.

28-01-2022
18:35

Pui de căprioară, salvat de la înec de o sportivă de la CSM Bistrița

O sportivă de la CSM Bistrița a devenit eroina zilei, după ce a salvat de la înec un pui de căprioară. Aflată la antrenament alături de colegele sale, în zona Stadionului „Jean Pădureanu”, aceasta a surprins momentul în care animăluțul a sărit în apele înghețate ale râului Bistrița, în încercarea de a scăpa de haita de câini care îl urmărea.

Fără să stea pe gânduri sau să aștepte ca echipajele medicale să ajungă la fața locului, tânăra a sărit după el și a reușit, potrivit bistrițeanul.ro, să-l aducă teafăr la mal. Ulterior, ea a fost preluată de Echipajul de Prim Ajutor, în vederea îngrijirilor medicale, în timp ce puiul de căprioară a ajuns la un veterinar, care speră să-l salveze.

Noi ne uitam pe geam şi am văzut dintr-o dată că fugeau nişte animale, dar nu ne-am dat seama ce animale. Ne-am uitat mai atente şi am văzut că patru câini mari au fugit după ea în apă şi au tras-o la mal.

Noi am fugit repede, am coborât la ea ca să o salvăm, am aruncat cu pietre după câini. I-am pus nişte prosoape la gât şi am învelit-o cu o plapumă ca să nu îi fie frig, pentru că a fost în apă. Prosoapele le-am pus ca să acopere rana, să nu îi mai curgă sânge”, a declarat micuța eroină, Timea Motogna.

28-01-2022
17:38

Transfer de Champions League la echipa de handbal a Rapidului

Rapid București a anunțat un nou transfer la echipa de handbal. Liderul din Liga Națională s-a întărit cu triplă câștigătoare a Ligii Campionilor cu Gyor, Dorina Korsos (26 de ani) a ajuns deja la București și va evolua pentru giuleștence în prima etapă a returului, cu CSM Deva.

Extrema stânga a fost împrumutată în ultimii ani de campioana Europei la TUS Metzingen, iar în actualul sezon a jucat la DVSC Debrecen.

„Sunt foarte fericită să fac parte din familia Rapidului, abia aștept să joc primul meci în fața fanilor. Hai Rapid!”, a spus Dorina pe pagina de Facebook a Rapidului.

28-01-2022
17:09

Eșec usturător pentru Moruțan și Cicâldău

Echipa românilor Olimpiu Moruțan și Alexandru Cicâldău, Galatasaray Istanbul, continuă seria rezultatelor dezastruoase și a pierdut meciul amical cu Tuzlaspor, formașie din liga a doua, scor 2-6.

În întâlnirea disputată la baza de pregătire a Galatei, Florya Metin Oktay Tesisleri, cei doi mijlocași români au evoluat în repriza secundă. Pentru învingători au marcat Ezeh (20, 28, 50), Kurt (59), Sahinturk (78) și Bardhi (83), în timp ce pentru gazde au înscris Kurt (15 autogol) și Bayram (66).

28-01-2022
15:55

Chindriș pleacă de la Santa Clara

Fostul fundaș al echipei FC Botoșani, Andrei Chindriș, își va rezilia contractul cu formația Santa Clara, după ce nu a reușit să se impună la gruparea portugheză.

”Rezilierea contractului lui Chindriș este o chestiune de ore și face parte dintr-o restructurare a lotului antrenat de Mario Silva”, notează publicația A Bola. Fundașul central român a jucat un singur meci la Santa Clara, în octombrie 2021, victoria cu FC Porto din Cupa Ligii, scor 3-1, atunci când marca primul gol al întâlnirii.

Patronul lui FC Botoșani, Valeriu Iftime, este îngrijorat din cauza acestei vești, deoarece jucătorul a plecat în Portugalia pe 120.000 de euro, plus 70% dintr-un viitor transfer, asta dacă Andrei Chindriș pleca până vara acestui an.

