News

Subiecte la Titularizare 2019: Ce au primit profesorii la examen. Când apar rezultatele – Update

17.07.2019 | 09:19
Subiecte la Titularizare 2019 Ce au primit profesorii la examen Cand apar rezultatele  Update
Subiecte Titularizare 2019. Sursa foto: Glasul Hunedoarei

Ministerul Educației afișează subiectele de la Titularizare din 2019 în decursul acestei dimineți, cel târziu până la ora 14. Cei care vor să devină profesori, educatori sau învățători în învățământul preuniversitar se luptă pentru cele 4.319 de posturi puse la dispoziție. Este vorba despre peste 30.000 de candidați, deci bătălia pentru catedre este una foarte mare.

Update, ora 13.20: Examenul de titularizare se termină la ora 14.00. Profesorii au avut la dispoziție patru ore pentru a rezolva subiectele și vor afla marțea viitoare ce note au luat.

Update, ora 10.30: Edu.ro va publica baremul subiectele și rezolvarea oficială a acestora AICI, pe la orele prânzului.  De menționat că anul trecut 47,40% dintre candidaţii care au susţinut proba scrisă la Titularizare  au obţinut note peste 7.

Subiecte la Titularizare 2019: Ce le-a picat viitorilor dascăli la examenul scris de azi

Astăzi, candidații află subiectele de la Titularizare, iar în 2019 există 3.091 de posturi de dascăli în mediul urban și 1.228 în mediul rural. Pentru a trece examenul, dascălii trebuie să ia minimum nota 7. Subiectele vor fi afișate pe site-ul titularizare.edu.ro. Tot pe site-ul Ministerului Educației vor apărea și rezultatele de la examenul scris.

Calendarul de la Titularizare 2019:

  • 17 iulie: susținerea examenului scris;
  • 23 iulie: afișarea rezultatelor la examenul susținut de viitorii profesori;
  • 23 – 24 iulie: depunerea contestațiilor;
  • 30 iulie: afișarea rezultatelor finale de la Titularizare, după rezolvarea contestațiilor;
  • 31 iulie: repartizarea candidaților care au cel puțin media 7.

Examenele scrise au o dificultate ceva mai ridicată față de un examen pentru un elev, asta pentru că aici vorbim despre selectarea viitorilor dascăli. Cele mai multe probe scrise sunt date la limba română și matematică, principalele discipline studiate de-a lungul ciclului gimnazial. Pentru un post de profesor se bat și cei care vor să predea geografia, fizica, chimia, istoria, limba engleză ori alte discipline.

subiecte titularizare 2019
Unul din cele 100 de modele de subiecte la Titularizare 2019. Exemplu de cerințe pentru cei care vor să devină profesori de chimie. Sursa foto: Ministerul Educației

Ce se întâmplă cu transferurile de post. Metodologia Ministerului Educației

Cei care depun contestațiile trebuie să știe că vor completa o cerere în care își asumă posibilitata ca nota obținută inițial să fie mult mai mică ulterior. Titularizarea este oferită pentru o perioadă nedeterminată. Odată ce candidații vor deveni învățători și profesori, aceștia vor fi supuși controalele din partea inspectorilor din cadrul Ministerului Învățământului, celebrele inspecții pentru grade.

Cât despre transferurile de post, Ministerul Educației face câteva precizări, trecute în metodologie. „Deciziile de transfer/pretransfer
pe posturi didactice/catedre pentru aceste cadre didactice debutante se emit numai în situaţia în care acestea promovează examenul naţional de definitivare în învăţământ, după comunicarea rezultatelor finale ale examenului naţional de definitivare în învăţământ. Posturile didactice/catedrele acestor cadre didactice debutante se vacantează după comunicarea rezultatelor finale ale examenului naţional de definitivare în învăţământ”, notează ministerul.

„În situaţia în care cadrele didactice debutante prevăzute la art. 21 alin. (4) şi (6), înscrise la examenul naţional pentru obţinerea definitivării în învăţământ, sesiunea 2019, nu promovează examenul naţional de definitivare în învăţământ, acestea rămân angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată în unităţile de învăţământ în care au fost repartizate”, se arată în metodologia Ministerului Educației.

Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României