News

Subiecte istorie Bac toamnă 2019. Ce a picat la proba obligatorie a profilului. Barem de corectare edu.ro

23.08.2019 | 08:48
Subiecte istorie Bac toamna 2019 Ce a picat la proba obligatorie a profilului Barem de corectare eduro

FANATIK îți spune care au fost subiectele care s-au dat în proba de istorie la Bacalaureatul de toamnă 2019. Astfel, după ce elevii care aparțin minorităților naționale și-au susținut examenul la limba și literatura maternă, acum toți se întorc în băncile școlilor pentru o probă care a făcut multe victime în vară. În acest articol vei afla subiectele care au picat la istorie, de îndată ce ele vor apărea pe site-ul oficial al Ministerului Educației, subiecte.edu.ro.

Subiecte istorie Bac toamnă 2019

Concret, subiectele la BAC Toamnă 2019, proba de istorie, vor fi distribuite astăzi în cadrul celei de-a treia probe de examen. Tot în acest material vei afla și care este baremul de corectare edu.ro. Testarea reprezintă o probă obligatorie a profilului, pentru ca pe 26 august să aibă loc proba la alegere a profilului şi specializării. De remarcat că evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în zilele de 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august.

Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în zilele de 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în zilele de 2 şi 3 septembrie. Atenție! Primele rezultate vor fi afișate în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro. Acestea vor fi publicate pe data de 3 septembrie (până la ora 12,00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12,00 şi 16,00.

Subiecte istorie Bac toamnă 2019. Bacalaureat
Aproape 50 de mii de candidați participă la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului. Sursa foto – facebook

Ce a picat la proba obligatorie a profilului

A existat un număr uriaș de candidați care s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat. Peste 43.500 de oameni încearcă în aceste zile să-şi obţină diploma. Cu toate acestea, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018 – 2019, în timp ce nu mai puțin de 14.800 de candidaţi provin din promoţiile anterioare. Și în proba de istorie timpul destinat redactării lucrării scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.

Un lucru este cert – pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să treacă prin toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susțină examenele scrise şi să ia cel puțin nota 5 la fiecare, dar să aibă o medie generală de 6 cel puţin, la probele scrise.