”Dacă își reziliază acolo, e o problemă mare pentru noi! O afacere catastrofală pentru FC Botoșani, chiar dacă la noi băiatul a jucat bine. M-am interesat de el acum ceva timp, nu juca în Portugalia, dar nu aveam posibilitatea să-l aducem înapoi”, a declarat Iftime, pentru gsp.ro.

28-01-2022
14:57

Egan Bernal va fi operat din nou după accidentul de la antrenament

După ce a fost supus cu succes unor operaţii la femur, rotulă şi coloană vertebrală, Egan Bernal, ciclistul columbian al echipei Ineos Grenadiers, va suferi două noi intervenţii chirurgicale: la mâna dreaptă şi maxilar.

Conform L’Equipe, clinica La Sabana din Columbia, unde este internat ciclistul, a anunţat că acesta va merge din nou în sala de operaţii pentru o fractură la cel de-al doilea metacarpian al mâinii drepte şi alta la nivelul maxilarului care prezintă o deplasare dento-alveolară.

Bernal, în vârstă de 25 de ani, s-a izbit de un autobuz aflat în staţionare, în oraşul Gachancipa, la aproape treizeci de kilometri nord de Bogota, în timp ce se antrena. Medicii l-au diagnosticat cu ”traumatism toracic” şi fracturi ale femurului şi rotulei.

28-01-2022
14:02

50 de mii de lei amendă pentru FCSB pentru incidentele de la meciul cu CFR Cluj

Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal a amendat clubul FCSB cu 50.625 de lei pentru incidentele provocate de fanii roș-albaștrii la meciul cu CFR Cluj.

Ultrasii din Peluza Nord au aruncat cu petarde pe teren și au folosit materiale pirotehnice în timpul partidei și, pentru că erau recidiviști, au fost drastic amendați.

Farul Constanța și FC U Craiova au scăpat mai ieftin. Clubul de la malul mării a fost sancționat cu  7.500, respectiv 33.750 lei, tot pentru incidentele provocate de suporteri.

28-01-2022
13:06

Radu Drăgușin pleacă de la Sampdoria

Potrivit tuttomercatoweb.com, împrumutul lui Radu Drăgușin la Sampdoria a fost întrerupt. Iar Juventus s-ar fi înțeles cu Salernitana, ultima echipă din Serie A, pentru împrumutul internaționalului român până în vară.

Totodată, jurnalistul italian Nicolo Schira a anunțat că Reading îl va împrumuta pe George Pușcaș la Pisa, în liga a doua italiană.

28-01-2022
09:15

S-au vândut toate biletele pentru derby-ul Dinamo - FCSB

Derby-ul dintre Dinamo și FCSB se anunță unul incendiar. Potrivit Radio Dinamo 1948, toate biletele, 5.000 la număr, au fost vândute cu trei zile înaintea partidei care va avea loc pe stadionul din „Ștefan cel Mare”.

Meciul, din etapa a 23-a din Liga 1, este programat duminică, la ora 20:00.

Meci halucinant între Ecuador și Brazilia! Alisson a văzut de două ori cartonașul roșu, dar a rămas pe teren

Partida Ecuador – Brazilia, 1-1, din preliminariile Campionatului Mondial din 2022, a oferit momente de-a dreptul uluitoare.

Încă din minutul 20, când Brazilia conducea cu scorul de 1-0, ambele echipe au evolua în zece jucători, după eliminările lui Alexander Dominguez și Emerson Royal.

ADVERTISEMENT

Șase minute mai târziu, „centralul” Wilmar Roldan i-a arătat cartonașul roșu lui Alisson, portarul Braziliei, pentru faptul că l-a lovit cu piciorul, în zona capului, pe Enner Valencia. Însă, după ce a revăzut faza la monitorul VAR, arbitrul a decis ca Alisson să scape doar cu un cartonaș galben.

În prelungiri, arbitrul a dictat din nou eliminarea lui Alisson, dar și penalty pentru gazde, deoarece portarul Braziliei l-a doborât pe Angelo Preciado, la o ieșire pe centrare.

ADVERTISEMENT

Ulterior, Wilmar Roldan a anulat ambele decizii, după ce a revăzut faza la monitorul VAR.